گابریل پین و کی‌روش استنلی منتظر این بیانیه رسمی
گابریل پین و کی‌روش استنلی منتظر این بیانیه رسمی

باوجود صحبتهای جمشید نورشرق، رییس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون هنوز ابهاماتی در زمینه استخدام بازیکن و مربی خارجی در فوتبال ایران وجود دارد. آیین نامه جذب بازیکنان و مربیان خارجی که توسط سازمان لیگ برای فصل جدید لیگ برتر فوتبال ایران به هیات فوتبال استان ها و هم چنین باشگاه های حاضر در لیگ برتر […]

باوجود صحبتهای جمشید نورشرق، رییس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون هنوز ابهاماتی در زمینه استخدام بازیکن و مربی خارجی در فوتبال ایران وجود دارد.
آیین نامه جذب بازیکنان و مربیان خارجی که توسط سازمان لیگ برای فصل جدید لیگ برتر فوتبال ایران به هیات فوتبال استان ها و هم چنین باشگاه های حاضر در لیگ برتر ابلاغ شده است دارای یک ابهام اساسی در مورد پرونده های مربوط به معوقات و بدهی های باشگاه های ایرانی که در فیفا و دادگاه داوری ورزش (cas) موجود است، می باشد.
در ماده یک آیین نامه آورده شده است باشگاه هایی که کلیه معوقات و بدهی های منجر به صدور رای خود را در رابطه با پرونده هایی که نزد فیفا و دادگاه داوری ورزش نهایی شده است، پرداخت نموده و یا پس از صدور رای نهایی با طرف مقابل دعوی توافق نموده اند مجاز به عقد قرارداد با بازیکنان و مربیان خارجی می باشند.
 ابهام این ماده از ایین نامه این است که عبارت “پرونده هایی که منجر به صدور رای نهایی شده است”،  که به عنوان پیش شرط آورده شده است در چه مرحله از دادرسی کاربرد دارد؟! زیرا از مصاحبه های پر از ضد و نقیض مسئولین فدراسیون در مورد نحوه اجرای این آیین نامه به راحتی قابل درک است که این افراد و هم‌چنین اهالی فوتبال دقیقا متوجه نشدند که آیا باشگاهی که در دادگاه داوری ورزش ( CAS ) درخواست رسیدگی مجدد داده و پرونده در حال رسیدگی است نیز شامل ممنوعیت جذب بازیکن و مربی خارجی می‌شود یا خیر.
آنچه مشخص است این است که احکامی که فیفا در مورد محکومیت باشگاه ها به پرداخت بدهی بازیکنان یا مربیان خارجی صادر میکند قطعی و لازم الاجراست و باشگاه ها اگر به این حکم اعتراضی داشته باشند میتوانند به دادگاه داوری ورزش ( CAS ) دادخواست رسیدگی مجدد دهند. البته در مورد باشگاه های ایرانی این دادخواست معمولا فقط در جهت تعویق صدور رای نهایی و خریدن زمان برای پیدا کردن منابع مالی جهت پرداخت بدهی ها صورت میگیرد نه برای صدور حکمی متفاوت که به نفع باشگاه باشد.
نحوه رسیدگی در دادگاه عالی داوری ورزش ( CAS ) نیز به این صورت است که بعد از ارایه دادخواست اگر الزامی ببیند که اجرای حکم باعث ضرر متقاضی رسیدگی مجدد است، قبل از رسیدگی نهایی دستور به توقف اجرای حکم اولیه تا صدور رای نهایی میدهد. مانند پرونده بدهی باشگاه استقلال به استراماچونی که هم اکنون در دادگاه داوری ورزش در حال رسیدگی است و حکم فیفا فعلا از حالت اجرا خارج شده است.
حال باید سازمان لیگ و هیاهت رئیسه فدراسیون فوتبال مطابق مقررات ویژه که در آخر این آیین نامه اورده شده و بیان میکند “اگر ابهامی در این دستور العمل وجود داشته باشند که نیاز به تفسیر آن باشد هیاهت رئیسه سازمان لیگ تصمیم مقتضی را اتخاد خواهد نمود” با صدور یک بیانیه یا ابلاغ نامه رسمی به باشگاه ها، نحوه اجرای این بند از آیین نامه را دقیقا بیان کنند .
این‌چنین است که مشخص شود که اگر حکم نهایی فیفا که در دادگاه داوری ورزش ( CAS ) از طرف باشگاه ها مورد اعتراض و منجر به صدور توقف اجرا حکم شده از نظر این آیین نامه پرونده در حال بررسی است و از موضوع عبارت “پرونده منجر به صدور رای نهایی” خارج میشود و باشگاه مورد نظر می‌تواند اقدام به جذب بازیکن یا مربی خارجی کند یا همان حکمی که فیفا صادر کرده باعث ممنوعیت باشگاه از جذب بازیکنان و مربیان خارجی می شود .
