در سال‌های اخیر با اتخاذ برنامه‌هایی آمار مبتلایان به بیماری سالک در شهرستان دهلران کاهش چشمگیری داشته اما این شهرستان همچنان یکی از کانون‌های این بیماری است. بیماری از هر نوعش ملال‌آور و هزینه‌بردار است، آنچه تحمل بیماری را برای شخص بیمار قابل تحمل می‌کند امید به مداوا و رهایی از آن بیماری با انجام […]

در سال‌های اخیر با اتخاذ برنامه‌هایی آمار مبتلایان به بیماری سالک در شهرستان دهلران کاهش چشمگیری داشته اما این شهرستان همچنان یکی از کانون‌های این بیماری است.

بیماری از هر نوعش ملال‌آور و هزینه‌بردار است، آنچه تحمل بیماری را برای شخص بیمار قابل تحمل می‌کند امید به مداوا و رهایی از آن بیماری با انجام اقدامات درمانی است.

 

سالک یکی از بیماری‌هایی که باید جدی گرفته شود

 

سالک از جمله بیماری‌هایی است که علاوه بر مشکلات و ناراحتی‌هایی که برای شخص مبتلا ایجاد می‌کند موجب پدیدآمدن منظره‌هایی ناراحت‌کننده در اندام‌های مبتلا می‌شود که حتی پس از درمان نیز به‌جا می‌مانند.

 

 

 

این بیماری که عامل آن نوعی پشه به‌نام لیشمانیا است در مناطقی که وضعیت بهداشت در آنها مناسب نبوده و آب‌های راکد در آنجا وجود داشته باشد بیشتر خودنمایی می‌کند.

 

شهرستان دهلران در استان ایلام یکی از کانون‌های این بیماری است که تا سالیان گذشته تعداد زیادی از مردم شهر دهلران به‌واسطه گزش نیش پشه عامل این بیماری مدت‌های زیادی را برای درمان بیماری به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند و البته پس از درمان منظره‌های به‌جامانده از بیماری را باید تا پایان عمر تحمل می‌کردند.

 

یکی از شهروندان دهلرانی در این زمینه اظهار داشت: یکی از فرزندانم در خردسالی به‌علت گزش عامل این بیماری به بیماری سالک مبتلا شد که با انجام اقدامات درمانی مداوا شد اما اکنون که به سن نوجوانی رسیده جای زخم این بیماری که در صورت است او را آزار می‌دهد.

 

وی گفت: متأسفانه تعداد زیادی از مردم و از جمله خردسالان و نوجوانان به‌علت این بیماری هم‌اکنون رنج داشتن آثار زخم‌های ناشی از بیماری را در صورت و دستان خود تحمل می‌کنند که ناراحت‌کننده است.

 

وی ادامه داد: تقاضاهای زیادی از سوی مردم به مسئولان ارائه شد تا آمار این بیماری کاهش پیدا کند که خوشبختانه برخی اقدامات منجر به بروز کمتر این بیماری در شهر دهلران شده است.

 

کاهش چشمگیر آمار مبتلایان به بیماری سالک در دهلران

 

رضا مهاجر رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران در این خصوص اظهار داشت: شبکه بهداشت و درمان شهرستان با توجه به وظیفه ذاتی خود از سالها پیش اقدام به درمان مبتلایان کرده ولی مسئله اصلی برای این شبکه کاهش زمینه‌های بروز این بیماری بود که در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفت.

 

وی افزود: در سال‌های گذشته با توجه به اینکه آمار مبتلایان در شهر دهلران بالا بود و این شهر به‌عنوان یک کانون بیماری شناخته شده بود شبکه بهداشت و درمان اقدام به برگزاری جلساتی با دیگر دستگاه‌ها از جمله شهرداری کرد تا عواملی را که در افزایش آمار مبتلایان نقش داشتند کاهش دهد.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران ادامه داد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها جمع‌آوری نخاله‌ها و خاک‌هایی بود که در سطح شهر و حریم شهر قرار داشتند تا یکی از زمینه‌های رشد بیماری سالک در منطقه کاهش یابد.

 

مهاجر گفت: به‌کمک دستگاه‌های دیگر اخطاریه‌هایی برای افرادی که در سطح شهر و حاشیه شهر اقدام به نگهداری دام می‌کردند و آلونک ساخته بودند فرستاده شد تا یکی دیگر از محل‌های زندگی عامل این بیماری از بین برود.

 

وی به سم‌پاشی‌های انجام‌شده در مناطق مشکوک و حاشیه شهر دهلران برای مهار این بیماری اشاره کرد و افزود: رصد مستمر کانون‌های بیماری سالک و نظارت بر نحوه دفع زباله‌ها از دیگر اقدامات بوده است.

 

وی به آخرین آمار مبتلایان به این بیماری در دهلران پرداخت و تصریح کرد: بر اساس گزارشات اخذشده آمار مبتلایان از ابتدای سال تا کنون ۳۴ نفر بوده است که این آمار نسبت به سال‌های گذشته تفاوت فاحشی را نشان می‌دهد.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران با ارائه آمار تصریح کرد: در سال ۹۳ تعداد مبتلایان ۶۹۳ نفر، در سال ۹۴ این تعداد به ۴۱۰ نفر، در سال ۹۵ به ۲۰۶ نفر و در سال ۹۶ به ۱۸۲ نفر رسید که بررسی این آمار حاکی از موفقیت در مهار این بیماری است.

 

ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از سوی ۷ مرکز جامع سلامت

 

دکتر مهاجر همچنین با بیان اینکه ۷ مرکز جامع سلامت در شهرستان وجود دارد اظهار داشت: ۴ مرکز از این تعداد به‌صورت شبانه‌روزی اقدام به ارائه خدمات به مردم می‌کنند.

 

وی به افتتاح ۴ خانه بهداشت در روزهای اخیر اشاره کرد و ادامه داد:‌ ۳۳ خانه بهداشت در سطح شهرستان با بهورزان ماهر در حال انجام خدمت به مردم هستند ضمن اینکه در نظر داریم چهار مرکز جامع سلامت دیگر را نیز در شهرستان احداث کنیم.

 

وی به بازرسی‌های بهداشتی کارشناسان این شبکه پرداخت و گفت: بیش از ۵۲۰۰ مورد بازرسی بهداشتی از ابتدای سال تاکنون انجام شده که در این بازرسی‌ها ۲ هزار و ۸۰۰کیلوگرم مواد غذایی مشکل‌دار از چرخه مصرف خارج شده‌اند.

 

رئیس شبکه بهداشت شهرستان دهلران ابراز امیدواری کرد با انجام اقدامات بیشتر شیوع بیماری‌هایی همانند سالک در منطقه به صفر برسد و سطح خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان بیش از پیش ارتقا یابد.

 

با توجه به اینکه مقوله سلامت یکی از موضوعات مهمی است که برای مردم مهم و حیاتی است لازم است مسئولان در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مناطق محرومی همچون شهرستان دهلران که دسترسی کمتری به مراکز درمانی مجهزتر مرکز استان دارند بیشتر تلاش کنند.