یک فیلسوف برجسته می گوید: «زنان به مسائل اخلاقی بیشتر اهمیت می دهند». پروفسور روگر استیر چهار سال پیش تستی به نام “DAN اخلاق” را معرفی کرد که برای سنجش اخلاقیات افراد و تغییراتی که در سیستم ارزشی آنها پس از ورود به محل کار رخ می دهد، مورد استفاده قرار می گیرد. یک فیلسوف […]
یک فیلسوف برجسته می گوید: «زنان به مسائل اخلاقی بیشتر اهمیت می دهند». پروفسور روگر استیر چهار سال پیش تستی به نام “DAN اخلاق” را معرفی کرد که برای سنجش اخلاقیات افراد و تغییراتی که در سیستم ارزشی آنها پس از ورود به محل کار رخ می دهد، مورد استفاده قرار می گیرد.
یک فیلسوف برجسته می گوید زنان به مسائل اخلاقی بیشتر اهمیت می دهند. پروفسور روگر استیر چهار سال پیش تستی به نام “DAN اخلاق” را معرفی کرد که برای سنجش اخلاقیات افراد و تغییراتی که در سیستم ارزشی آنها پس از ورود به محل کار رخ می دهد، مورد استفاده قرار می گیرد. ۶۰۰۰۰ داوطلب در بیش از ۲۰۰ کشور، از مدیر عاملان گرفته تا کارگران و زنان خانه دار، در این پژوهش شرکت کردند . یافته های این تحقیق نشان می داد که سن و جنسیت دو عاملی هستند که بر اخلاق فرد بیشترین اثر را می گذارند، و زنان و افراد بالای سی سال از بیشترین درجه “پایبندی به اصول اخلاقی” برخوردارند.
از داوطلبان خواسته شده بود جمله هایی را راجع به زندگی شخصی و کاریشان رتبه بندی کنند – مثلاً اینکه آیا خانواده یا همکاران آنها را “صادق” یا “بالیاقت” می دانند یا نه. شرکت کنندگان سپس جملاتی را راجع به خودشان ارزیابی می کردند، به عنان مثال “اعتماد دیگران همیشه باعث افتخار من است” یا “من بر رفتار و کارهای خودم کنترل دارم”.
سپس به آنها گزارشی ارائه می شد که آنها را جزو یکی از شخصیت های فیلسوف، قاضی، فرشته، معلم، مجری یا نگهبان قرار می داد. پروفسور استیر می گوید پاسخ هایی که این افراد در پرسش نامه وارد کرده اند نشان دهنده میزان “اطاعت، منطق و حس مسئولیت ” آنهاست، ویژگی هایی که به عقیده او کاملاً به قدرت تصمیم گیری و در نتیجه مسائل اخلاقی مربوط هستند. وی ادامه می دهد “وقتی به فرایند تصمیم گیری در محل کار توجه کنیم، اهمیت تفاوت بین زنان و مردان را بیشتر درک می کنیم.”
” زنان ترجیح می دهند تصمیم هایشان را با توجه به اثری که بر دیگران می گذارد اتخاذ کنند – که باعث می شود تصمیم های بهتری بگیرند- ولی مردان رویکرد خودمحورانه تری دارند. این به آن معناست که مردان هنگام کار باید خودخواهی را کنار بگذارند و کمی متواضع تر باشند. این خصوصیتی است که معمولاً در زندگی شخصیشان دارند ولی در محل کار نه.”
تحقیقات همچنین نشان می دهد که به تدریج که سن ما بیشتر می شود، مسائل اخلاقی برای ما اهمیت بیشتری پیدا می کند ” با بیشتر شدن سن حس اطاعت و دنباله روی کم ولی منطق فرد بیشتر می شود – این امر در دهه سوم عمر بارز تر است، یعنی زمانی که دیگر وارد سن بزرگسالی شده ایم. این فرایند تا سن شصت سالگی ادامه پیدا می کند و سپس در سن شصت سالگی اوج قدرت عقلانی و اخلاقی خود را تجربه می کنیم. اما متاسفانه در این سن کم کم بازنشسته شده و کار خود را ترک کرده ایم.”