مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به پسروی آب دریاچه ارومیه طی یک دهه گذشته و پایین آمدن تراز آب گفت: اولویت ما در بنادر گلمانخانه و شرفخانه ایجاد راه دسترسی به آب دریاچه است. محمد راستاد در نشست شورای معاونان این سازمان در یکی از بنادر دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد […]
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به پسروی آب دریاچه ارومیه طی یک دهه گذشته و پایین آمدن تراز آب گفت: اولویت ما در بنادر گلمانخانه و شرفخانه ایجاد راه دسترسی به آب دریاچه است. محمد راستاد در نشست شورای معاونان این سازمان در یکی از بنادر دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد به جای کشاندن آب به ساحل، با توجه به مشخص نبودن رفتار تراز آب در دریاچه ارومیه، ایجاد پل دسترسی، راهکار مناسبتری است چرا که تبعات زیست محیطی کمتری دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیشینه حضور سازمان بنادر در بنادر شرفخانه و گلمانخانه از قبل از سال ۱۳۴۱ شمسی، اظهار کرد: ضرورت دارد سازمان بنادر به سهم خود به سمت احیای فعالیتهای دریایی بنادر یاد شده اقدام کند و امید را به خانوادهها برگرداند.
راستاد افزود: علیرغم اینکه یک مقطع زمانی در این دریاچه، فعالیت جابهجایی بار و مسافر انجام میشد، اما در شرایط کنونی با توجه به مختصات فعلی آب دریای ارومیه ایجاد پل دسترسی و احیای گردشگری دریایی کار بزرگی است.
وی با اشاره طرح مطالعات بندر ارومیه و ضرورت برنامهریزی در این خصوص، گفت: ساخت شناور مناسب تفریحی در این دریاچه، توسط معاونت دریایی در دست بررسی است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در صورت ایجاد پل دسترسی و اجرای طرح مطالعاتی بندر ارومیه، این سازمان تسهیلات ویژه برای ساخت شناور در اختیار سرمایهگذاران داخلی قرار میدهد.
تاکيد مدير عامل شرکت فرودگاهها بر تسريع
در اجراي پروژه ترمينال بين المللي فرودگاه شيراز
رئيس هيات مديره و مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران، از پروژه احداث ترمينال بين المللي فرودگاه شيراز بازديد کرد.
سیاوش امیرمکری مدیر عامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در این بازدید که با همراهی معاون عملیات فرودگاهی، مدیرکل حوزه مدیرعامل، مدیرکل دفتر بازرگانی و سرمایه گذاری و مدیرکل فرودگاههای استان فارس انجام شد، در جریان آخرین تغییرات و پیشرفت پروژه احداث ترمینال بین المللی فرودگاه شیراز قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در جریان بازدید از این پروژه خواستار رفع موانع و مشکلات و تسریع در اجرای طرح بر اساس برنامه زمان بندی شد.
در این بازدید غلامرضا کریم آقائی مدیرکل فرودگاههای استان فارس ضمن ارائه گزارشی از روند پروژه اعلام کرد:این پروژه ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و باتوجه به نیاز فرودگاه شیراز در سال های آتی،بر تکمیل پروژه تاکید داشت.
وی با اشاره به مشخصات پروژه گفت: این ترمینال در سه طبقه با سازه ترکیبی فلزی – بتنی به مساحت ۲۳ هزار متر مربع در زمینی به وسعت۲۱۰۰۰ متر مربع در حال احداث است و بر اساس قرارداد دارای ۹۸ درصد پیشرفت ریالی است.
در پایان این بازدید، مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در جلسه کنترل پروژه با حضور معاون عملیات فرودگاهی، مدیر کل فرودگاههای استان فارس،پیمانکار و مشاور پروژه، ضمن بررسی موانع و مشکلات اجرایی، رهنمودهای لازم در خصوص ادامه روند پروژه براساس قرارداد اولیه را بیان کرد.
مدیرکل ترانزیت سازمان حملونقل جادهای:
مرز ارمنستان به روی ایرانیها بسته نشده است
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درباره اخرین وضعیت مرزهای ایران و افغانستان گفت: در حال حاضر از سه گمرک مشترک با افغانستان فقط گمرک مرز میلک فعال است. جواد هدایتی درباره آخرین وضعیت مسافران در مرز زمینی ایران – ارمنستان اظهار داشت: مرز ایران- ارمنستان باز است و ارمنستان ورود ایرانیها را ممنوع نکرده است هرچند که ترافیک و تقاضا برای سفر زمینی به ارمنستان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که ارمنستان از گذشته یکی از مقاصد توریستی ایرانیها بوده است و با توجه به اینکه سفر زمینی به سایر کشورهای همسایه در شرایط کرونایی محدود و یا ممنوع است، تقاضا برای سفر به ارمنستان افزایش یافته و با توجه به شرایطی که ارمنستان برای مسافران مهیا کرده، با هجوم مسافران به این کشور مواجه هستیم.
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به آخرین وضعیت سه گمرک میلک، دوغارون و ماهیرود از گمرکات مرزی ایران- افغانستان گفت: در حال حاضر فقط مرز میلک فعال است و پذیرش دارد اما با توجه به وضعیت کشور افغانستان و شرایط ناپایدار سیاسی و امنیتی این کشور، خود تجار افغان هم نسبت به ورود کالا به این کشور راغب نیستند.
هدایتی تاکید کرد: هرچند مرز میلک در حال حاضر فعال است اما به گونهای نیست که کامیونهای مرزهای ماهیرود و دوغارون به این مرز منتقل شوند و از طریق گمرک میلک به افغانستان تردد داشته باشند.
وی با بیان اینکه طالبان تا نزدیکی مرز میلک پیشروی کرده است، بیان کرد: طالبان تا زرنج در نزدیکی مرز میلک پیشروی کرده و استان نیمروز هم در آستانه تصرف کامل طالبان است بنابراین صاحبان کالا تمایلی ندارند که در این شرایط از مرز میلک هم کالایی وارد افغانستان شود. از سوی دیگر گفته میشود ظرفیت انبارهای زرنج هم تکمیل شده چرا که در این شرایط ناپایدار امکان تخلیه انبار و کالا وجود ندارد.
این مقام مسئول افزود: هر چند که یک مرز ایران- افغانستان همچنان هنوز فعال است، اما افغانها به ویژه آنهایی که کالایی مانند سوخت دارند، راغب به ورود این کالا به خاک افغانستان نیستند.
هدایتی درباره برگشت کامیونها از افغانستان خاطرنشان کرد: از روز گذشته چیزی حدود ۱۵۰ کامیون از خاک افغانستان به ایران بازگشتند و این کامیونها توانستند کالای خود را در گمرکات اسلامقلعه تخلیه کنند و بدون مشکل وارد کشور شوند.
وی با اشاره به فعالیت مسافری بین مرزهای ایران- افغانستان گفت: تردد مسافران بین این دو کشور متوقف شده است اما ایرانیهای مقیم افغانستان میتوانند به کشور بازگردند. البته عمده ترددهای مسافری در مرزهای ایران – افغانستان مربوط به اتباع افغانستانی یا آنهایی که اقامت ایران دارند، میشود.