از زمان مشخص شدن همگروهی تیم ملی ایران و انگلیس در گروه B جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، رسانههای انگلیسی نگاه ویژهای به اوضاع و احوال اولین حریف خود در مرحله گروهی این رقابتها داشتهاند. اتفاقات چند وقت اخیر تیم ملی کشورمان و بحثهایی که درباره اخراج دراگان اسکوچیچ از سرمربیگری این تیم و بازگشت او […]
از زمان مشخص شدن همگروهی تیم ملی ایران و انگلیس در گروه B جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، رسانههای انگلیسی نگاه ویژهای به اوضاع و احوال اولین حریف خود در مرحله گروهی این رقابتها داشتهاند. اتفاقات چند وقت اخیر تیم ملی کشورمان و بحثهایی که درباره اخراج دراگان اسکوچیچ از سرمربیگری این تیم و بازگشت او وجود داشت هم از دید این رسانهها پنهان نمانده است. نشریه دیلیمیل یکی از این رسانهها بوده که گزارشی درباره وضعیت فعلی تیم ملی نوشته و در آن، اوضاع تیم ملی کشورمان را در فاصله چند ماه به آغاز جام جهانی نابسامان دانسته است. این گزارش را در ادامه میخوانید:
گرت ساوتگیت (سرمربی تیم ملی انگلیس) برای جام جهانی دغدغههای خاص خودش را دارد؛ روی فرم نبودن مدافعان میانی کلیدی تیم و نیمکتنشینی آنها در تیمهای باشگاهیشان در ابتدای فصل جدید، همینطور بازخوردهای منفی که به خاطر نمایشهای ضعیف مردانش در لیگ ملتهای اروپا دریافت کرد. با این حال شاید او با دیدن وضعیت فعلی اولین حریف مردانش در جام جهانی، ایران و آشوبی که این تیم در آن قرار دارد متوجه شود که وضعیت او و تیمش خیلی هم بد نیست. با وجود برخورداری از نسلی طلایی از بازیکنان، به نظر میرسد که حساسیت بازیهای ایران در جام جهانی سبب شده است که فدراسیون فوتبال این کشور و مقامات عالی رتبه آن در حال اتخاذ تصمیماتی هستند که بهصورت بالقوه شانس رقم زدن یک جام جهانی تاریخی را از این کشور میگیرد، جام جهانی که آنها پتانسیل صعود به مرحله یک هشتم نهاییاش را دارند.
اوضاع فدراسیون فوتبال ایران طوری است که در قیاس با آن اتحادیه فوتبال انگلیس با همه مشکلاتش با اختلاف سمبلی از ثبات و مدیریت اصولی به نظر میرسد. بعد از یک اردوی آمادهسازی پردردسر در قطر که گزارش شد با بینظمیهایی همراه بوده است، دراگان اسکوچیچ سرمربی کرواتی که ایران را به جام جهانی ۲۰۲۲ رساند، اخراج شد. البته او شش روز بعد دوباره ابقا شد وقتی فدراسیونی که در حال حاضر به خاطر انتخابات ریاستش در تلاطم است، متوجه شد با اخراج اسکوچیچ خلاف مقررات خودش عمل کرده است، چون تعداد نفرات برای برگزاری جلسه هیئت رئیسه فدراسیون جهت تعیین تکلیف مرد کروات به حدنصاب لازم نمیرسید.
به این ترتیب اسکوچیچ برگشت اما مهلت داده شده به او موقتی به نظر میرسد. با انتخاب رئیس جدید فدراسیون در پایان ماه جاری، احتمال اینکه سرمربی کروات اخراج شود وجود دارد و این بار بهصورت رسمی و با حدنصاب لازم اعضای هیئت رئیسه. در همین حال، ماجرای اخراج و ابقای مجدد دراماتیک اسکوچیچ، پرده از یکسری دیگر از مشکلات و اختلافات درونی تیم ملی ایران برداشت. سردار آزمون مهاجم بایرلورکوزن با یک بیانیه که ظاهراً حمایت تیم هم پشت آن بود، از بازگشت اسکوچیچ استقبال کرد و در آن نوشت:«کنار هم با کادر فنی کار میکنیم تا قلب مردم ایران را در جام جهانی قطر شاد کنیم. در این برهه حساس و کوتاه به ما و تیم ملی اعتماد کنید. تیم باید در جام جهانی از حمایت کامل برخوردار باشد. ما بازیکنان از شما میخواهیم که هیچ چیز را تغییر ندهید».
