همگان منتظرند که بدانند سازمان لیگ بر روی نظر خود ایستایی می کند و حاضر است تا همانطور که گفته ۹۰ درصد ظرفیت ورزشگاه را با استقلالی ها به واسطه میزبانی از اولین دربی فصل بدهد یا دوباره تسلیم می سود و شرایط برابر ۵۰ درصدی را اعمال می کند. چند روز دیگر تیم های […]

همگان منتظرند که بدانند سازمان لیگ بر روی نظر خود ایستایی می کند و حاضر است تا همانطور که گفته ۹۰ درصد ظرفیت ورزشگاه را با استقلالی ها به واسطه میزبانی از اولین دربی فصل بدهد یا دوباره تسلیم می سود و شرایط برابر ۵۰ درصدی را اعمال می کند.
چند روز دیگر تیم های پرسپولیس و استقلال در ورزشگاه آزادی به مصاف هم خواهند رفت. این هشتاد و هشتمین مصاف آبی و قرمزهای تهران خواهد بود که تفاوت بزرگی با مصاف های قبلی دارد و آن هم رعایت شرایط میزبانی روی سکوها است؛ تصمیمی شجاعانه از سوی سازمان لیگ که به سرانجام رساندنش بسیار دشوار خواهد بود.

تشخیص آبی ها از قرمزها

واقعیت این است که بدون بلیت فروشی اینترنتی نمی توان قانون ۹۰-۱۰ را در هیچ مسابقه ای اجرا کرد. آبی پوشان پایتخت از زمان واگذاری بلیت فروشی به باشگاه ها، سامانه ای برای فروش الکترونیکی بلیت ها فراهم نکرده اند اما انتظار می رود این سامانه تا مهر ماه راه اندازی شود و تماشاگرانِ دربی، بلیت ها را اینترنتی خریداری کنند. این سامانه باید هوشمند باشد و در مراحل مختلف ثبت نام، هویت هر فرد را احراز کرده و اجازه ندهد افراد با شماره ملی های فیک و دروغین اقدام به خرید بلیت کنند. باید هواداران استقلال را از پرسپولیس تشخیص دهد تا قرمزها نتوانند جایگاه آبی ها را تسخیر کنند و برعکس.

سکوهای خالی مانده

آیا قرار است ۷۸ هزار و ۱۱۶ بلیت فروخته شود یا بازهم بخشی از سکوها برای امنیت هواداران خالی می ماند؟ یا شاید هم قرار است ۷۸ هزار و ۱۱۶ بلیت فروخته شود و بخشی از سکوها هم خالی بماند! در چنین شرایطی بدون شک نه تنها امنیت ورزشگاه تامین نمی شود که حتی شرایط برای بی نظمی فراهم خواهد شد. همچنین نگاهی به دربی های بزرگ دنیا مثل منچستریونایتد – منچسترسیتی، اتلتیکو مادرید – رئال مادرید و… نشان می دهد نیازی به خالی گذاشتن سکو بین هواداران دو تیم نیست چرا که این کار ناخودآگاه هواداران را تحریک به انجام کارهای ناشایست می کند. چه بهتر که با ایجاد فضایی آزاد و با اعتماد به هواداران دو تیم، شرایط را برای استفاده حداکثری از سکوها فراهم کنیم؛ نباید فراموش کرد هوادارانی که برای تماشای دربی پایتخت به ورزشگاه می روند همان هایی هستند که در کوچه و خیابان با هم معاشرت می کنند و در اوج تنش های کنونی، رفتاری برادرانه دارند.

پرسپولیسی ها کمک کنند

البته سازمان لیگ، مسئولان برگزارکننده مسابقه و تیم میزبان ملزم به ایجاد شرایط استاندارد روی سکوها هستند اما برکسی پوشیده نیست که یک شبه نمی توان وضعیت حرفه ای را به وجود آورد و خود هواداران نیز باید با این موج همراه شوند. پرسپولیسی ها پیش تر در شرایط ۵۰-۵۰ تلاش می کردند حضور پررنگ تری نسبت به تیم رقیب داشته باشند و شاید این بار هم چنین فکری را در سر بپرورانند اما باید به خاطر داشته باشند که این بازی، در دور برگشت هم وجود خواهد داشت. به عبارتی، قرمزها باید تمام تلاششان را کنند تا شرایط حرفه ای بر دربی پایتخت حاکم شود. این که آن ها سکوهایی فراتر از حق خود را به تسخیر در بیاورند چه سودی برایشان خواهد داشت؟ آیا تیم برانکو به طرز قابل ملاحظه ای سود خواهد کرد؟ آیا این ها ارزشش را دارند که در آینده هواداران پرسپولیس مقصر عدم اجرای قانون ۹۰-۱۰ بشوند؟

فشار روی استقلال

اگر سازمان لیگ قانون ۹۰ درصد را به درستی اجرا کند، ۷۸۰۰ صندلی باید به هواداران پرسپولیس برسد. در این صورت آبی ها برای تکمیل سکوهای آزادی بایستی حضور ۷۰ هزار نفری داشته باشند. آن ها در بازی با السد ورزشگاه را مملو از تماشاگر کردند و نشان دادند پتانسیل این کار را دارند اما شاید با شرایط کنونی، دل و دماغ حضور پرشور در ورزشگاه را نداشته باشند. ولی آن ها این بار بی توجه به شرایط تیمشان باید به ورزشگاه بیایند چرا که عدم حضور آن ها، می تواند اجرای قانون ۹۰-۱۰ را به خطر بیاندازد و به عبارتی باعث شود کاسه کوزه سرشان بشکند.

نگاهها به سازمان لیگ

پرسپولیسی های زیادی می خواهند در ورزشگاه باشند و صرفا کمتر از ۸ هزار نفر به یک شوخی شبیه است برای شوق زیاد قرمزها که از تمام کشور قصد آمدن دارند.
این سازمان لیگ است که نقش اصلی را در این داستان ایفا می کند. آن ها باید پلن های مختلف برای شرایط گوناگون در این بازی داشته باشند. حتی اگر هواداران استقلال هم تمام سکوها را پر نکردند آن ها باید برنامه داشته باشند که سکوهای خالی چطور به تیم میهمان برسد و به عبارتی مسئولان برگزاری مسابقات باید برای هر لحظه این مسابقه برنامه داشته باشند.