یک تیر و ده نشان!
یک تیر و ده نشان!
روز گذشته و در مراسم تحویل تعدادی خودروی برقی وارداتی به سازمان تاکسیرانی، همچنین یک اتفاق فوق‌العاده افتاد که امید را در بین بسیارانی زنده کرد. در این مراسم نخستین خودروی تمام‌برقی و تولید داخل یا پلاک ملی تحویل ناوگان حمل و نقل عمومی کشور شد اتفاقی که از نظر ما درخور قدردانی و درحقیقت یک تیر با ده نشان است.

سرویس سیاسی جمله – روز گذشته و در مراسم تحویل تعدادی خودروی برقی وارداتی به سازمان تاکسیرانی، همچنین یک اتفاق فوق‌العاده افتاد که امید را در بین بسیارانی زنده کرد. در این مراسم نخستین خودروی تمام‌برقی و تولید داخل یا پلاک ملی تحویل ناوگان حمل و نقل عمومی کشور شد اتفاقی که از نظر ما درخور قدردانی و درحقیقت یک تیر با ده نشان است.
نخست این‌که با این اتفاق، طرح تولید خودروی برقی در دستور کار خودروسازان و قطعه‌سازان داخلی قرار خواهد گرفت و همین اتفاق، هرچند اگر حرکتی کند رو به جلو باشد، امیدبخش است به‌ویژه این‌که این ابتکار طی چند سال اخیر در بسیاری از کشورهای جهان در دست گرفته شده و امروز بسیاری از خودروهای کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه به‌ویژه در حوزه حمل و نقل عمومی
«public transportation» برقی هستند نه فسیلی و حداقلِ آلودگی را برای محیط‌زیست دارند.
دومین هدفی که با این اتفاق در دسترس قرار خواهد گرفت صیانت از محیط‌زیست و جلوگیری از آلودگی هوا است. این روزها اخبار به‌خوبی گویا است که سطح آلاینده‌ها در بسیاری از شهرها و استان‌ها، از حد هشدار گذشته است و یکی از متهمان اصلی، خودروها هستند، خودروهایی که سوخت فسیلی بنزین و گازوییل می‌سوزانند و گویا هیچ عزمی در مدیران ارشد دولت برای جایگزینی آن با خودروهای برقی دیده نمی‌شد. این اتفاق در تهران می‌تواند دورنما برای محیط‌زیست و آلودگی هوا را امیدوارکننده ترسیم کند.
سومین هدفی که با این تیر مورد اصابت قرار خواهد گرفت امید برای حل بسیاری از مشکلات حوزه محیط‌زیست و آلودگی هوا در حوزه‌های مختلف است به این ترتیب که می‌توان امیدوار بود با تولید موتورهای برقی، نسل بعدی موتورهایی که برای قایق و کشتی‌های سبک تولید خواهند شد، برقی باشند و این موضوع برای همه کسانی که به این آب و خاک، عشق و علاقه دارند، هیجان‌انگیز است.چهارمین هدفی که با این تیر محقق شد این است که مدیران شهری در سایر استان‌ها نیز به فکر ترمیم ناوگان حمل و نقل عمومی و تعویض تاکسی‌های شهری با خودروهای برقی تولید داخل خواهند کرد، اتفاقی که با توجه به کثرت تاکسی‌های شهری در عموم شهرها، گامی مهم برای تحول در نوسازی سیستم حمل و نقل عمومی نه تنها در سطح پایتخت که در همه کشور است.
هدف پنجمی که با این اتفاق در دسترس قرار خواهد گرفت و اتفاقاً بسیار مهم است توجه افکار عمومی کشور به اهمیت انرژی‌های نوپدید به‌ویژه برق بادی و خورشیدی است که امروز و پس از معاهده پاریس، سهم مهمی در عمده کشورهای توسعه‌یافته و درحال توسعه دارد و برابر نظر بسیاری از کارشناسان، ایران از این قافله عقب افتاده بود.
ششمین هدفی که با این تیر فتح شد، کمک به حفظ «زمین» است، تنها سیاره‌ی قابل زیست در کائنات -دستِ کم برابر آخرین یافته‌های علمی بشر تا این لحظه- . برابر نظرات کارشناسان، طی حدود دویست تا سیصد سال گذشته و با شروع انقلاب صنعتی تا امروز، تخریب و آسیبی که به کره زمین، جوّ داخلی و لایه محافظ آن که «اوزون» نام دارد، قابل مقایسه با میلیاردها سال قبل از آن تا ابتدای تشکیل این سیاره، نبوده و دلیل اصلی این تخریب نیز به سوخت فسیلی بر می‌گردد. خارج شده بشر از پوست سوخت فسیلی و پناه بردن به انرژی‌های پاک هراندازه که باشد، به اندازه خود دادن هوای تازه به زمین، کمک به بقای نسل انسان و سایر
گونه‌های زیستی است.
هفتمین هدفی که با این ابتکار، در دسترس قرار خواهد گرفت این است که متخصصان بسیاری از جوانان و استارت‌آپ‌ها به حوزه تولید وسایل نقلیه با برق خورشیدی، علاقه‌مند بودند اما زمینه پرداختن به رویای خود در داخل کشور را نمی‌دیدند و چه بسا تصمیم به مهاجرت گرفتند و امروز که خودروسازان داخلی به این مسیر توجه نشان دادند و دولت نیز از آنان حمایت کرد، از این ظرفیت نیز می‌توان کمک گرفت و به تولید خودروی برقی داخلی شتاب داد.
هشتمین هدفی که با این رخداد بزرگ، محقق شده و خواهد شد دادن نوعی وسعت دید و نگرش آینده‌پژوهانه به مدیران، نمایندگان و تصمیم‌سازان است که سایر بخش‌ها ازجمله حوزه‌های صنعتی را نیز ملزم کنند از سوخت فسیلی فاصله بگیرند و نظام قانون‌گذاری را اصلاح کنند تا این چرخش سریع‌تر
اتفاق بیفتد.
نهمین هدفی که با این اتفاق در دسترس خواهد بود این است که شهروندان عادی و حتی جوانان نیز تشویق خواهند شد تا به جای خودروی با سوخت فسیلی به سمت خودروی برقی تولید داخل یا خارجی بروند و این هدف در ایران با توجه به این‌که بنزین با کیفیت داخلی یکی از متهمان اصلی آلودگی هوا است، بسیار مهم است.
دهمین هدف این است که اگر امروز دوره تنوع سوختی است و استفاده از سوخت‌های مختلف در عمده کشورهای جهان، امری رایج است این تیر می‌تواند ما را به نقطه‌ای برساند که بتوانیم سوخت فسیلی را حذف کنیم و تنها بر سوخت‌های سبز چون برق خورشیدی و بادی سوخت‌هایی با کمینه آلایندگی روی آوریم.
نکته آخر این‌که دیدن یک خودروی برقی با کمترین سطح آلودگی در کوچه و خیابان همه شهرهای ایران، حق شهروندان است و مدیران نیز وظیفه دارند برای احقاق این حق، به اندازه خود گام بردارند.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی