نادیده گرفتن نقش زنان و زحمت یک نماینده زن بعنوان طراح اصلی مصوبه منع بکارگیری بازنشستگان در مجلس توسط رسانه ملی بهانه نگارش این یادداشت است. یادم هست سالها قبل مقالهای را در دست داشتم با این موضوع که بیان تعداد زنان در قرآن بیشتر است یا مردان که در مراحل تحقیق به عظمت وجودی […]
نادیده گرفتن نقش زنان و زحمت یک نماینده زن بعنوان طراح اصلی مصوبه منع بکارگیری بازنشستگان در مجلس توسط رسانه ملی بهانه نگارش این یادداشت است.
یادم هست سالها قبل مقالهای را در دست داشتم با این موضوع که بیان تعداد زنان در قرآن بیشتر است یا مردان که در مراحل تحقیق به عظمت وجودی مقام زن بیشتر پی بردم.
متوجه شدم مردان هیچ برتری بر زنان ندارند.
متوجه شدم آنجا هم که بر مردان حکم میشود تا نسبت به زنان وظایفی داشته باشند به معنای تسلط مرد بر زن نیست بلکه در حقیقت به معنای آن است که یک مرد باید وظیفه نگهبانی و حراست از گوهر بی بدیل و گران قیمتی به نام زن را داشته باشد تا با وجود این گوهر به بها و مرتبت و مقام او به عنوان مرد نیز افزوده گردد.
متوجه شدم که وجود مبارک رسول مکرم اسلام حضرت زهرا سلام الله علیهما را تنها دختر خود که باید به او امر و نهی شود نمیبیند بلکه به واسطه همین دختر است که هستی و وجود را معنا میکند.
متوجه شدم فاطمه زهرا دختر هجده سالهٔ معصومه ایست که در توصیه معصومین الگویی برای همه مردم است و چون زن است تنها یک الگو برای زنان نیست و حتی حجت خدا بر همه حجج الهی هم است.
متوجه شدم وقتی امام حسین با آن همه عظمت بی همتا به یک زن بنام زینب کبری میگوید در نماز شبت مرا از دعایت بهره مند کن یعنی مقامی که هیچ مردی بدان نرسیده اما خداوند به زینب داده است گرچه وجود این بانو بدون تفسیر است چون کلمات و معانی در تعریفش عاجزند چه برسد به تفسیرش که به قول استاد شجاعی و ما ادریک ما الزینب؟
متوجه شدم یک زن میشود زینب کبری که در شبهای عجیب محرم کربلای شصت و یک هجری در خیمه گاه حسینی طوری خیمهاش دایر میشود که بزرگانی چون حضرت اباعبدالله، قمر بنی هاشم، حضرت زین العابدین، علی اکبر و قاسم ابن الحسن سلام الله علیهم اجمعین گردا گرد این خیمه قرار میگیرند تا حریم کبریایی او در امان بماند.
متوجه شدم که اگر زنهایی درمقام مادر نبودند حوزههای علمیه ما قادر به تحویل بزرگانی چون شیخ انصاری، شیخ مفید، شیخ بهایی، شیخ محمد بهاری و دانشگاههای ما هم قادر به تحویل دهها و صدها دانشمند بنام که در این مجمل ذکر نامشان نمیگنجد … به جامعه بشری نبودند.
متوجه شدم اگر زنان مردصفت و قهرمان پروری در مقام مادر و همسر نبودند مدافعین حرم و شهدای عزیزی چون زین الدین ها، باکریها، زنگی آبادی، علی رضا کریمی اصفهانی، خرازی، رجبعلی سراج، سید رضا طاهر، محمد بلباسی و … هم نبودند و امروز ایران عزیز ما به برکت خون پاک این دلاورمردان چند تکه نشده است.
زن یعنی حجت الهی
زن یعنی الگوی زندگی
زن یعنی نماد انسانیت
زن یعنی ترجمان عشق
زن یعنی معنای محبت
اما همه این ویژگیها و عظمت زن در صدا و سیمای ما نشان داده نمیشود!!!
