یوکی هارو کوبایاشی، رئیس دفتر سازمان همکاری های بین المللی ژاپن احیای دریاچه ارومیه، تالاب انزلی در گیلان، توسعه پایدار جامعه محور جزیره قشم و استان هرمزگان و طرح مدیریت یکپارچه حوضه آبخیز کارون در ۶ استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان، فارس، لرستان، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد را از مهمترین این طرح ها […]
یوکی هارو کوبایاشی، رئیس دفتر سازمان همکاری های بین المللی ژاپن احیای دریاچه ارومیه، تالاب انزلی در گیلان، توسعه پایدار جامعه محور جزیره قشم و استان هرمزگان و طرح مدیریت یکپارچه حوضه آبخیز کارون در ۶ استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان، فارس، لرستان، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد را از مهمترین این طرح ها عنوان کرد.
وی مقابله با آلودگی هوا در تهران و مشارکت در طرح های مقابله با زلزله و کاهش اثرات تخریبی آن را از دیگر زمینه های همکاری این آژانس با ایران دانست.
کوبایاشی ادامه داد: زمینه همکاری دولت ژاپن در قالب پذیرش فراگیران ایرانی برای دوره های آموزشی این کشور از سال ۱۹۵۷ میلادی در ایران فراهم و دفتر جایکا در سال ۱۹۷۴ در تهران تاسیس شد.
وی درباره تامین اعتبار پروژه های مشترک دولت های ژاپن و ایران از سوی جایکا اظهار بی اطلاعی کرد و در عین حال افزود: طبق آخرین اطلاعات، این دفتر در سال ۲۰۱۶ اعتباری برابر ۱٫۱ میلیارد ‘ین’ برای مشارکت در پروژه های دولت ایران هزینه کرده، اما اعتبار سال ۲۰۱۷ منتشر نشده است.
کوبایاشی، دلیل همکاری های ژاپن با ایران را گسترش روابط بین این ۲ کشور و کمک به پیشرفت کشورهای درحال توسعه عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس دفتر سازمان همکاری های بین المللی ژاپن در ایران برای شرکت در جلسه کمیته هماهنگی مشترک طرح مدیریت یکپارچه حوضه آبخیز کارون (جایکا ۲) به شهرکرد سفر کرده است.
مرحله نخست طرح جایکا با همکاری ژاپن از سال ۹۰ در پنج روستای منطقه بازفت چهارمحال و بختیاری با هدف حفظ و احیای جنگل و مراتع، کمک به معیشت مردم و افزایش درآمد جنگل نشینان آغاز شد و با ۱٫۵ سال تمدید، این طرح سال گذشته با موفقیت به پایان رسید.
دفتر جایکا در سه حوزه محیط زیست، بلایای طبیعی و توسعه صنایع داخلی در ایران فعالیت می کند.
این نهاد دراجرای پروژه های بیش از ۱۵۰ کشور دنیا بنا به تقاضا و درخواست آنان همکاری دارد.
به گزارش ایرنا، جنگل های چهارمحال وبختیاری با وسعتی معادل ۳۰۷ هزار هکتار ۱۸٫۵ درصد مساحت این استان و ۲٫۵ درصد مساحت جنگل های کشور را به خود اختصاص داده است و این استان جزو استان های جنگل خیز کشور در مناطق زاگرس نشین به شمار می رود.
مراتع چهارمحال و بختیاری نیز یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار از وسعت این استان را شامل می شود که طبق این آمار ۸۶٫۵ درصد از مساحت این استان را عرصه های طبیعی تشکیل می دهد.