با این وجود تنها چند ساعت بعد ستاره خط حمله تیم، مهدی طارمی – بازیکن پورتو که سال ۲۰۲۱ مقابل چلسی گل قیچی زد و گلش هم بهعنوان زیباترین گل فصل لیگ قهرمانان انتخاب شد – پیامی از جانب خودش منتشر کرد. او در این پیام نوشت: «این بیاحترامی به تیم ملی است که بخواهیم به اسم آن علایق شخصی چند بازیکن را در قالب یک بیانیه منتشر کنیم و باعث ایجاد تفرقه در تیم شویم». علیرضا جهانبخش بال فاینورد و بازیکن سابق برایتون هم پیام طارمی را پسندید و آن را بازنشر داد. این حرکت توسط چند بازیکن دیگر تیم هم صورت گرفت. بعد از اردوی قطر هم تعدادی از بازیکنان ارشد تیم با مقامات دولتی ایران ملاقات کردند تا درخواستشان مبنی بر اخراج اسکوچیچ را مطرح کنند و این برآشفتگی اوضاع افزود.
در حالی که به نظر میرسید برخی از مقامات احساس میکنند یک مربی بومی گزینه بهتری برای هدایت تیم ملی است، نام علی دایی کاپیتان سابق این تیم با ۱۴۹ بازی ملی بهعنوان گزینه اول آنها مطرح شد. برخی از بازیکنان تیم اما خواهان بازگشت کارلوس کیروش مربی سابق منچستریونایتد بودند که با او به جامهای جهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ راه یافتند و در جام جهانی روسیه با غلبه بر مراکش و تساوی با پرتغال در آستانه صعود به مرحله یک هشتم قرار گرفتند.
مایکل چرچ کارشناس فوتبال آسیا گفت: «ما باید امیدوار باشیم که ایران به یک طریقی بتواند از این مقطع عبور کند، حالا میخواهد اسکوچیچ سرمربی تیم بماند یا نه. غمانگیزترین چیز این است که تیم ملی فعلی ایران قابل مقایسه با تیمی ملی این کشور در سالهای ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ است که یکی از بزرگترین پیروزیهای این کشور را با برد ۲ بر یک برابر آمریکا در جام جهانی ۹۸
رقم زد».
ایران امیدوار خواهد بود که هرج و مرج فعلی تیم ملیاش آنقدر که به نظر میرسد آسیبزا نباشد. با همه اینها اسکوچیچ باید با حسرت به ساوتگیت و چیزی که یک بحران اعتمادبهنفس را در تیم ایجاد کرده است، نگاه کند.
مهلت تسویه بدهی باشگاه های ایرانی
استراماچونی تهدیدی برای مجوز حرفهای استقلال
مسئول رکن صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال گفت: هر باشگاهی تا ۱۱ فروردین سال آینده فرصت دارد بدهی هایی که تا ۱۰ دی امسال اعلام وصول شده تعیین تکلیف کند.
مصطفی زارعی در مورد آخرین وضعیت رفع تعلیق رکن صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال اظهار داشت: در مورد بحث رفع تعلیق همچنان در حال تلاش هستیم. برای تمام استانداردهای مدنظر AFC اسنادی آماده کرده و به کنفدراسیون فرستادهایم. قرار است سهشنبه هفته آینده نیز جلسهای با مسئولان AFC برگزار کنیم تا در مورد اشکالاتی که منجر به بسته شدن کمیته صدور مجوز حرفهای ما شده است بحث و تبادلنظر کنیم. امیدوارم با انجام شدن این اقدامات به زودی شاهد رفع تعلیق کمیته مجوز حرفهای باشیم.
وی در مورد جلسه روز گذشته دبیرکل فدراسیون و مسئولان کمیته صدور مجوز حرفهای با مدیران استقلال عنوان کرد: به احتمال زیاد استقلال یکی از نمایندگان فوتبال ایران در فصل ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ لیگ قهرمانان آسیا است. به همین دلیل بحث صدور مجوز برای این باشگاه خیلی اهمیت دارد. AFC سال گذشته از استقلال ایراداتی گرفت و مانع حضور این تیم در لیگ قهرمانان شد. در جلسه روز گذشته این مسائل را آسیبشناسی کردیم. برخی کارها را باید خود باشگاه انجام بدهد و برخی کارها نیز باید در سطحی بالاتر از باشگاه استقلال انجام شود. مسئول رکن صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال تصریح کرد: رایزنیها انجام شده و به مسئولان استقلال گفتیم باید چه کارهایی انجام بدهند. ما نیز باید در بخشهایی به استقلال کمک کنیم و امیدواریم بار دیگر بحث عدم صدور مجوز پیش نیاید و نه تنها استقلال بلکه سایر باشگاههای ما بتوانند مجوز لازم را برای حضور در فصلهای آینده لیگ قهرمانان آسیا به دست آورند.
