حسین راغفر پؤوهشگر می گوید: در چهل سال گذشته ۴۰۰ الی ۵۰۰ چهره اصلی در نظام معرفی شدند که آنها تصمیمگیر هستند و مردم هم به خوبی آنها را میشناسند و قطعا همین افراد مسئول پاسخگویی در برابر تخلفهای اقتصادی هستند اما ندیدهایم که یک نفر از این افراد به دلیل بیکفایتی عزل شوند. در […]
حسین راغفر پؤوهشگر می گوید: در چهل سال گذشته ۴۰۰ الی ۵۰۰ چهره اصلی در نظام معرفی شدند که آنها تصمیمگیر هستند و مردم هم به خوبی آنها را میشناسند و قطعا همین افراد مسئول پاسخگویی در برابر تخلفهای اقتصادی هستند اما ندیدهایم که یک نفر از این افراد به دلیل بیکفایتی عزل شوند. در خیلی از موارد فسادی صورت گرفته مسئولی را برکنار کردهاند اما پس از مدتی مسئولیت مهمتری را به وی واگذار کردند.
وی با بیان اینکه اگر از این منظر به فضاحتهای مالی و اقتصادی که در ماههای اخیر افتاده بنگریم به نظرم مسائل را باید در بستر وسیعتری ببینیم، گفت: با این اتفاقات رخ داده شاهد بیسابقهترین جهش قیمتها در بازار ارز بودیم که یک عدهای با شارلاتانیزم تلاش کردند که بگویند درصد تغییرات بالا نبوده این در حالی است که اساسا موضوع درصد تغییرات قیمت نیست بلکه مقدار مطلق افزایش قیمتها، افزایش بیسابقه داشته است. راغفر ادامه داد: ظرف مدت کوتاهی نرخ دلار از ۳۵۰۰ تومان به بیش از ۹۰۰۰ تومان رسید که این جهش قیمت در اقتصاد ایران بی سابقه بود.
وی با تاکید بر اینکه معتقدم این موضوع در قالب یک کودتای اقتصادی که هدف آن براندازی سیاسی است باید ارزیابی کنیم، گفت: در تصمیماتی که رخ داده یک همسویی بسیار بالایی با سیاستهای آمریکا و اسرائیل قابل مشاهده است.
راغفر ادامه داد: پس از افزایش قیمت ارز میبینیم که ۲۰ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور به واردات کالای لوکس اختصاص داده میشود این در حالی است که قرار است به زودی با تحریمهای بیسابقهای روبرو شویم و هر دلار موجود در صندوق دولت به بالاترین ارزش خود در ۴۰ سال گذشته حیات جمهوری اسلامی رسیده است.
وی گفت: در شرایطی که دلار تا این حد ارزش پیدا کرده اعطای ۲۰ میلیارد دلار در ظرف یک دوره چند روزه فینفسه نشان دهنده اغوای تصمیمگیریها برای خالی کردن ذخایر مملکت و بحرانیکردن شرایط محسوب میشود.
این اقتصاددان با بیان اینکه باید دید چه کسانی بازیگر اصلی این میدان هستند، گفت: گروهی به دنبال غارت منابع عمومی با نیت منفعتهای شخصی، گروههای مافیا تشکیل دادهاند و به صورت ناآگاهانه شرایط بحرانی ایجاد کردهاند اما گروه دیگر عامدانه از عناصر خارجی هستند که اهداف اسرائیل و آمریکا را در ایران دنبال میکنند.
وی همچنین درباره اقدامات دولت در سایه اظهار داشت: فقط دولت نیست که مسئول این وضعیت اقتصادی است بلکه بخش قابل توجهی از نظام اقتصادی ما از حیطه دولت خارج هستند و آنها هم مسئول این آشفتگی اقتصاد ایران محسوب میشوند.
راغفر افزود: نقش موسسات مالی و پولی که خارج از نظارت عمل میکنند حتما تاثیرات مخرب خود را در بازار گذاشته است ولو اینکه با هدف تخریب دولت نسبت به کسب سودهای نامشروع اقدام کردهاند و همگی در یک زمین بازی میکنند و آن هم تامین اهداف آمریکا و اسرائیل بوده است. راغفر با تاکید بر اینکه عدهای منافعی در این شرایط دارند که از اعلام اسامی مفسدان اقتصادی پرهیز میکنند. این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در این بین تعجب میکنم که چرا دستگاههای امنیتی در برابر این کودتا سکوت کردهاند.