روزانه ۵۸ هزار تن زباله در شهرها و روستاهای کشور تولید می‌شود که ۷۵ درصد از آن دفن می‌شود. معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان این مطلب گفت: هیربد معصومی با بیان اینکه فقط ۵ درصد این زباله‌ها بطور بهداشتی دفن می‌شود، افزود: دفن معمولی زباله به لحاظ شیرابه‌ای که تولید […]

روزانه ۵۸ هزار تن زباله در شهرها و روستاهای کشور تولید می‌شود که ۷۵ درصد از آن دفن می‌شود.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان این مطلب گفت:

هیربد معصومی با بیان اینکه فقط ۵ درصد این زباله‌ها بطور بهداشتی دفن می‌شود، افزود: دفن معمولی زباله به لحاظ شیرابه‌ای که تولید می‌کند به محیط زیست به ویژه آب‌های زیر زمینی خسارت فراوانی وارد می‌کند و بر این اساس حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان به محیط زیست خسارت می زند.

وی ادامه داد: در دولت یازدهم توجه ویژه‌ای به موضوع مدیریت پسماند شد و این امر در دولت دوازدهم نیز به عنوان یکی از اولویت‌ها ادامه دارد و بر اساس برنامه ششم توسعه دولت موظف است که اقدامات مهمی را با کمک دستگاه‌های ذیربط انجام دهد.

معصومی تصریح کرد: بر اساس تبصره ۲ ماده ۲۰ قانون هوای پاک، شهرداری موظف است ظرف ۳ سال زمینه تبدیل پسماند به کود و انرژی را فراهم کند.

به گزارش ایرنا، در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی، قانون هوای پاک که با عنوان لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی ۲۵ تیر ماه سال گذشته و تأیید شورای نگهبان، برای اجرا به رئیس جمهور ابلاغ شد.

در قانون هوای پاک آمده است، انباشت پسماندهای بیمارستانی و صنعتی در معابر عمومی و فضای باز یا سوزاندن آنها و انباشتن پسماندهای خانگی و ساختمانی در معابر عمومی و فضای باز خارج از مکان‌های تعیین شده توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یا سوزاندن آنها و همچنین سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.