زارعی در خصوص اینکه با توجه به قطعی شدن رأی پرونده آندرهآ استراماچونی اکنون باشگاه استقلال باید برای کسب مجوز حرفهای طلب این مربی را نیز پرداخت کند، گفت: قطعاً. یکی از مواردی که باشگاهها برای دریافت مجوز حرفهای نیاز به این دارند این است که هر بدهیای تا ۱۰ دی اعلام وصول شد، تا ۱۱ فروردین سال آینده پرداخت کرده یا در این مورد با طلبکار توافقی داشته باشند. اگر پرونده جدیدی در این مورد باز شد، قطعاً باشگاه باید آن را پرداخت کرده و یا با طلبکار به توافق برسد و آن توافقنامه را برای AFC ارسال کند.
مسئول رکن صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال تصریح کرد: قرار بود در این هفته با هم جلسه داشته باشیم اما به این دلیل که مدیران پرسپولیس درگیر مسابقه روز گذشته بودند، این اتفاقی نیفتاد. در حال برنامهریزی هستیم تا در اولین فرصت ممکن این جلسه
برگزار شود.
زارعی در مورد اینکه آیا با سایر باشگاهها به جز سرخابیها نیز جلسهای برگزار خواهد کرد، گفت: اولویت ما با باشگاههایی است که سال گذشته نتوانستند مجوز حرفهای را دریافت کنند و درخواست آنها توسط AFC رد شد. گلگهر نیز یکی از همین باشگاهها است. اولویت دوم باشگاههایی هستند که احتمال دارند سال آینده نماینده ایران در لیگ قهرمانان باشند. سپس سراغ تیمها میرویم و به امید خدا در چند ماه آینده سعی میکنیم جلساتی با همه تیمها برگزار کنیم.
وی درباره اینکه AFC چه زمانی نظر نهایی خود را در مورد مجوز حرفهای باشگاهها اعلام خواهد کرد، پاسخ داد: ۱۰ خرداد سال آینده.
عجیب اما واقعی؛
پیشنهاد ایران برای میزبانی فوتسال زنان!
یکی از اتفاقات عجیب رخ داده از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، عدم برنامهریزی برای برگزاری مسابقات جام ملتهای فوتسال زنان آسیا بوده است؛ تورنمنتی که تیم ملی ایران در دو دوره پایانی آن توانست عنوان قهرمانی را از آن خود کند تا ملکههای ایرانی به عنوان قهرمان آسیا، دستاورد مهمی را به آلبوم افتخارات فوتسال زنان ایران اضافه کرده باشند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا تا سال ۲۰۲۵ ریز برنامههای خود را اعلام کرده اما خبری از برگزاری جام ملتهای فوتسال زنان آسیا نیست؛ تورنمنتی که آخرینبار در سال ۲۰۱۸ به میزبانی کشور تایلند برگزار شد و پس از آن قرار بود رقابتها در سال ۲۰۲۰ به میزبانی کشور کویت به انجام برسد اما شیوع گسترده پاندمی کرونا معادلات را تغییر داد و حالا همگان در انتظار تعیین تکلیف موعد جدید مسابقات از سوی AFC هستند.
میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون فوتبال، در حاشیه مراسم افتتاحیه دوره دانش افزایی استعدادیابان فوتسال نسبت به عدم برنامهریزی کنفدراسیون فوتبال آسیا واکنش نشان داد و گفت: «متاسفانه امسال در تقویم کنفدراسیون فوتبال آسیا مسابقات فوتسال بانوان دیده نمی شود و نمی دانم که چرا این رقابتها لغو شده است که جای تاسف دارد. نامهنگاری لازم در این زمینه صورت گرفته اما به سرانجامی
نرسیده است.»
یک ادعای جنجالی هم مطرح نمود. او با اعلام کاندیداتوری ایران برای میزبانی از جام ملتهای فوتسال زنان آسیا، توضیح داد: «قصد داریم به کنفدراسیون فوتبال آسیا پیشنهاد میزبانی ایران در مسابقات جام باشگاههای فوتسال بانوان آسیا را بدهیم و بدون شک تمام تلاش خود را در این زمینه خواهیم کرد، هرچند میدانیم به دلیل تحریمها هزینه برگزاری را پرداخت نمیکنند اما این رویداد برای ما اهمیت دارد و از برگزاری آن حمایت می کنیم.»
