کی‌روش؟ اسکوچیچ باید بماند
کی‌روش؟ اسکوچیچ باید بماند

رئیس سابق فدراسیون فوتبال با بیان اینکه وزیر وقت ورزش یک سال او را به این وزارتخانه راه نمی‌داد، گفت: اسکوچیچ باید تا پایان جام جهانی بماند تا دو بار از یک سوراخ گزیده نشویم. با اشاره به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک و شانس بالای محمود خسروی وفا برای این انتخابات، گفت: نمی‌شود از […]

رئیس سابق فدراسیون فوتبال با بیان اینکه وزیر وقت ورزش یک سال او را به این وزارتخانه راه نمی‌داد، گفت: اسکوچیچ باید تا پایان جام جهانی بماند تا دو بار از یک سوراخ گزیده نشویم.

با اشاره به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک و شانس بالای محمود خسروی وفا برای این انتخابات، گفت: نمی‌شود از الان گفت. خسروی وفا سابقه طولانی دارد و توانمندی خودش را در پارالمپیک نشان داده است. باقرزاده و سایر گزینه‌ها هم همینطور. این تشخیص مجمع است که چه کسی انتخاب بشود.
وی مهمترین اولویت رئیس بعدی کمیته ملی المپیک را وجود چتر حمایتی دولت روی سر این کمیته و هماهنگی با وزارت ورزش دانست و افزود: نمی دانم این کارها پشت پرده صورت گرفته است یا نه. آنجا را باید وسیع ببینند. در زمان صالحی امیری ارتباط خوبی با دولت وجود داشت و بودجه‌های خوبی تزریق شد. سخت افزاری و به فدراسیون‌ها امکانات خوبی داده شد. قوی‌ترین آدم هم بدون چتر حمایتی نمی‌تواند کار خاصی کند.
کفاشیان درباره تایید صلاحیت مهدی تاج برای انتخابات فدراسیون فوتبال تصریح کرد: در تمام دنیا، رئیس فدراسیون فوتبال برایشان مهم است. چون فوتبال برای مردم مهم است. از سال ۱۳۵۹ در فدراسیون دوومیدانی بودم تا رسیدم به فوتبال که مرا ضربه فنی کرد! مردم به فوتبال علاقه دارند و باید به خواسته مردم احترام بگذاریم.
رئیس سابق فدراسیون فوتبال یادآور شد: خواسته مردم این است که فوتبال خوب باشد. برای همین در تمام دنیا روسای فدراسیون‌ها یا از دولت حمایت شدید می‌شوند و روسا افرادی سرمایه دار و توانمند هستند.
کفاشیان در خصوص اینکه خواسته مردم باتوجه به پرونده ویلموتس درباره حضور مهدی تاج در انتخابات چیز دیگری است و دخالت‌ها و توصیه‌ها در این زمینه گفت: از زمان ما هم بود. وزارت ورزش یا یکسری مسئولان بالاسری دخالت‌هایی می‌کنند آن‌هم چون خواسته مردم و رسانه‌ها است. بعضاً علاقه‌هایی هم به فوتبال دارند. زمان ما یکی از روسای سازمان تربیت بدنی می‌گفت کسی بیاید -مربی‌ای انتخاب بشود- که حتماً در جام جهانی قبلی تیم داشته و قوی بوده است. یا یکی می‌گفت مربی ایرانی
خوب بگذارید.
رئیس سابق فدراسیون فوتبال در خصوص اینکه آیا این صحبت‌ها توصیه بوده یا دستور، تصریح کرد: توصیه است ولی اگر به توصیه عمل نکنی حمایت نمی‌کنند و اذیت می‌شوید. آخرین وزیر ورزش خیلی توصیه می‌کرد و ما عمل نمی‌کردیم و با ما لج کرده بود. نه بودجه می‌داد و نه ما را به وزارت ورزش راه نمی‌داد. یک سال مرا به وزارت ورزش و در جلسات روسای فدراسیون‌ها راه نمی‌دادند که البته رفتن ما هم اثری نداشت.
کفاشیان ادامه داد: توصیه‌های مختلفی داشتند. می‌گفتند نایب رئیست را عوض کن یا آن یکی را بیاور. می‌گفتم نمی‌توانم خودسر عوض کنم چون مجمع و هیات رئیسه دارم. او هم لج می‌کرد و این مسائل را ایجاد می‌کرد.
