رئیس جمهوری سابق افغانستان در مصاحبه‌ای پایگاه خبری اشپیگل به اوضاع در کشورش، صلح با طالبان و بررسی اوضاع با پاکستان پرداخت. حامد کرزای، رئیس جمهوری سابق افغانستان در مصاحبه خود با اشپیگل آنلاین ضمن ستودن تعهدات آلمان درباره مساله هندوکش اذعان داشت که این اقدامات در عین حال هیچ نتیجه‌ای در پی نداشته است […]

رئیس جمهوری سابق افغانستان در مصاحبه‌ای پایگاه خبری اشپیگل به اوضاع در کشورش، صلح با طالبان و بررسی اوضاع با پاکستان پرداخت.

حامد کرزای، رئیس جمهوری سابق افغانستان در مصاحبه خود با اشپیگل آنلاین ضمن ستودن تعهدات آلمان درباره مساله هندوکش اذعان داشت که این اقدامات در عین حال هیچ نتیجه‌ای در پی نداشته است و همچنین گفت که تنها راه حل برای پایان درگیری‌ها در کشور، توافق با طالبان است.

وی در این مصاحبه تصویری نه چندان خوب از اوضاع در افغانستان جلوه کرد و گفت که تعداد افراط گرایان در کشور رو به رشد است و کشورهای همسایه از کشورش به عنوان مسیری برای اهداف ژئوپلیتیکی خود استفاده می‌کنند.

رئیس جمهوری سابق افغانستان همچنین دولت آمریکا را به مدارای زیاد با پاکستان، حامی اصلی طالبان متهم کرد.

وی هم‌چنین کاندیداتوری خود را برای انتخابات سال آتی ریاست جمهوری افغانستان رد نکرد.

رئیس جمهوری سابق افغانستان در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کشورش پس از جنگ و ناکامی دیدگاه غرب در این کشور و ناتمام ماندن نبرد در افغانستان گفت: پس از ۱۱ سپتامبر ما موفقیت آمیز رفتار کردیم. طالبان اخراج شد، زنان حقوق خود را پس گرفتند و نهادها در کشور احیا شد. اما اوضاع آنطور که باید، پیش نرفت. زندگی بسیاری نابود شد، تعداد افراط گرایی بیشتر شد. داعش در حال حاضر در افغانستان رخنه کرده و ما شکست خورده‌ایم.

 

رئیس جمهوری سابق افغانستان در پاسخ به سوالی درباره اینکه راه حل این مشکلات چیست، گفت: تنها راه نجات، یک راه حل سیاسی است. صلحی با حضور طالبان باید به دست بیاید. نخست باید تمام همسایگاه افغانستان به علاوه ایران، چین، روسیه، عربستان و غرب باید با هم باشند. این اتحاد منجر به موفقیت می‌شود. اما در حال حاضر تمام این کشورها، باهم رقیب هستند و تلاش می‌کنند تا در افغانستان به یکدیگر آسیب برسانند و هزینه اینها را مردم افغانستان می‌دهند.

کرزای در پاسخ به این سوال که راه حلش برای این مشکلات چیست، گفت:‌ بر کسی پوشیده نیست که طالبان در پاکستان پناهگاه دارد. آنها از سوی ارتش پاکستان با هزینه‌های چندین میلیارد دلاری حمایت می‌شوند. آمریکا، افغانستان را به میدان نبرد تبدیل کرده است. این اشتباه است و باید اصلاح شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا افغانستان می‌تواند با پاکستان صلح کند، گفت: باید این تضمین را به پاکستان بدهیم که از افغانستان علیه آن استفاده نمی‌شود. پاکستان هم در عوض باید به ما این تضمین را بدهد که از ما حمایت می‌کند.