عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی گفت: ردیف های بودجه ای سازمان برنامه و بودجه برای خرید دارو که به داروخانه های دولتی اختصاص می یابد، از سال ۱۳۹۲ به بعد تغییر زیادی نکرده است؛ در حالی که با توجه به تورم باید چهار برابر شود. مرتضی خیرآبادی افزود: در صورتی که بخواهیم نرخ […]

عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی گفت: ردیف های بودجه ای سازمان برنامه و بودجه برای خرید دارو که به داروخانه های دولتی اختصاص می یابد، از سال ۱۳۹۲ به بعد تغییر زیادی نکرده است؛ در حالی که با توجه به تورم باید چهار برابر شود.
مرتضی خیرآبادی افزود: در صورتی که بخواهیم نرخ تورم را از سال ۱۳۹۲ تاکنون محاسبه کنیم، حدود ۶۰ درصد می شود اما ردیف های بودجه ای که برای پرداخت هزینه دارو به بیمارستان های دولتی و داروخانه های دولتی داده می شود، متناسب با نرخ تورم تغییر نکرده است.
وی به اختلاف مابه التفاوت نرخ ارز و مشکلات ناشی از آن برای صنعت داروسازی اشاره کرد و گفت: دارو همیشه در بهترین گروه ارزی یعنی ارز دولتی قرار داشته است اما متناسب با این موضوع نیز در اعداد و ارقام بودجه ای پیشرفتی نمی بینیم.

 

بیشترین استفاده بانک خون بند ناف
در درمان سرطان خون اطفال است
مدیر فنی بانک خون بند ناف رویان گفت: تاکنون ۱۰۵ هزار نمونه خون در بانک خون بند ناف رویان ذخیره‌سازی شده است که بیشترین استفاده آن در درمان سرطان خون اطفال بوده است.
سعید آبرون اظهار کرد: بانک خون بند ناف رویان اولین بانک خون بند ناف کشور است که از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: در این بانک تا کنون ۱۰۵ هزار نمونه خون ذخیره‌سازی شده است که در درمان سرطان‌های خون و بیماری‌های خونی اطفال به کار گرفته می‌شوند.
مدیر فنی بانک خون بند ناف رویان عنوان کرد: در بانک خون بند ناف رویان نمایندگی کردستان هم که از سال ۸۸ آغاز بکار کرده، ۹۰۰ نمونه خون ذخیره‌سازی شده است و امیدواریم این میزان افزایش یابد تا به درمان بیماری‌ها به‌ویژه بیماری‌های اطفال کمک کند.
وی هدف از برگزاری این سمینار را آشنایی پزشکان با یافته‌های جدید و دستاوردهای بانک خون بند ناف رویان اعلام کرد و گفت: به خانواده‌ها هم توصیه می‌شود که اقدام به ذخیره‌سازی خون در این بانک کنند و در تامین سلامت فرزندان و خانواده خود تاثیرگذار باشند.

 

وزارت بهداشت برای حفظ ایمنی بیماران
در بیمارستان چه می‌کند؟
معاون درمان وزیر بهداشت ضمن تشریح برنامه‌های وزارت بهداشت برای حفظ ایمنی بیماران در بیمارستان‌ها، گفت: با اجرای این برنامه‌ها شاهد کاهش خطاهای پزشکی و هزینه‌های تحمیلی ناشی از آن و مدیریت بهینه هزینه‌های خدمات در نظام سلامت و جامعه بوده‌ایم.
دکتر قاسم جان‌بابایی درباره وضعیت ایمنی بیماران در بیمارستان‌ها، گفت: باید توجه کرد که ایمنی بیمار دغدغه‌ای جهانی در حوزه سلامت است و می‌تواند بیماران را در همه عرصه‌های خدمات سلامت و در همه جای دنیا تحت تاثیر قرار دهد. به‌طور کلی مطالعات در این حوزه نشان می‌دهند که به طور متوسط در حدود ۱۰ درصد از تمام موارد بستری، بیماران به درجات مختلف آسیب دچار می‌شوند. این در حالی است که برآورد می‌شود ۷۵ درصد از این خطاها قابل پیشگیری هستند.
۱۰ درصد هزینه‌های سلامت ناشی از خدمات بالینی غیرایمن است
وی با بیان اینکه مراقبت و خدمات درمانی غیر ایمن علاوه بر تحمیل رنج به انسان، هزینه اقتصادی سنگینی را هم ایجاد می‌کند، افزود: تخمین زده می‌شود که بین پنج تا ۱۰ درصد هزینه‌های مربوط به سلامت ناشی از خدمات بالینی غیر ایمن است که منجر به آسیب بیماران می‌شود. در این میان سهم نارسایی سیستم‌ها و روال‌ها بیشتر از نقش افراد است. حال به دلیل اهمیت موضوع ایمنی بیمار، برنامه بیمارستان دوستدار ایمنی که یک پروژه سازمان جهانی بهداشت است و هدف آن کمک به مراکز درمانی برای شروع یک برنامه جامع ایمنی بیمار در کشورهاست، در حال اجرا است. در همین راستا دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، برنامه بیمارستان‌های دوستدار ایمنی بیمار را بر اساس استانداردهایی آغاز کرده است. استانداردهای ایمنی بیمار مجموعه‌ای از الزامات هستند که برای اجرای ایمنی بیمار در سطح بیمارستان حیاتی محسوب می‌شوند.