آری، او ناشنوا بود و برای ایجاد رابطه، از دست هایش استفاده می کرد. همان گونه که تاریخ انسان اندیشه ورز، رابطه ای ناگسستنی با دست های انسان دارد. هدف از این نام گذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته هایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است […]

آری، او ناشنوا بود و برای ایجاد رابطه، از دست هایش استفاده می کرد. همان گونه که تاریخ انسان اندیشه ورز، رابطه ای ناگسستنی با دست های انسان دارد. هدف از این نام گذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته هایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.
در اهمیت حس شنوایی، این گفته هِلِن کِلِر، گویاتر از هر سخنی است. او که با وجود نابینایی و ناشنوایی، یکی از موفق ترین افراد استثنایی است، می گوید: «اگر این فرصت به من داده می شد که یکی از دو حس خود را بازیابم، ترجیح می دادم نابینا بمانم، ولی بشنوم.»

۱۷درصد معلولیت ها، ناشنوایی است
اگر از نعمت شنوایی محروم باشیم، هرچند آموختن برای ما ناممکن نمی شود، ولی بسیار دشوار است. پس توجه به این نعمت بزرگ الهی که یکی از راه های بسیار مهم آموختن و فهمیدن است، حالت سپاس را پیش می آورد و تصور نبود آن کافی است تا به ارزش آن پی ببریم. معاون توانبخش سازمان بهزیستی کشور، در همین زمینه گفت: سياست توانبخشي سازمان اشاعه زبان اشاره و حركت در راستای رسمي شدن اين زبان در كشور است.
حسین نحوی نژاد با بیان اینکه ۱۷ درصد معلوليت ها در كل كشور مربوط به معلوليت شنوايي است تصریح کرد: ۱۸ درصد بودجه تجهيزات توانبخشي بهزيستي كشور به حوزه ناشنوايان اختصاص دارد كه بر اساس نياز استانها و تائيد كميته توانبخشي به معلولان اختصاص مي يابد.
نحوي نژاد، افزود: سياست توانبخشي سازمان اشاعه زبان اشاره و حركت در راستای رسمي شدن اين زبان در كشور است.
وی اظهار داشت: با توجه به ظاهر سالم متاسفانه گاها به حجم و ماهيت معلوليت و محروميت ناشنوايان توجه زيادي نشده كه در اين مورد حتما دخالت خواهيم كرد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از فعالیت چهار مركز آموزشي ناشنوايان در تهران خبر داد و گفت: يكي از دلايل عدم گسترش مراكز ناشنوايان موضوع گراني هزينه فضاي فيزيكي و مكان است.
وي گفت: يكي از كاركرد هاي مراكز مردم نهاد هدايت امكانات و ظرفيت هاي جامعه به سوي استفاده معلولان است كه پتانسيل هاي زيادي در اين زمينه وجود دارد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در پایان یادآور شد: سقف ۶۵ درصد سهم يارانه مراكز خانواده و كودكان ناشنوا به صورت پايلوت در استان تهران برداشته خواهد شد در صورت افزايش كيفيت خدمات به ناشنوايان اين طرح ادامه مي يابد.

ایران جزو ۱۰ کشور کاشت حلزون
ناشنوایان بزرگ‌ترین اقلیت جهان از جهت معلولیت‌ها هستند؛ حدود ۲.۷ در هر هزار تولد زنده در میان نوزادان ایرانی، شیوع کم شنوایی عمیق تا شدید را شاهدیم و ایران جزو ۱۰ کشور پیشرو در کاشت حلزون و ارائه خدمات آن در دنیاست.
ناشنوایی به دسته‌ای از اختلالات گفته می‌شود که فرد به درجه‌ای از کم‌شنوایی رسیده است که نمی‌تواند از سمعک و سایر وسایل کمک‌شنوایی مانند کاشت حلزون و … استفاده کند. فرد ناشنوا از دیگر روش‌هایی مانند لب‌خوانی‌، زبان اشاره و … برای برقراری ارتباط و آموزش استفاده می‌کند. این در حالی است که فرد کم‌شنوا درجه‌ای از اختلال را دارد که می‌تواند از وسایل کمک شنوایی مانند انواع سمعک و کاشت حلزون بهره‌مند شود.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ حدود ۴۷۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به کم‌شنوایی و ناشنوایی عمیق تا شدید هستند. بر همین اساس این سازمان، دولت‌های کشورها را موظف به اتخاذ برنامه‌های پیشگیرانه برای کاهش این آمار و بار ناشی از این بیماری چه از نظر اقتصادی و چه اجتماعی و روانی و روحی کرده است.

ناشنوایی در دنیا و ایران
بنا بر اعلام وزرات بهداشت، آمار کم‌شنوایی و ناشنوایی ۵.۶ درصد جمعیت در کل دنیا است. کشور ما حدود ۲.۷ در هر هزار تولد زنده در میان نوزادان شیوع کم شنوایی، عمیق تا شدید را شاهد است. این رقم با احتساب سایر موارد کم‌شنوایی مانند متوسط، شدید و عمیق بالای ۵.۷ درصد در تمام گروه‌های سنی است. در گروه‌های دیگر سنی مانند کودکانی که به مدرسه می‌روند نیز این آمار به ۳ تا ۵ نفر در هر ۱۰۰ مورد می‌رسد که این نیز دلایل مختلف مانند ابتلا به عفونت گوش، بیماری‌های التهابی گوش، ضربه صوتی به گوش و استفاده از داروهای آسیب‌رسان به گوش را دارد.