حق کبدی است که سرانجام تیتر اول همه باشد، از ورزشی ها گرفته تا سیاسی ها حتی. در برخی رشته های ورزشی آنقدر دور از موفقیت نهایی تصور می شویم که حتی نزدیکی به قدرت ها حکم شگفتی پیدا می کند اما این بار فقط نزدیک نیستیم، این بار خودمان دست نیافتنی شدیم. کبدی ایران […]
حق کبدی است که سرانجام تیتر اول همه باشد، از ورزشی ها گرفته تا سیاسی ها حتی. در برخی رشته های ورزشی آنقدر دور از موفقیت نهایی تصور می شویم که حتی نزدیکی به قدرت ها حکم شگفتی پیدا می کند اما این بار فقط نزدیک نیستیم، این بار خودمان دست نیافتنی شدیم.
کبدی ایران در بازی های آسیایی با شکست رقیب سنتی و قهرمان همیشگی یعنی هندی های مغرور که گاهی حتی زور گویی کرده و ناعادلانه اجازه قهرمانی را به تیم دیگری نمی دادند فاتح شد و اتفاقی را رقم زد که حتی خبر اول سایت بازی ها هم شد و بازتاب وسیعی در ورزش جهان داشت.
در مسابقه فینال بازی های آسیایی در دختران و پسران قهرمان شدیم. در بخش پسران کنار زدن هندی ها مثل یک معجزه است.
اول تیم بانوان همه را شوکه کرد و سر ذوق آورد و کلک هند را کند و سپس پسران تیم کبدی ایران هم نمایش قدرتمند و فوق العاده خود را که پس از پیروزی مقابل هند در نیمه هایی به اوج رسیده بود مقابل کره جنوبی ادامه دادند و با برتری در دو نیمه با قاطعیت دومین طلای آسیا را در رشته تیمی کبدی به گردن خود آویختند تا ایران قهرمان بلامنازع این رشته شود.
نتیجه ای که ایران در این مسابقه گرفت ۲۶ بر ۱۶ بود؛ ایران در نیمه اول مسابقه با نتیجه ۸ ـ ۱۰ از کره پیش بود اما مقاومت و سختکوشی کره بعد از یک نیمه جای خود را به تسلیم داد چراکه ماشین موفقیت کبدی کاران ایران به هیچ عنوان قابل کنترل نبود و آنها چه در حمله و چه در دفاع آنقدر بی نقص بودند که بعید به نظر می رسید کره بختی در این مسابقه داشته باشد.
البته شاهکار تیم کبدی ایران در مرحله قبلی مقابل هندوستان رخ داده بود جایی که بعد از عقب افتادن ۶ ـ یک مقابل قدرت اول کبدی جهان با تلاش بازی را به تساوی ۸ ـ ۸ کشاند و این مسابقه را با نتیجه ۱۷ ـ ۲۷ این مسابقه را به سود خود تمام کرد. به خاطر داشته باشید که هند ۸ هزار باشگاه کبدی دارد اما به نظر می رسد ایران حالا قدرت جدید این رشته ورزشی در جهان است، قدرتی که با پیروزی دختران ایران مقابل تیم ملی کبدی زنان هند نیز مهر قطعی بر آن خورد.
دختران ایران که امروز بعد از کسب مدال طلا در سالن محل برگزاری رقابت های فینال کبدی حضور داشتند با انرژی خود جشن این رشته ورزشی را که حالا طرفداران بیشماری در ایران پیدا کرده مضاعف کردند.
ورزشکاران کبدی در بازی های آسیایی صد و هفتاد و یکمین طلای تاریخ این رقابت ها را برای کاروان های مختلف ایران به ارمغان آوردند و باتوجه به اینکه این طلا در یک رشته تیمی متعلق به کشور هند به دست آمده قهرمانی این دم تیم از ارزشی فوق العاده برخوردار است این درست شبیه اتفاقی است که در بازی های آسیایی ۱۹۸۶ برای هاکی پاکستان رخ داد کشوری که قهرمان بلامنازع این رشته ورزشی بود و فینال مسابقات را به کره جنوبی باخت تا فصلی نو در رقابت های این رشته رقم بخورد.
نکته آخر اینکه طلای دختران کبدی در رقابت های آسیایی اولین طلای تاریخ بازی های آسیایی برای زنان ایرانی است که البته یک مربی بانوی هندی نقش غیرقابل انکار در این موفقیت داشته است، همینطور غلامرضا مازندرانی سرمربی تیم مردان کبدی که ستاره های تیم ملی در پایان مسابقات او را روی دوش خود گرفته و دور سالن چرخاندند.
تیم های کبدی ایران در واقع زو گویان بر زور گویان این ورزش غلبه کردند و نشان دادند که ایرانی ها اجازه نمی دهند همواره شکست خورده قلمداد شوند.
این دوره از بازی ها با شگفتی کبدی خاتمه پذیرفت اما زندگی تازه ای برایش آغاز شد. مهمتر از آن کبدی از این پس می داند که الگوی مسیر پیشرفت دیگر رشته هایی است که همیشه باخته اند و جایی در میان قدرت های آسیا ندارند. کبدی از این پس الهام بخش خواهد بود.
اسامی نفرات تیم کبدی(قهرمان بازیهای آسیایی) را برایتان آورده ایم تا خوب بخوانید و به خاطر بسپارید :
زنان: آزاده صیدی، فاطمه کرمی خاتونبان، رویا داودیان، مرضیه عشقی، سمیرا عطاردیان، سعیده جعفری، زهرا عباسی، صدیقه جعفری، زهرا کریمی، غزال خلج، فریده ظریف دوست، محبوبه سنچولی.
سرمربی :شایلا جین
مردان: فاضل اتراچالی، ابوذر مهاجر، محمد اسمعیل نبی بخش، هادی اشترک، ابوالفضل مقصودلو محلی، حمید میرزایی نادر، محسن مقصودلو جعفری، محمد قربانی، میثم عباسی، محمد ملاک، محمد امین نصرتی، محمد اسماعیل مقصودلو .
سرمربی :غلامرضا مازندرانی