وی با بیان اینکه با هر سه گزینه ریاست فعلی انتخابات فدراسیون فوتبال -مهدی تاج، عزیزالله محمدی و میرشاد ماجدی- کار کرده است، گفت: هر سه گزینه توانمند هستند اما مهم انتخاب شدن نیست. مهم این است که بنده وقتی پایم را به عرصه مدیریت گذاشتم، چطور با رسانه‌ها، قوه قضاییه، قوه مقننه، قوه مجریه و وزارت ورزش تعامل داشته باشم و آنها حمایتم کنند نه به خاطر خودم بلکه به خاطر فوتبال. این تجربه من است که وقتی می‌بردیم می‌گفتند مربی و وقتی می‌باختیم می‌گفتند رئیس فدراسیون. کسانی که می آیند باید فضایی داشته باشند تا راحت کار کنند.
«به این ترتیب می‌توان گفت شرایط برای رئیس بعدی فدراسیون سخت می‌شود چون این تعامل‌ها وجود ندارد.» کفاشیان در واکنش به این جمله گفت: الان می‌گویند صلاحیت‌ها باید بررسی بشود. صلاحیت اول باید طبق اساسنامه باشد که مثلاً گزینه ریاست باید از پنج عضو مجمع معرفی نامه داشته باشد و مربوط به سابقه و تحصیلات می‌شود. صلاحیت دوم این نیست که ببینند مدرک یا پرونده‌ای در قوه قضاییه هست یا نه. اگر پرونده‌ای باشد، قویه قضاییه رای می‌دهد و همانجا اجرا می‌شود.
وی افزود: پرونده باز برای فیفا مهم است ولی به شرطی که حکم صادر
شده باشد.
رئیس سابق فدراسیون فوتبال با اشاره به اولویت‌های رئیس بعدی این فدراسیون خاطرنشان کرد: مهم این است حالا که شما کاندیدا شدی، برنامه ات چیست و آیا فردا مثلاً کمیسیون فرهنگی مجلس برای شما مسئله ایجاد نمی‌کند؟ به عنوان مثال یک بار تیم جوانان سوریه آمده بود مشهد؛ وزیر ورزش گفته بود نگذارید مسابقه برگزار شود و این تیم را حتی به استادیوم راه ندادند. وقتی کینه بشود تا این حد جلو می‌رود.
کفاشیان یادآور شد: برای دوره سوم ریاستم در فدراسیون فوتبال همه گفتند بیا و به من رای هم می‌دادند ولی دیدم ماندنم به نفع فوتبال نیست. آن موقع که آلرژی بود -نسبت به من آلرژی وجود داشت- و الان هم که داریم نفس راحت می کشیم و دور از فوتبال خوش می‌گذرد!
وی که سابقه کار با کارلوس کی روش در دوران حضورش در فدراسیون را داشت، درباره ناکامی مارک ویلموتس در تیم ملی گفت: ویلموتس مربی با سابقه خوبی بود که جواب نداد. باید او را نگه می‌داشتند تا پرونده به اینجا نمی‌رسید. این پول از جیب فدراسیون می‌رود.
«آیا اگر به جای مهدی تاج بودید بازهم در انتخابات فدراسیون شرکت می‌کردید؟» کفاشیان در پاسخ به این سئوال تاکید کرد: چه جای خودم چه جای تاج ثبت نام نمی‌کردم.رئیس پیشین فدراسیون فوتبال همچنین بر ادامه کار با سرمربی فعلی تیم ملی تاکید کرد و گفت: به نظرم اسکوچیچ باید تا پایان جام جهانی بماند. مثل داستان ویلموتس از یک سوراخ دوبار گزیده نشویم. اسکوچیچ زحمت کشیده است؛ حالا شانسی یا غیر شانسی هرجور ما را به جام جهانی برده است. آیا یک بازی جام جهانی برایش گذاشته‌اید؟ اصلاً فدراسیون نداشتیم که بازی بگذارد. من تا جام جهانی مخالف رفتن اسکوچیچ هستم. هر مربی‌ای می‌آوریم باید تا ۴ سال بعد باشد. این -اسکوچیچ- تا جام جهانی باشد و سپس برای مربی بعدی تصمیم بگیرند.
کفاشیان در خصوص اینکه چند ماه پیش در مصاحبه‌ای گفته بود حرف‌هایی برای گفتن دارد که اگر اتفاقی برایش بیافتد آنها را می‌گوید، اظهار کرد: هنوز این اتفاق نیفتاده است. در حد مسائل پشت پرده‌های مربوط به فوتبال است و آن اتفاق هم نیفتاده است!
وی در پایان در پاسخ به این سئوال که آیا پرونده باز قضایی دارد؟ گفت: مگر می‌شود کسی در فوتبال کار کرده باشد و پرونده نداشته باشد. بالاخره پرونده‌هایی هست. ایراداتی بوده که بازرسی کل کشور مرا گرفته و گفته چرا فلان کار را کردی و نکردی. اینها قابل حل است.

