رئیس جمهور با اشاره اهمیت و ضرورت بررسی علل و عوامل گرانی مسکن و راهحلهای برونرفت از این وضعیت، بر اهتمام هرچه بیشتر برای تسریع در روند اقدامات و فعالیت ها برای به ثمر رسیدن این موضوع تاکید کرد. حسن روحانی، رئیس جمهوری امروز جمعه در گفت و گو با محمد اسلامی وزیر […]
رئیس جمهور با اشاره اهمیت و ضرورت بررسی علل و عوامل گرانی مسکن و راهحلهای برونرفت از این وضعیت، بر اهتمام هرچه بیشتر برای تسریع در روند اقدامات و فعالیت ها برای به ثمر رسیدن این موضوع تاکید کرد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری امروز جمعه در گفت و گو با محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی پس از استماع گزارش وی درباره اقدامات و برنامه های این وزارتخانه، از وی خواست تا طرح ها و دستورالعمل های لازم برای حل معضل و کنترل قیمت مسکن را برای بررسی، تصویب و تسریع در اجرا به جلسه روز یکشنبه ستاد اقتصادی دولت ارائه کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: شایسته نیست که مردم در این شرایط دچار معضل مسکن و افزایش قیمت آن باشند و دولت مصمم است که با برنامه ریزی، این مشکل را به سرعت حل وفصل شود.
روحانی همچنین تسریع در اجرای طرح «اقدام ملی تامین مسکن» در کشور را حائز اهمیت دانست و بر ضرورت همکاری با پیمانکاران و ارائه تسهیلات و زمین ارزان قیمت در این طرح در راستای کمک به رونق بازار مسکن و جلوگیری از ایجاد تنگنا و فشار بر مردم در این بخش تاکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره بر ضروت تلاش برای تسریع در تکمیل و بهره برداری از طرح ها و پروژه هایی که در رفت وآمد مردم و افزایش حمل و نقل کالا و بار در کشور تحول ایجاد می کند، اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا در سال جهش تولید همچون سال های گذشته شاهد تحول در توسعه حمل و نقل ریلی و جاده ای در کشور باشیم.
روحانی افزود: باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا تخلیه بار در پایانهها تسریع شده و با همکاری گمرک کالاهای اساسی با سرعت در اختیار مردم قرار بگیرد تا مردم نسبت به تامین این کالاها دغدغه و نگرانی نداشته باشند.
رئیس جمهور همچنین از تمامی فعالان، دست اندرکاران و عوامل حوزه حمل و نقل باری و مسافربری شهری و برون شهری، ریلی و هوایی که علی رغم شرایط سخت شیوع کرونا همچنان به خدمت رسانی ادامه داده و در کنار مردم قرار دارند، تقدیر و تشکر کرد.
خلف وعده ترکمنستان در بازگشایی مرز اینچهبرون
مدیرکل گمرکات گلستان گفت که با وجود آمادهبودن تونل بهداشتی راهاندازیشده در نقطه صفر مرزی در اینچهبرون به عنوان مصوبه نشست مشترک کارگروه ۲ کشور در ۱۰ خرداد، ترکمنستان به وعده خود برای بازکردن این مرز عمل نکرد.
سیدابراهیم حسینی اظهار داشت : نمونه همین تونل در نقطه صفر مرزی کشور ترکمنستان هم ایجاد شده، اما مجوز بازگشایی، تردد و آغاز مبادلات تجاری ۲ کشور باید از سوی کشور همسایه صادر شود.
در نشست ۱۰ خرداد امسال کارشناسان اقتصادی ۲ کشور که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد و از طرف مقامات گلستانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان به همراه مدیران کل گمرکات و حمل و نقل استان در این نشست حضور داشتند، مقرر شد که طرفین با رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی نقاط مشترک مرزی نسبت به بازگشایی مرز و تردد ریلی و زمینی یکدیگر از روز ۲۱ خرداد اقدام کنند.
ترکمنستان از اوایل اسفند ۹۸ و در پی همه گیری ویروس کرونا، مرز خود در اینچه برون گلستان را روی تریلیها و کامیونهای ترانزیت ایران و دیگر کشورها بست.
با وجود تلاش مقامات دو کشور از جمله تماس تلفنی یک ماه پیش رییس جمهوری ایران با همتای ترکمنستانی برای از سرگیری تبادلات مرزی و نیز نشست کارگروه دو کشور در ۱۰ خرداد امسال هنوز این کشور از بازگشایی مرزهای خود بر روی خودروهای ترانزیت و صادراتی ایران خودداری میکند. مدیرکل گمرکات استان گلستان گفت: ترکمنستان نه تنها مرز اینچه برون بلکه هیچ کدام از مرزهای خود با جمهوری اسلامی را بازگشایی نکرده است.
حسینی افزود: با وجود تلاش های زیاد گمرکات و نیز مرزبانی گلستان برای ملاقات با مقامات ترکمنستان اما مسوولان این کشور پاسخی به درخواست مسوولان این استان نمیدهند و حتی گرفتن نامه از طرف ایرانی را هم با رعایت تشریفات بهداشتی انجام می دهند. وی اضافه کرد: با وجود آماده شدن تونل ضدعفونی در داخل خاک ۲ کشور و در نقطه صفر مرزی و با وجود موافقت برای بازگشایی مرز ریلی در ۲۱ خرداد اما کشور ترکمنستان به این تعهد خود عمل نکرد.
حسینی تصریح کرد: هم اکنون ۱۳۱ واگن باری که ۸۲ واگن آن حامل بار سیمان، انواع فلزات و اجناس پلاستکی هستند، در مرز اینچه برون آماده ورود به خاک ترکمنستان است که اجازه ورود به آنها داده نشد.
اینچه برون، تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان است.
اینچه برون مرکز گمرکات این استان بوده و زیرمجموعه آن پایانههای صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی در گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بینالمللی گرگان است.
در سالهای اخیر با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان – ترکمنستان – ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی نیز به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.
استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.