اما چرا؟؟؟
از زن تصویری ضعیف که در راهروهای دادگاه ملتمسانه از تمام حق و حقوق خود میگذرد وطلاق هم امضا میکند تا از نگاه کردن به فرزندش محروم نماند، نشان داده میشود!
از زن تصویری که شایسته اوست و تبیین توانمندی و تعهد اوست را بنمایش نمیگذارند.
زن را موجودی نشان میدهند که باید دنبال تجملات برود و برایش پول به هرقیمت مهم باشد یا موجودی بدبخت، خانه نشین و دنبال حرفهای خاله زنکی است نشان داده میشود.
بعضی اوقات انسان فکر میکند که خدای ناکرده گویا سیاست رسانه ملی زن ستیزی است که قطعاً این چنین نیست و نباید باشد اما برداشت از برخی رفتارها اینست.
زنان ما در عرصههای علمی، ورزشی، فرهنگی، هنری، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کارهای بزرگی انجام دادهاند و به عبارتی مردانهتر از مردان کار کردند اما هنر صدا و سیمای ما صرف نشان دادن این کارها نشد و یا به سادگی از کنارش گذشتند.
یکی از اتفاقاتی که در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی رخ داد تصویب قاطع قانون منع بکارگیری بازنشستگان بود که خیلی از مشکلات مدیریتی و اشتغال را درکشور حل خواهد کرد.
همه میدانند تقابلهای دولتی با تصویب این قانون کم نبود و تلاشهای بسیاری شد که مصوب نشود یا تصویب آن به تأخیر افتد اما طراح اولیه و پیگیر فعال طرح یک نماینده جوان با جنسیت زن به نام خانم زهرا سعیدی مبارکه از استان اصفهان و شهرستان مبارکه بود که مردتر از دیگر نمایندگان مجلس که جنسیتی مردانه دارند پای این طرح ایستاد.
بررسی سوابق نشان میدهد برای جمع آوری امضا و دفاع از طرح درصحن علنی و کمیسیون اجتماعی بدون توجه به منفی گویی ها ایستادگی کرد و به لطف خداوند یکی از کارهای پر افتخاری شد که به نام مجلس دهم ثبت گردید اما متاسفانه رسانه ملی ما که باید بی طرفانه تحت رهنمودهای رهبری و حول محور قانون همیشه درخدمت همهٔ مردم با هر گرایشی باشد کج سلیقگی به خرج داد و پیرامون این موضوع که یک نماینده زن و دیگر زنان مجلس چقدر تلاش کردند تا عرصه مدیریتی برای جوانان هموار شود، نپرداخت و امروز که از تصویب گذشته نیز به جای آنکه سراغ طراحان اصلی همچون این نماینده اصفهانی بروند، تحلیلها را از کسانی میگیرند که واقعاً در به ثمر نشستن طرح و تصویبش بعنوان قانون زحمات آن عزیزان را متحمل نشدند.
مردم ما آگاهند و به خوبی میبینند که امثال زهرا سعیدی مبارکه دارند تلاشهایی مردانه برای آبادانی، توسعه و رفاه مردم انجام میدهند و این زحمات را قدر دانند حتی اگر عزیزان ما در صدا وسیما باز هم این موارد را آن گونه که هست نشان ندهند.
از نمایندگان محترمی که به این قانون رأی دادند سپاسگزاریم و به کسانی چون نماینده مردم مبارکه اصفهان که از صفر تا صد این قانون، فعال و کوشا بودند هم خدا قوت گفته و از زحماتشان به مصداق حدیث شریف و من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق، قدردانی داریم.
ان شاالله بسیاری از سیاستها که مقبول مردم نیست در رسانه ملی اصلاح شود.
با آرزوی عزت روزافزون ایران و توفیق برای همه فعالان رسانهای
محمد علی روشن