 

 

 

وضعیت نگران‌کننده مهاجمان ایران قبل از جام‌جهانی
تمام بار روی دوش طارمی!

غیر از مهدی طارمی، بقیه مهاجمان تیم ملی فوتبال ایران شرایط چندان خوبی ندارند.
فصل جدید رقابت‌های باشگاهی در فوتبال اروپا تقریبا یک ماه است که شروع شده است. این فصل برای تمام بازیکنانی که در جام جهانی حضور دارند اهمیت زیادی دارد چرا که باید خودشان را نشان دهند تا بتوانند در جام جهانی که اواخر آبان ماه برگزار می شود حضور داشته باشند.
با این حال مهاجمان ایرانی غیر از طارمی تاکنون شروع خوبی در جام جهانی نداشتند و این موضوع به یکی از نگرانی های تیم ملی در آستانه جام جهانی تبدیل شده است.
سردار آزمون – ۵ بازی بدون گل
مهاجم ۲۲ میلیون یورویی فوتبال ایران فصل جدید را با لورکوزن خوب شروع نکرده است و در ۴ بازی در بوندسلیگا و یک بازی در جام حذفی موفق به باز کردن دروازه حریفان نشده است. آزمون که از زمان حضور در لورکوزن تنها یک گل برای این تیم به ثمر رسانده است، در دیدار این هفته از دقیقه ۸۳ به زمین بازی آمد. لورکوزن نیز بعد از حذف از جام حذفی در بوندسلیگا یک برد
و ۳ باخت دارد.
کریم انصاری فرد – بدون تیم
کریم انصاری‌فرد، مهاجم ایرانی آینده‌ای در تیم آ.ا.ک آتن یونان ندارد و سران این تیم به بازیکن ایرانی خود گفتند که باید به دنبال تیم دیگری باشد. بازیکن ایرانی که امیدوار به حضور در سومین جام جهانی خود است، باید به‌زودی تیم جدید خود را معرفی کند. با این شرایط باید دید اسکوچیچ برای اردوی تیم ملی فوتبال ایران در مهر و بازی برابر سنگال و اروگوئه انصاری فرد را به تیم ملی دعوت می کند یا خیر.
کاوه رضایی – نامشخص
وضعیت کاوه رضایی برای فصل پیش رو نامشخص است. او با شارلوا قرارداد دارد ولی با اخذ مجوز از باشگاه بلژیکی در تمرینات استقلال حضور داشت. پر بودن فهرست نفرات استقلال ممکن است باعث شود تا او راهی تیم دیگری شود. رضایی مدتی است از فوتبال دور بوده و حالا شایعه پیوستن او به پرسپولیس شنیده می شود و باید دید او تا قبل از جام جهانی چه
تصمیمی می‌گیرد.
الله‌یار صیادمنش – مصدوم
بازیکن جوان ایرانی هال سیتی به دلیل مصدومیت احتمالا جام جهانی را از دست بدهد. رسانه‌های ترکی حتی اعلام کردند او قطعا جام جهانی را از دست می دهد ولی پروسه درمان این بازیکن شروع شده و باید دید او چه وضعیتی پیدا می کند. از دست دادن جام جهانی برای این بازیکن جوان ایرانی خبر بدی خواهد بود چرا که با وجود سن کم می توانست یکی از ستاره های جوان ایران در قطر باشد.
علی علیپور – ۶ بازی یک گل
علی علیپور نیز در این فصل تاکنون ۶ بار به میدان رفته است. ۳ بازی در انتخابی لیگ کنفرانس اروپا و ۳ بازی در لیگ پرتغال که طی این بازی‌ها او یک بار موفق به گلزنی شده است. علیپور این فصل با جدایی از ماریتیمو راهی ژیل ویسنته شده و تنها گل خود را زمانی به ثمر رساند که به عنوان بازیکن تعویضی به زمین بازی آمد.
شهاب زاهدی – ۷ بازی یک گل
مهاجم ایرانی که در لیگ مجارستان توپ می‌زند در این فصل چندان در امر گلزنی موفق نبوده و نتوانسته درخشش خود در اوکراین را تکرار کند. او ۵ بازی در لیگ مجارستان و دو بازی در انتخابی لیگ کنفرانس انجام داده است و در مجموع در ۷ دیدار برای این تیم تنها یک گل به ثمر رسانده است.
مهدی قایدی – ۲ بازی یک گل
قایدی بعد از تجربه نه چندان خوب در امارات تصمیم به بازگشت به لیگ ایران گرفت و پیراهن استقلال را بار دیگر به تن کرد و تاکنون در ۲ بازی در لیگ ایران توانسته است یک گل به ثمر برساند. از ۸ مهاجمی که دراگان اسکوچیچ در اردوی قبلی به تیم ملی فوتبال ایران دعوت کرده است تنها در حال حاضر مهدی قایدی در لیگ ایران توپ می زند و به دنبال متقاعد کردن اسکوچیچ است تا بتواند در جام جهانی حضور داشته باشد.
طارمی تنها امیدواری خط حمله در شرایط فعلی
تنها امیدواری فوتبال ایران در خط حمله در شرایط فعلی مهدی طارمی است که توانسته است در ۳ بازی لیگ پرتغال ۲ بار گلزنی کند و در سوپر جام نیز دو گل به ثمر رساند تا با ۴ گل زده در ۴ بازی شرایط خوبی داشته باشد. طارمی البته در بازی قبلی با اسپورتینگ مصدوم شد و حضورش در بازی در دیدار با ریوآوه در هاله‌ای از ابهام است.