قدوس؛ انگیزه برای درخشش دوباره مقابل عراق
اگرچه حضور یک نیمه‌ای سامان قدوس به خوبی حضور یک نیمه‌ای‌ مقابل بحرین نبود اما برای بازی با عراق او یکی از گزینه‌های باز کردن خط دفاعی فشرده عراق است.
سامان قدوس که بلاخره برای اولین بار در بازی با سوریه در ترکیب اصلی قرار گرفت یکی از مهره‌های قابل اعتماد اسکوچیچ است. بازیکنی که به دلیل تغییر سبک بازی تیم ملی در نیمه دوم بازی با سوریه تعویض شد اما همچنان به عنوان یک بازیکن تکنیکی می‌تواند همچون بازی مرحله قبل مقابل عراق،در مقابل این تیم نیز بدرخشد.
قدوس متخصص حرکات انفجاری و زدن به دفاع حریف به صورت مورب است اما در کنار آن با فیزیک خاصی که عضلات پای او دارد، قدرت دریبل های درجا را نیز دارد که این دو قابلیت می‌تواند او را در مصاف با دفاع فشرده حریف تبدیل به بازیکنی گره‌گشا کند.
به نظر می‌رسد با تمرینات اخیر تیم ملی و تجربه یک بازی مقابل سوریه او بتواند هماهنگ‌تر از آن بازی، حرکات خود را با بازیکنان کناری خود تنظیم کند و احتمالا باید منتظر درخشش او در جدال با عراق نیز بود. هر چند با اضافه شدن سردار آزمون، شانس قدوس برای بازی در ترکیب اصلی کم می‌شود اما خاطره حضور او در نیمه دوم بازی با بحرین و عراق در مرحله قبل،این نوید را می‌دهد که تیم ملی بتواند از تکنیک و سرعت این بازیکن برای باز کردن لایه‌های دفاعی عراق بهره ببرد.
اعلام رای چند دیدار جنجالی لیگ ۲۰؛
محرومیت و جریمه نقدی پورموسوی 
کمیته انضباطی آرای خود را در خصوص تیم های لیگ برتری صادر کرد.
رقابت های لیگ برتر در شرایطی از اواخر مهرماه آغاز می‌شود که کمیته انضباطی طی هفته های اخیر روی پرونده بازی های برخی بازی های لیگ بیستم در حال بررسی بوده و حالا پس از چند هفته رای خود را در رابطه با این مسابقه و چند دیدار دیگر اعلام کرده که در ادامه می خوانید:
* دیدار تیم های صنعت نفت آبادان و مس رفسنجان در هفته بیست و هشتم لیگ برتر برگزار و از سوی محمد ربیعی، سرمربی تیم مس رفسنجان تخلفاتی مبنی بر نقض مقررات ماده ۸۹ ( استنکاف از اجرای محرومیت) رخ داد.
وی باید ۱۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند . این رای قابل تجدید نظر است.
*دیدار تیم های فولاد خوزستان و صنعت نفت آبادان در هفته بیست و نهم برگزار شد و از سوی نادر غبیشاوی، مربی تیم فولاد خوزستان تخلفاتی مبنی بر بدرفتار در قبال مقام رسمی که منجر به اخراج شد، رخ داد. وی به یک جلسه محرومیت و پرداخت ۱۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. این رای از حیث محرومیت قطعی و از حیث جریمه نقدی قابل تجدید نظر است.
*سیروس پورموسوی، سرمربی تیم صنعت نفت آبادان به دلیل بدرفتاری در مقابل مقام رسمی منجر به اخراج و استفاده از الفاظ توهین آمیز در مصاحبه مطبوعاتی نسبت به داور به دو جلسه از همراهی تیم خود محروم شد و باید ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند. این رای قابل تجدید نظر است.
*حکیم نصاری، بازیکن تیم صنعت نفت آبادان به خاطر بدرفتاری در قبال مقام رسمی مسابقه که منجر به اخراجش شد. وی به یک جلسه از همراهی تیم خود محروم است و باید ۱۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند. این رای از حیث محرومیت قطعی و از حیث جریمه نقدی قابل تجدید نظر است.
اسماعیل قنبری، مربی تیم صنعت نفت ابادن نیز به دلیل بدرفتاری در قبال مقام رسمی مسابقه که منجر به اخراجش شد، به یک جلسه از همراهی تیم خود محروم است و باید ۱۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند. این رای از حیث محرومیت قطعی و از حیث جریمه نقدی قابل تجدید نظر است.
تیم صنعت نفت آبادان به دلیل سوء رفتار تیمی باید ۱۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند. این رای قطعی است.