دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: در حفظ و گسترش فرهنگ حجاب، وحدت و همدلی بین دستگاه‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است. سید محمد حسینی که در آیین اختتامیه اولین جشنواره چادرهای آسمانی، در محل تالار شهر مشهد پیرامون مسئله عفاف و حجاب سخن می‌گفت، اظهار کرد: در حفظ و گسترش فرهنگ حجاب، وحدت […]

دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: در حفظ و گسترش فرهنگ حجاب، وحدت و همدلی بین دستگاه‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است.

سید محمد حسینی که در آیین اختتامیه اولین جشنواره چادرهای آسمانی، در محل تالار شهر مشهد پیرامون مسئله عفاف و حجاب سخن می‌گفت، اظهار کرد: در حفظ و گسترش فرهنگ حجاب، وحدت و همدلی بین دستگاه‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است. در حالی که بسیاری از اوقات شاهد چندصدایی و نه همصدایی هستیم. بنابراین، هماهنگی بین خانواده، رسانه، مدرسه و مسجد حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: از سال ۸۴، شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوباتی دارد که هم  اصول و مبانی گسترش فرهنگ حجاب و هم راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف را بیان کرده است و اکنون با گذشت ۱۳ سال باید این کارنامه را مرور کنیم. این که اسناد ارزنده‌ای را بنویسیم، اما به بایگانی سپرده شود، قابل قبول و پذیرش نیست و باید به ارزیابی و مرور آن‌ها پرداخت.

دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی افزود: همچنین بحث استمرار حرکت‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که گاهی حرکت‌هایی شروع شده و پس از مدتی متوقف شده و این موجب ایجاد آفت برای کشور می‌شود. در نتیجه باید به این مصوبات در شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه شود و نیز دستگاه‌های نظارتی همچون مجلس شورای اسلامی به آن توجه و نظارت داشته باشند. همچنین بحث ازدواج و مسئله مد نیز ازمسائل حائز اهمیت است.

حسینی با بیان این که حجاب مظهر تقوا و ایمان است، بیان کرد: برای حفظ حجاب در جامعه باید ارزش‌هایی چون حیا، شرم و غیرت را تحکیم کرد. همچنین بحث حکمت، فلسفه و چرایی حجاب و نقش تربیتی خانواده در این زمینه حائز اهمیت بسیار است.

وی با اشاره به واقعه قیام مردم مشهد در اعتراض به مسئله کشف حجاب عنوان کرد: همان‌گونه که روزهای شادی و پیروزی را گرامی می‌داریم، باید روزهای تلخ تاریخ، همچون ۲۱ تیرماه و قیام مردم مشهد را نیز یادآور می‌شویم. ضمن این که نیروی انتظامی در بحث عفاف و حجاب پیشگام شده و همواره از جمله نهادهایی است که به وظیفه خود توجه دارد که البته در وهله اول و در چنین اقداماتی انتظار می‌رود که دستگاه‌های فرهنگی طلایه‌دار باشند.

دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی اضافه کرد: جشنواره چادرهای آسمانی پیش از این، محدود به تهران بود و امسال علاوه بر پایتخت، در چهار مرکز استان دیگر نیز برگزار می‌شود. همچنین امیدواریم دایره این حرکت گسترده‌تر شود و هنرمندان در رشته‌های گوناگون هم وارد عرصه عفاف و حجاب شده و آثار هنری زیبا و جذابی را ارائه دهند تا در ذهن نوجوانان، جوانان و فرزندانمان ماندگار شود. بنابراین، برای این که یک ایده یا مفهوم در ذهن ماندگار شود، باید از هنر بهره بگیریم. همچنین باید تلاش کنیم تا پیوندی بین هنرمندان و اهل فکر و اندیشه، دانشمندان و روحانیت برقرار شود.

حسینی خاطرنشان کرد: متاسفانه در رشته‌های هنر ما، آن میزان که به فرم، شکل و کارهای فنی و تکنیکی توجه می‌شود، محتوا و مضمون مورد توجه قرار نمی‌گیرد. سینمای هالیوود سالانه علیه اسلام و ایران تولید فیلم کرده و سرمایه‌گذاری‌های سنگین صورت می‌دهد؛ در حالی که ما باید آنان را به چالش بکشیم، چرا که آن‌ها هستند که از فطرت پاک آدمی فاصله گرفته‌اند و ما شاهد تبعات منفی بی‌بندوباری در بین آنان هستیم که می‌خواهند چنین فرهنگی را به جامعه ما تحمیل کنند.