 

 

مهاجم استقلال در منطقه خطر

سجاد شهباززاده در سه بازی ابتدایی استقلال در ترکیب ثابت این تیم و در نوک خط حمله به میدان آمده اما موفق به گلزنی برای آبی‌ها نشده است.
در هر سه بازی مقابل سپاهان، ملوان و مس کرمان ریکاردو ساپینتو، از سجاد شهباززاده در نوک خط حمله استقلال استفاده کرده است اما این مهاجم موفق به گلزنی نشد و در بازی با مس کرمان به همین دلیل تعویض شد. مهاجم باتجربه استقلال که در سپاهان آقای گلی لیگ برتر را تجربه کرد از این هفته شرایطش برای بازی در ترکیب آبی‌ها سخت‌تر خواهد شد چراکه حضور آرمان رمضانی در ترکیب استقلال با برد این تیم برابر مس کرمان همراه شد و از سویی ارسلان مطهری هم به تمرینات برگشته و بدون شک با داعیه حضور در ترکیب تیم و همچنین گلزنی برای آبی‌ها، تمرین خواهد کرد. به نظر می‌رسد، این روزها انگیزه ارسلان مطهری برای بازی در ترکیب استقلال و همچنین گلزنی برای این تیم از همه مهاجمان بیشتر باشد به این خاطر که به سرمربی ثابت کند برای ادامه حضور در ترکیب استقلال مهاجم شایسته‌ای بود و ساپینتو در مورد او اشتباه فکر می‌کرده است.بازی استقلال با یک مهاجم نوک و دو مهاجم کاذب این فرصت را به همه مهاجمان استقلال می‌دهد که بازی در ترکیب این تیم را تجربه کنند. اما نمی‌توان منکر شد که موقعیت سجاد شهباززاده در ترکیب ثابت استقلال در صورت ادامه این روند به خطر خواهد افتاد و طولی نمی‌کشد که جای خود را در ترکیب تیم آبی از دست خواهد داد. البته مشکل تنها گل اول است و به نظر می‌رسد، سجاد شهباززاده با زدن گل نخست راه دروازه حریفان را برای گلزنی باز خواهد کرد.

 

 

پنجمین شکار خارجی مجیدی رسما رونمایی شد
هافبک صرب پنجمین خارجی سرمربی سابق استقلال در امارات شد.
فرهاد مجیدی سرمربی فصل گذشته استقلال به عنوان اولین مربی لژیونر ایرانی راهی لیگ امارات شد و هدایت اتحاد کلباء را برعهده گرفت.
مجیدی به محض نشستن روی نیمکت مربیگری اتحاد کلباء خانه تکانی بزرگی در لیست لژیونرها انجام داد. سرمربی سابق استقلال ۴ بازیکن خارجی جدید تا الان به خدمت گرفته است.
امروز باشگاه اتحاد کلباء رسما از پنجمین خرید خارجی مجیدی رونمایی کرد. الکساندرو چیکلادو هافبک ملی پوش صرب باشگاه گالاتاسرای ترکیه به صورت قرضی برای مدت یک سال به تیم اتحاد کلباء ملحق شد تا زیرنظر سرمربی ایرانی کار کند.
مجیدی پیش از این فلیپ کیچ هافبک سابق تیم ملی اسلواکی، ایگور روسی مدافع برزیلی، لیاندرو سباداسیو مهاجم برزیلی شباب الاهلی و دنیل بیسا هافبک ایتالیایی برزیل الاصل را به خدمت گرفته بود.