در سالیان گذشته کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی مسابقات باشگاهی را هم در سطح قاره از کشور ایران گرفت و حتی برخی دیدارهای تیم ملی هم در کشور ثالث برگزار میشد که عمدهترین دلایل آن، عدم وجود زیرساخت کافی و البته مشکلاتی چون ورود زنان به ورزشگاهها بود؛ در نقطه مقابل برای میزبانی از مسابقات فوتسال زنان، دو شرط مهم وجود زیرساختهای کافی و لازم برای برگزاری جام ملتهای فوتسال زنان آسیا و امکان حضور مردان در سالن مسابقات است.
کشور کویت جدیترین گزینه برای میزبانی از مسابقات جام ملتهای فوتسال زنان آسیا بوده و در صورت گنجانده شدن این تورنمنت در تقویم AFC، بیشک کویتیها شانس بالایی برای میزبانی از رقابتها خواهند داشت و در برهه فعلی، میزبانی ایران از این رقابتها شبیه به یک رویا به نظر میرسد.
احتمال انتقال جهانبخش به یک تیم هلندی
علیرضا جهانبخش در شرایطی دومین سال حضورش در فاینورد هلند را آغاز کرده و در دو هفته ابتدایی فصل ۲۳-۲۰۲۲ لیگ اردیویسه برای تیمش به میدان رفته که در هر دو مسابقه مقابل ویتسه و هیرنفین بهعنوان یار جانشین به کار گرفته شده و فرصت کمی برای خودنمایی داشته است.
وبسایت هلندی voetbalprimeur خبر داده باشگاه اوترخت قصد دارد علیرضا جهانبخش را به خدمت بگیرد، اما تا این لحظه هیچ پیشنهاد رسمی به دست مدیران فاینورد برای رضایت به این انتقال نرسیده است.این وبسایت عنوان کرده وینگر راست ۲۹ ساله ایرانی که جایگاه خوبی در ترکیب فاینورد ندارد و باید با سه بازیکن دیگر برای بازی کردن بجنگند، مدنظر سرمربی اوترخت قرار گرفته و او از انتقال جهانبخش به تیمش ابراز خوشحالی کرده، اما هنوز مشخص نیست این جابهجایی انجام شود یا خیر.
بنابر نوشته voetbalprimeur جهانبخش در گذشته نمایش خوبی در تیمهای نایمخن و آلکمار هلند داشته و در لیگ اردیویسه درخشیده که در سومین فصل حضورش در آلکمار، آقای گل این رقابتها هم شده و انتقال میلیون دلاری به برایتون انگلیس داشته، اما پس از شرایط نامناسب برای بازی در این باشگاه، سال گذشته به فاینورد بازگشته که هنوز نتوانسته به فرم قبلی خود برسد.این وبسایت تاکید کرده کار جهانبخش برای رسیدن به ترکیب با توجه به رقبای او در فاینورد سخت است و به همین دلیل بعید نیست به اوترخت برود، اما بحث اصلی اینجاست که هنوز پیشنهاد رسمی به دست فاینورد نرسیده تا برای این انتقال تصمیمگیری کنند.
ملوان به دنبال میزبانی از استقلال در استادیوم قایقران
بازی برابر استقلال در استادیوم سیروس قایقران یکی از انگیزههای حیثیتی مدیران این باشگاه و خواسته بزرگ هوادارانش محسوب میشود.
ملوان در بازگشت دوباره به لیگ برتر در هفته اول مقابل پیکان در تهران شکست خورد و اکنون در دومین بازی خود باید برابر استقلال قرار گیرد. تیمی که در استادیوم آزادی برابر سپاهان شکست خانگی را متحمل شد و نمیخواهد از بازی دوم دست خالی خارج شود.
اکنون اما حرف و حدیث درباره میزبانی ملوان از استقلال در قزوین شدت یافته و مسوولان سازمان لیگ مدعی مشکلاتی در استادیوم سیروس قایقران هستند که مانع از میزبانی انزلیچیها برابر آبیپوشان میشود. مدیران ملوان اما موفق شدهاند عمده ایرادات وارد شده به استادیوم سیروس قایقران را برطرف کرده و تنها موضوع باقیمانده مربوط به گیتهای ورودی تماشاگران است.
این موضوع نیز به شدت تحت بررسی و به نتیجه رسیدن است تا ملوان تا پیش از بازی حساس برابر استقلال، مشکلی از این بابت نداشته باشد. از سوی دیگر قوت گرفتن شایعه عدم حضور تماشاگران در بازی هفته دوم، باعث شده تا آنها بیش از گذشته نسبت به میزبانی خود در استادیوم سیروس قایقران امیدوار باشند.
