بنابر برنامه سازمان جهانی بهداشت، اگر بخواهیم بیماری «هاری” را در کشور از بین ببریم، باید اقدام اصولی برای جمعآوری سگهای ولگرد انجام شود. رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، با بیان این مطلب به تشریح بیماری «هاری” و راههای درمان و پیشگیری از آن پرداخت. دکتر بهزاد امیری گفت: […]
بنابر برنامه سازمان جهانی بهداشت، اگر بخواهیم بیماری «هاری” را در کشور از بین ببریم، باید اقدام اصولی برای جمعآوری سگهای ولگرد انجام شود. رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، با بیان این مطلب به تشریح بیماری «هاری” و راههای درمان و پیشگیری از آن پرداخت.
دکتر بهزاد امیری گفت: ابتدا باید به این نکته توجه کرد که حیوانگزیدگی و هاری دو موضوع متفاوت هستند. در سال گذشته بیش از ۱۸۰هزار حیوانگزیدگی در کشور رخ داده است که بیش از ۹۰ درصد از این آمار ناشی از گزش سگهای ولگرد بوده است و بیش از ۴۰ درصد از این حیوانگزیدگیها در کودکان زیر ۱۵ سال است.
وی در عین حال گفت: علی رغم آمار بالای حیوان گزیدگی، تعداد هاری در کشور بسیار کم است و میزان ابتلا به هاری در انسان کمتر از ۱۰ مورد در سال است. البته همین کمتر از ۱۰ مورد نیز از نظر ما قابل قبول نیست و طبق برنامه سازمان جهانی بهداشت، برای به صفر رسیدن موارد مرگ انسانی در اثر ابتلا به هاری ناشی از گزش سگ تا پایان سال ۲۰۳۰، تلاش میکنیم.
تسهیلات کمیته امداد به بیماران صعب العلاج
و ایدزیها
مدیرکل بهداشت، درمان و اموربیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) جزئیات خدمات ارائه شده به بیماران نیازمند دارای بیماریهای خاص و صعب العلاج را تشریح کرد.
جعفر رحیمی با بیان اینکه مبتلایان به ایدز جزو بیماران صعب العلاج محسوب میشوند و براساس آیین نامههای کمیته امداد خدمات اضافه بر سازمان را دریافت میکنند، گفت: به بیماران صعبالعلاج هزینه درمان پرداخت نمیشود و هزینه درمان دارویی آنها از سوی وزارت بهداشت رایگان است. عوارضی مثل مشکلات دندانپزشکی یا بیماریهای دیگری همراه بیماری ایدز به وجود میآید که به شکل مستقیم مرتبط با ایدز نیست اما به خاطر آن تشدید می شود. به طوریکه هزینههای این بیماران افزایش مییابد. به همین دلیل کمیته امداد این هزینهها را تقبل میکند و آنها تحت پوشش بیمههای مکمل و ویژه در میآیند.
وی ضمن اشاره به بسته بیمه تکمیلی برای بیماران صعب العلاج و ارائه خدمات خاص به آنها اظهارکرد: امسال ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار به این بخش اختصاص یافته است، که به غیر از بیمه درمان پایه آنهاست و در بخش تکمیلی هزینه میشود.
بهره مندی۳۰ هزار زن سرپرست خانوار
از تسهیلات وام
۳۰ هزار زن سرپرست خانوار از تسهیلات وام سه میلیون تومانی بهره مند شدند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با اعلام این خبر گفت: یک کارگروه اختصاصی برای زنان سرپرست خانوار با حضور تمام نمایندگان دستگاههای اجرایی که در این زمینه مسئولیتی دارند، تشکیل دادهایم و با کمک آنها برای تامین رفاه این قشر برنامهای تدوین شده است.
معصومه ابتکار افزود: بر اساس این برنامه، تقسیم کار ملی صورت گرفت و تکلیف هر کدام از دستگاههای مربوطه از این نظر که چه وظیفهای در رابطه با تامین رفاه زنان سرپرست خانوار دارند، مشخص شد. معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری یادآور شد: هماکنون همکاری بسیار خوبی با این دستگاهها در زمینه توانافزایی اقتصادی زنان سرپرست خانوار وجود دارد و بین این دستگاهها از این نظر که خدمات به نحو عادلانهای بین آنان توزیع شود، هماهنگی صورت گرفته است.
ابتکار خاطرنشان کرد: امسال برای ارائه تسهیلات به زنان سرپرست خانوار نیز مبلغ ۲۳۰ میلیارد تومان برای بیمه آنها تخصیص داده شد که رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مراحل اولیه برای پرداخت این میزان اعتبارات را انجام داده است.
وی تاکید کرد: معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری پیگیریهای لازم را برای تامین اعتبارات لازم در جهت ارائه خدمات بیمه به زنان سرپرست خانوار انجام داده و با شناسایی آنها آمار این قشر را تهیه و اقدامات لازم را می کند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری ارائه تسهیلات وام را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که این معاونت برای بهبود وضعیت زنان سرپرست خانوار انجام داده است.
ابتکار خاطرنشان کرد: در این مورد نیز با بخشهای مختلفی اعم از بانک قرض الحسنه مهر ایران وارد مذاکره شده ایم که در این زمینه این بانک بسیار خوب عمل کرده است.