اسامی داوران هفته چهارم لیگ برتر فوتبال
بازگشت بهترین داور آسیا به ایران
اسامی داوران قضاوت کننده در بازی‌های هفته چهارم لیگ برتر فوتبال کشور اعلام شد.
اسامی داوران هفته چهارم لیگ برتر فوتبال به شرح زیر است:
سه‌شنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱
ملوان بندرانزلی و ذوب آهن اصفهان
داوران: علی بای، محمد هاشمی نسب، دانیال باشنده، مهرداد خسروی
ناظر: رحیم رحیمی مقدم
پیکان تهران و نساجی مازندران
داوران: ناصر جنگی، سید یعقوب حجتی، حامد تازه پور، سعاد وفاپیشه
ناظر: فریدون اصفهانیان
مس کرمان و گل گهر سیرجان
داوران: امیر عرب براقی، محمدرضا منصوری، مرتضی سلمان نژاد، ایمان کهیش
ناظر: حیدر شکور
نفت مسجد سلیمان و استقلال
داوران: پیام حیدری، سعید قاسمی، مهدی شفیعی، یعقوب آشوری
ناظر: رضا سخندان
چهارشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۱
تراکتور و هوادار تهران
داوران: سید رضا مهدوی، امیر رضا آشور ماهانی، احد سلطانی، فرزاد منصوری
ناظر: محمدرضا فلاح
مس رفسنجان و آلومینیوم اراک
داوران: وحید زمانی، حمید نادری، بهمن عبداللهی، حسین زیاری
ناظر: مسعود مرادی
پرسپولیس و صنعت نفت آبادان
داوران: امیر سامان سلطانی، مهدی عالیقدر، هادی طوسی، سعید رحیمی مقدم
ناظر: محمود رفیعی
سپاهان و فولاد خوزستان
داوران: علیرضا فغانی، محمدرضا ابوالفضلی، علی اکبر نوری، مهدی اجاقی
ناظر: حسین نجاتی

برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال با ۳ کاندیدا
فهرست نهایی به فیفا و AFC ارسال شد
فهرست نهایى نامزدهاى انتخابات هشتم شهریور به فدراسیون جهانى فوتبال و کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال شد. بر اساس اعلام کمیته بدوى انتخابات، فهرست نامزدها به‌منظور حضور در انتخابات هشتم شهریور فدراسیون فوتبال به فیفا و AFC ارسال شد.
براساس این گزارش، مهدى تاج، سیدمیرشاد ماجدى و عزیزالله محمدى به‌عنوان سه نامزد ریاست فدراسیون در این فهرست معرفى شدند.
در بخش نایب‌رئیس اول اسامى مهدى محمدنبى، عباس صوفى و على فتح‌الله‌زاده، نایب‌رئیس دوم منصور قنبرزاده، محمدصادق درودگر و محمدرضا کافى و نمایندگان باشگاه‌ها الهام بصیرى‌نیا، حسین پرویزى، اسماعیل حیدرپور، رضا درویش، محمد رجاییان، محمدرضا ساکت و حمیدرضا گرشاسبى دیده مى‌شود.
گفتنى است انتخابات فدراسیون فوتبال هشتم شهریور در سالن همایش‌هاى سازمان صداوسیما برگزار خواهد شد.

نامه حاج صفی به فدراسیون فوتبال برای حضور در مجمع انتخاباتی
کاپیتان تیم ملی فوتبال در نامه‌ای به فدراسیون فوتبال خواستار حضور در مجمع انتخاباتی شد.
نامه حاج صفی به فدراسیون فوتبال برای حضور در مجمع انتخاباتی مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال سه شنبه ۸ شهریور برگزار می‌شود.
این در شرایطی است که طبق اعلام میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون وحید امیری باید به عنوان کاپیتان تیم ملی به دلیل غیبت کاپیتان های اصلی تیم ملی در این مجمع شرکت کند.البته امیری پس از احسان حاج صفی، کریم انصاری فرد، علیرضا جهانبخش و امید ابراهیمی کاپیتان پنجم تیم ملی کشورمان است.
با این وجود ظاهرا حاج صفی با ارسال نامه ای به فدراسیون فوتبال آمادگی خود را برای سفر به ایران و حضور در مجمع هشت شهریور اعلام کرده و حال باید دید فدراسیون فوتبال شرایط حضور کاپیتان اصلی تیم ملی را در این مجمع فراهم خواهد کرد ؟