اعضای کارگروه فدراسیون فوتبال برای حق پخش تلویزیونی مشخص شدند
سرپرست فدراسیون فوتبال چهار مدیر باشگاه های پر طرفدار فوتبال باشگاهی کشور را به عضویت در کارگروه پیگیری حق پخش تلویزیونی انتصاب کرد.
مخالفت باشگاههای لیگ برتری نسبت به عدم تحقق درآمد مربوط به حق پخش تلویزیونی از سوی سازمان صدا و سیما منجر به تشکیل کارگروه از سوی فدراسیون فوتبال برای پیگیری تخصصی این موضوع شد.میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون فوتبال در احکامی جداگانه نمایندگانی را از باشگاههای استقلال، پرسپولیس، تراکتور تبریز و نساجی مازندران انتخاب کرد تا در این کارگروه حاضر شوند.باشگاه تراکتور تبریز از انتخاب عباس الیاسی عضو هیأت مدیره خود برای حضور در این کار گروه خبر داد.شایان ذکر است پرسپولیس و استقلال در هفته نخست لیگ برتر در بیانیهای مشترک اعتراض خود نسبت به عدم پرداخت حق پخش تلویزیونی توسط صدا و سیما را اعلام کردند.
استفاده از بوق و شیپور در سالنهای فوتسال ممنوع شد
جلسه هیات رئیسه سازمان لیگ فوتسال امروز در حالی برگزار شد که اعضای این سازمان در کنار حسن کامرانی فر دبیر کل فدراسیون فوتبال مصوباتی را برای برگزاری مسابقات داشتند.یکی از این مصوبات، ممنوعیت استفاده از ابزارهای تشویقی در سالنهای فوتسال به جز طبل بود.
آرش جابری سرپرست سازمان لیگ فوتسال در این خصوص به سایت فدراسیون فوتبال، گفت: هیات رییسه سازمان لیگ فوتسال با بررسی جمیع جهات به این جمع بندی رسید که استفاده از طبل به عنوان ابزار تشویقی مجاز و سایر ادوات صوتی از جمله بوق، شیپور و… در کلیه مسابقات فوتسال کشور ممنوع خواهد بود.
ارسال پرونده بازیکن سابق استقلال به دادگاه CAS
فرشید سمیعی معاون حقوقی باشگاه استقلال خبر از اعتراض این باشگاه نسبت به رأی صادره فیفا در پرونده «هروویه میلیچ» بازیکن سابق آبی پوشان داد تا این موضوع در دادگاه عالی ورزش بررسی شود.
باشگاه استقلال طبق حکم فیفا باید ۱۴۰ هزار دلار به هروویه میلیچ پرداخت کند اما حالا با توجه به شکایت به CAS باید منتظر بررسی این نهاد حقوقی درباره این موضوع باشد.
اسامی داوران هفته دوم لیگ برتر فوتبال اعلام شد
اسامی داوران بازیهای هفته دوم لیگ برتر به شرح زیر است:
پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۱
ملوان بندرانزلی و استقلال
داوران: سیدرضا مهدوی، امیررضا آشور ماهانی، احد سلطانی، مهدی اجاقی ناظر: علیرضا یزدانی
مس رفسنجان و گل گهر سیرجان
داوران: عباس راکی، محمدعلی پورمتقی، رحیم حاجیلو، محمدعلی صلاحی ناظر: سعید بطحائی
سپاهان و نساجی مازندران
داوران: محمدحسین ترابیان، حسن انتظاری، فرهاد فرهادپور، حسین زمانی ناظر: یدالله جهانبازی
جمعه ۲۸ مرداد ۱۴۰۱
تراکتور و ذوب آهن
داوران: یاسر همرنگ، محسن سلطانی، مهدی سیفی، شبیر بهروزی ناظر: رضا سخندان
مس کرمان و پیکان تهران
داوران: ایمان کهیش، محمد هاشمی نسب، محسن بابایی، امید جمشیدی ناظر: نادر جعفری
هوادار تهران و نفت مسجد سلیمانی
داوران: سعاد وفاپیشه، ایوب غلام زاده، سید یعقوب حجتی، ناصر جنگی ناظر: حسین نجاتی
صنعت نفت آبادان و آلومینیوم اراک
داوران: احمد محمدی، مهدی شفیعی، بهزاد پناهی، یعقوب آشوری ناظر: محسن قهرمانی
پرسپولیس و فولاد خوزستان
داوران: پیام حیدری، سعید قاسمی، حسین مرادی، فرزاد منصوری ناظر: رحیم رحیمی مقدم