۹۷ درصد خون‌های اهدایی تبدیل به فرآورده می‌شود
۹۷ درصد خون‌های اهدایی تبدیل به فرآورده می‌شود

ایرنا – مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: اکنون ۹۷ درصد از خون های اهدایی در کشور تبدیل به فرآورده های خونی می شود و در این خصوص ایران جزء کشورهای با درآمد بالا است. مصطفی جمالی در نشست خبری افزود: ایران توانسته با تبدیل ۹۷ درصد از خون های اهدایی به فرآورده های خونی در […]

ایرنا – مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: اکنون ۹۷ درصد از خون های اهدایی در کشور تبدیل به فرآورده های خونی می شود و در این خصوص ایران جزء کشورهای با درآمد بالا است.
مصطفی جمالی در نشست خبری افزود: ایران توانسته با تبدیل ۹۷ درصد از خون های اهدایی به فرآورده های خونی در زمره کشورهای با درآمد بالا در این زمینه قرار گیرد.
معاون امور اجتماعی سازمان انتقال خون نیز دراین نشست گفت: باید توجه کرد که مهم‌ترین اصل در سازمان انتقال خون، اهداکنندگان خون هستند که نقش بسیار مهمی در سازمان دارند و سالانه بیش از ۲ میلیون نفر از مردم برای اهدای خون به مراکز ما مراجعه می‌کنند.
فردین بلوچی از ایجاد معاونت اجتماعی در سازمان انتقال خون در دوره جدید خبر داد و گفت: اکنون ساختار معاونت اجتماعی در سازمان انتقال خون تعریف و مصوب آن را هم از سازمان اداری و استخدامی دریافت کردیم.
وی خاطرنشان کرد: معاونت اجتماعی سازمان انتقال خون دارای سه اداره کل است که یکی اداره‌کل جذب اهداکنندگان است که در اولین گام تفاهم‌نامه همکاری با اورژانس پیش بیمارستانی و برای تامین خون کامل با محوریت گروه خون o منفی شکل گرفت که انجام شد تا بتوان در زمان تروما و جراحات ناشی از تصادفات اقدام کرد.
وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌های متعددی با مجموعه‌های مختلفی انجام شده است، گفت: به عنوان مثال در جهت فرهنگسازی اهدای خون و ترغیب نسل جوان به اهدای خون با مرکز خدمات حوزه‌های علمیه تفاهمی داشتیم.
وی بابیان اینکه سازمان انتقال خون از زمان دفاع مقدس به این ساختار قوی رسید، افزود:.بسیاری از اهداکنندگان از یادگاران آن زمان هستند که سن‌شان هم همپای انتقال خون بالا رفته است.
بلوچی ادامه داد: در زمینه بحث‌های علمی و همچنین اهدای خون با جهاد دانشگاهی همکاری داشتیم و در جهت افزایش حضور دانشجویان در عرصه اهدای خون اتفاقات خوبی افتاد که عملیاتی نیز شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه آی تی هم اقداماتی انجام شد، گفت: پیاده‌سازی برنامه انبار سازمان انتقال خون در سراسر کشور با تکنولوژی‌های جدید انجام شده است. در عین حال از آنجایی که یکی از فضاهایی که نیاز به اقدام داریم، حوزه نرم افزاری و ارتباطی است که طرحی برای برقراری ارتباط با اهداکنندگان خون از طریق گوشی‌های تلفن همراه مطرح شد که به زودی از آن رونمایی می‌کنیم.
بلوچی همچنین درباره حضور سازمان انتقال خون در مجموعه پنجره ملی مدیریت هوشمند، گفت: سازمان انتقال خون در مجموعه پنجره ملی مدیریت هوشمند قرار گرفت و به راحتی از طریق این پنجره می‌توان به خدمات سازمان دسترسی پیدا کرد.
وی ادامه داد: در زمینه سخت افزار و بحث امنیت فضای شبکه و سرورها که از موضوعات مهم در انتقال خون بود نیز اقداماتی انجام شده است.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون درباره میزان تولید خون و فرآورده‌های خون، گفت: از ابتدای تیر تا انتهای مهر ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه در سال قبل میزان توزیع به درخواست فرآورده‌ها را بررسی کردیم و ۸.۵ درصد نسبت به سال قبل رشد داشتیم.
وی افزود: یکی از مهمترین مصرف‌کنندگان فراورده‌های ما تالاسمی ها هستند که در این زمینه در استان سیستان و بلوچستان همیشه دچار مشکل بودیم. طبق نامه رسمی رئیس انجمن تالاسمی، فراورده‌های مورد نیاز بیماران تالاسمی به صورت ۱۰۰ درصد تامین
شده است.