امروز میدانیم که مبادرتهای جدی از جانب دولت وقت در جهت مدرسهسازی و احیای کیفیت آموزشی در دستور کار قرار گرفته و برایشان بسیار مهم است که نسل آینده کشور یک نسل سالم و باسواد باشد. این یک ریشهسازی بسیار درست و قابل احترام است چراکه اگر فرزندان یک کشور را ارج نهاد در واقع یک سرمایهگذاری بلندمدت برای پیشرفتهای آتی بهعمل آمده است. چون چنین نگاهی در کشور حاکم است به شدت تقاضامندیم که شدیدترین برخوردهایی که در ذهن متبادر میشود با این معلم خاطی در دستور کار قرار بگیرد چراکه او بهعنوان یک متهم بیمار قطعاً واقف نیست اما ما میدانیم چگونه ۹ زندگی را ممکن است تا ابد با شکافهای عمیق روانی و مشکلات فراوان ارتباطی درگیر کرده باشد.
این خبر را هممیهن اخیرا به شکل جدی رسانهای کرد. گویا ماجرا برای امروز و دیروز نیست و مربوط به اسفند سال گذشته است و خدا میداند اگر اینگونه پرسروصدا نمیشد، قرار بود تا کجا ادامه پیدا کند. این معلم نام تنبیههای خود را تنبیه سربازی نامیده و گاهی با بشین و پاشو، گاهی لمس بدن با پا و گاهی تهدید و آزار جنسی. دانشآموزانش را آزار داده است.
این معلم، که در سال ۹۹ از مسیر رسمی آزمون استخدامی وارد سیستم آموزش و پرورش شده بود، از همان ابتدا ردپایی از خشونت و بدرفتاری با دانشآموزان داشته است. خانوادهها بارها به مدیر مدرسه هشدار دادند، اما گوشی برای شنیدن نبود. تا اینکه آزارها از حد تنبیه بدنی گذشت و به حریم خصوصی بچهها رسید. وقتی والدین فریاد زدند، تازه چرخهای نظام اداری به حرکت افتاد: معلم اخراج شد، مدیر مدرسه کنار گذاشته شد، و حالا نوبت به رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک شهر ری رسیده که صندلی ریست خود را از دست بدهد.
فرماندار شهرری از برکناری رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک این شهر خبر داد؛ کسی که گزارش این اتفاق را به مراجع بالادستی نرسانده است.
مادران دانشآموزان روایتهای مشابه هم دارند؛ اینکه سال گذشته هم چنین اتفاقی افتاده، اما کسی را خبردار نکردهاند. معلم میدانست اگر آن پسرهای کوچک را تهدید کند، همهچیز مسکوت میماند.
آموزش و پرورش میگوید حراست منتظر بررسی هیئت نظارت است و “به شدت پیگیر ماجراست.” اما دادستان عمومی و انقلاب ری، محمد مهدی رحیمی، شامگاه یکشنبه به ماجرا ورود کرد: پروندهای تشکیل شده، آن هم تحت قانون حمایت از اطفال و نوجوانان. او هشدار داد که محرمانه بودن تحقیقات و امنیت روانی بچهها نباید قربانی اظهارنظرهای غیرکارشناسانه شود.
بیژن سلیمانپور، معاون استاندار و فرماندار شهرری، شامگاه یکشنبه تاکید کرد: “از روز، ۲۵ فروردین، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک به دلیل کوتاهی در ارائه گزارش به مقامات بالاتر، عزل میشود.” او از رسانهها تشکر کرد؛ همانها که نخستین بار فریاد این ماجرا را جار زدند. همین که این بار رسانه را عامل تشویش توصیف نمی کنند، خودش یک قدم رو به جلوست.
در این راستا سعید فراهانی مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران به خبرنگار برنا گفت: از آمار قربانیان منتشر شده دانش آموزان اطلاعی ندارم چراکه پیش از انتصاب من این اتفاق افتاده است. گزارش مبنی بر تعرض معلم، توسط اولیا به اداره کل آموزش و پرورش ارسال شده است و به محض رسیدن گزارش همکاران ما در حراست معلم را از مدرسه خارج میکنند و سپس پرونده را مورد بررسی قرار میدهند و با بررسی ابعاد مختلف این پرونده حکم اخراج دبیر از سوی هیئت تخلفات صادر شده است.
مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفت: ما در آموزش و پرورش موضوعات تخلف را در هیئت تخلفات بررسی میکنیم و نسبت به تخلفات در پایینترین سطح حکم که تذکر است و در بالاترین سطح که حکم اخراج صادر میشود، برخورد خود را انجام دادیم و جریانهایی از جمله زندانی شدن و محکومیتهای معلم خاطی برعهده قوه قضاییه است.
- نویسنده : سایه برین/ روزنامهنگار