رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: میزان صادرات سیمان و کلینکر در دوره پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷٫۳ درصد افزایش یافت. سید محمد اتابک اظهارداشت: مجموع صادرات سیمان و کلینکر در مدت مورد بررسی به رقم پنج میلیون و ۸۱۹ هزار و ۳۶۷ تن رسید، در حالی که در […]
رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: میزان صادرات سیمان و کلینکر در دوره پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷٫۳ درصد افزایش یافت.
سید محمد اتابک اظهارداشت: مجموع صادرات سیمان و کلینکر در مدت مورد بررسی به رقم پنج میلیون و ۸۱۹ هزار و ۳۶۷ تن رسید، در حالی که در پنج ماه ابتدایی پارسال چهار میلیون و ۹۵۹ هزار و ۸۷۹ تن صادر شده بود.
وی اضافه کرد: میزان صادرات سیمان در مدت یادشده بیش از ۲ میلیون و ۹۳۵ هزار و ۴۰۶ تن بود و در مقایسه با عملکرد دوره مشابه پارسال، رشد ۹ درصدی را نشان می دهد.
اتابک یادآور شد: صادرات کلینکر نیز در این مدت به ۲ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۹۶۰ تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال با عملکرد ۲ میلیون و ۲۷۳ هزار و ۲۳ تن، رشد ۲۶٫۹ درصدی را ثبت کرد.
خبر خوش برای خریداران خودروهای ۲۰۰۸ و C۳
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی اعلام کرد با تامین شدن قطعات مورد نیاز، تمام خودروهای پژو ۲۰۰۸ و سیتروئن C۳ که پیش از این پیشفروش شدهاند تولید و تحویل خریداران خواهد شد.
محمدرضا نجفیمنش اظهار کرد: پس از برجام و ورود خودروسازان بینالمللی به ایران، ایرانخودرو همکاری با پژو و سایپا همکاری با سیتروئن را آغاز کردند.
وی با بیان این که این دو خودروساز فرانسوی برای ورود به بازار ایران ملزم به سرمایهگذاری در ایران شدند، خاطرنشان کرد: به دنبال آن در گام اول همکاری مشترک خودروسازان ایرانی و فرانسوی، دو خودروی پژو ۲۰۰۸ و سیتروئن C۳ به خطوط تولید آمده و تعداد قابل توجهی از این خودروها پیشفروش شد.
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی ادامه داد: با این حال پس از خروج آمریکا از برجام با فشارهای غیرقانونی این کشور به شرکتهای بینالمللی، دو شرکت پژو و سیتروئن مجبور به تعلیق فعالیتهای خود در ایران شدند.
وی افزود: با وجود تعلیق فعالیت پژو سیتروئن در ایران، براساس جدیدترین اخبار به دست آمده تمام قطعات لازم برای تولید خودروهای پژو ۲۰۰۸ و سیتروئن C۳ پیشفروش شده در گذشته، تامین شده و در آینده این خودروها تولید و تحویل خریداران خواهد شد.
نجفیمنش با بیان این که مسولان پژو سیتروئن به دلیل سرمایهگذاری انجام داده در ایران بسیار علاقهمند به ادامه فعالیت های خود در ایران هستند، تصریح کرد: در این زمینه مسئولان این خودروسازان فرانسوی به دنبال راهکاری هستند تا بتوانند همکاری با خودروسازان داخلی را ادامه دهند؛ هرچند که فعلا فعالیت آنها در ایران معلق است.
فروش کالا گرانتر از قیمت درج شده روی آن
افزایش قیمت محصولات از سوی کارخانهها باعث شده است سوپرمارکتها و فروشگاههای بزرگ برخی کالاها را بدون توجه به قیمت درج شده روی آنها عرضه کنند که طبق قانون تعزیرات حکومتی این کار تخلف است، اما نایب رئیس اتاق اصناف ایران معتقد است در شرایط کنونی این کار تخلف محسوب نمیشود، چون کارخانهها گرانتر از نرخ درج شده، کالا را به واحدهای صنفی میفروشند و آنها هم مجبور به تغییر قیمت هستند.
مشاهدات در بازار نشان میدهد برخی سوپرمارکتها برچسب جدید قیمت روی کالاها درج میکنند که پیشتر رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران تهران، در این باره گفته بود که طبق قانون، درج قیمت جدید روی محصولات تخلف محسوب میشود و در دادگاه قابل پیگیری است.
اما موضوع به سوپرمارکتها ختم نشد. برخی خریداران از فروشگاههای زنجیرهای بزرگ هم گزارش دادند که «در مواردی نه تنها تخفیفهای وعده داده شده در فروش کالاها برای آنها در نظر گرفته نشده است، بلکه برخی کالاها گرانتر از قیمتی که روی آن درج شده به فروش رسیده است”.
این درحالی است که طبق قانون تعزیرات حکومتی، گران فروشی یعنی عرضه کالا یا خدمات به بهای بیش از نرخهای تعیین شده توسط مراجع رسمی بطور علی الحساب یا قطعی و عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت گذاری و انجام هر نوع اقدامات دیگر که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمات برای خریدار شود که جریمه آن بر اساس میزان گران فروشی توسط دادگاه تعیین میشود.
در این باره محمود هاشمی – نائب رئیس اتاق اصناف ایران، با تاکید بر این که از نظر اتاق اصناف درج قیمت جدید روی کالاها تخلف نیست، گفت: برخی کارخانهها جنسی را که هنوز روی خط تولید دارند، گرانتر از قیمت درج شده به مغازهداران میفروشند؛ بنابراین مغازهداران نیز مجبورند آنها را به قیمت روز بفروشند و این کار تخلف محسوب نمیشود.