تندی در کلام و قلم صادق درودگر از آن جنس زننده نیست که به دل می نشیند چون آهنگی از ناله و حسی از درد دارد. مرد پر سابقه فوتبال و فوتسال ایران زبانی صریح دارد و انتقادات فنی اش ماحصل شناخت و تجربه ای هست که از حضور مداوم در کف فوتبال ایران دارد. […]
تندی در کلام و قلم صادق درودگر از آن جنس زننده نیست که به دل می نشیند چون آهنگی از ناله و حسی از درد دارد. مرد پر سابقه فوتبال و فوتسال ایران زبانی صریح دارد و انتقادات فنی اش ماحصل شناخت و تجربه ای هست که از حضور مداوم در کف فوتبال ایران دارد. رنجوری درودگر را از حال و هوای ورزش ایران خوب درک می کنیم، می بیند که گیر کجاست و درمی یابد که فرع به اصل ارجح شده؛ آنوقت فرقی ندارد مخاطب چه جایگاهی دارد و زبان از نیام دهان بیرون کشیده و با شیوایی و به طور فنی کنکاش می کند و راهکار هم می دهد. نامه مستقیم درودگر در فضای رسانه ای خطاب به وزیر ورزش و جوانان را بخوانید تا دریابید که کاش نظیر او چند تای دیگر هم در ورزش کشورمان داشتیم.
صادق درودگر در نامه ای سرگشاده به وزیر ورزش به مسایل فوتسال پرداخت. متن نامه درودگر به شرح زیر است:
برادر ارجمند جناب آقای مسعود سلطانی فر
وزیر محترم ورزش و جوانان
با سلام و احترام
برنامه جنابعالی را که شامل شش راهبرد و ۲۸ سیاست بود مطالعه کردم ، همچنین چندین مصاحبه حضرتعالی را در خصوص برخی از موارد عامه پسند را نیز ملاحظه نموده و دریافتم که از یازدهم آبان ماه تا کنون که فصل آغازین مسئولیت شما تلقی می شود ، فرمایشات و مصاحبه های جنابعالی بیانگر کم توجهی به همان شش راهبرد و اصول اساسی توسعه و پیشرفت ورزش کشور و بویژه فوتبال است، لذا بر آن شدم که به علاوه دست نوشته یا بهتر بگویم دل نوشته قبلی مطالبی را برای جنابعالی و دوست داران ورزش بیان نمایم.
چهار محور اصلی بیانات حضرتعالی در حوزه فوتبال و فوتسال شعارهایی است که در شرایط کنونی دست نیافتنی است، به نظر می رسد زیبنده جنابعالی با آن پیشینه ارزشمند در امور اجرایی کشور نیست که با آن وسعت اطلاعات در فوتبال که از آن از طرف ریاست محترم جمهوری دولت تدبیر و امید سخن به میان رفته است آن محور ها را دست مایه فرمایشات خود در حوزه فوتبال نمایید.
این چهار محور
۱- عدم دل بستن به صعود به جام جهانی و انتظار حضور موفق تر و نتایج بهتر در آن
۲- خصوصی ساز استقلال و پرسپولیس
۳- میزبانی جام جهانی فوتسال (جام جهانی فوتسال حق جوانان ماست)
۴- میزبانی جام ملت های آسیا ( بدنبال جام ملت های ۲۰۲۳ هستیم)
جناب سلطانی فر عزیز
ورزش کشور اگر بخواهد به آن توسعه ای که شما پیامش را دادید دست یابد باید تمام ذهن و تلاش جنابعالی در درجه اول اولویت به امور ذیل اختصاص یابد.
الف : توجه و اهتمام ویژه شما به ورزش های شنا ، دو میدانی و ژیمناستیک بعنوان زیربنای ورزش کشور
ب: تلاش مجدانه برای تقویت بنیان باشگاهها بعنوان اساسی ترین ستون ورزش کشور
ج: تغییر ساختار اداری وزارت ورزش و جوانان به ساختاری امروزین و سیستماتیک
د: ایجاد چرخه اطلاعات شفاف، دقیق، سالم سازی و صادق در ورزش کشور
ح: دانش گرایی و محوریت توانایی افراد برای کسب مسئولیت را جایگزین نظام فامیلی و ایلی قبیله ای نمودن
و: تغییر توجه و تمرکز وزیر محترم ورزش و جوانان از برگزاری جلسه با این سرمربی و آن سر مربی و تیم های پر طرفدار در جهت تشکیل کمیته های کارشناسی، تدوین مقررات، تشکیل جلسات همگرایی با مجلس و صدا و سیما، تهیه طرح ها و لوایح جهت جذب بودجه بیشتربرای ورزش
ز: تلاش برای تفکیک ساختاری و حوزه فعالیت های وزارت ورزش از وزارت جوانان
ه: جدیت در ایجاد پایگاهها و آکادمی های علمی و واقعی ورزش قهرمانی با توجه به ویژگیهای تاریخی، جغرافیایی و ژنتیک در مناطق مختلف کشور
جناب آقای سلطانی فر
با توجه به بضاعت موجود و نبود ساختار درآمد زا و زیر ساخت های مورد نیاز، فعلا صعود به جام جهانی فوتبال ما را کفایت میکند، آنچه موجبات برکناری غیر قانونی و غیر اخلاقی رئیس قبلی فدراسیون فوتبال ( دکتر محمد دادکان ) و تعلیق و انتصاب غیر قانونی کمیته انتقالی و رئیس بعدی را در دولت پیشین فراهم ساخت، همان بزرگ نمایی و برداشت غیر واقعی از پتانسیل فوتبال ما بود و همچنین براه انداختن آگاهانه جوی بود از طرف بوق های مرتبط به مسئولین وقت سازمان تربیت بدنی که در بالاترین قدرت رسانه ای کشور هر شب تکرار می کردند و می گفتند ، پرتقال را پوست میکنیم و مکزیک اگر یه جادو گر داره ایران یازده تا جادو گر داره.
وزیر محترم
داستان خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال داستان هزار و یک شب فوتبال است که قصه آن هر شب قبل از خواب می تواند چشمان کودک درون فوتبال را برای خوابیدن گرم نماید و حداقل به عمر این دولت و دو دولت بعدی نیز قد نخواهد داد شما بهتر میدانید که امر خصوصی سازی برای این دو باشگاه در حال حاضر بدلایلی که ذکر آن در این مجال نمی گنجد عملی نمی باشد، پس بهتر است وقت و انرژی خود را در امور مهم تر و فضای بهتری صرف نمایید. فراموش نکنیم اگر ژاپن در رقابت های باشگاههای جهان به فینال می رسد و در یک مقطع زمانی از رئال مادرید ۲ بر ۱ جلو می افتد نه به خاطر این است که از بالا به فکر خصوصی سازی باشگاههایشان بوده اند بلکه شرایط خصوصی سازی را فراهم نموده اند آنگاه خود به خود باشگاهها خصوصی شده اند، شرایط خصوصی سازی نیز حاکمیت قوانی و دستورالعمل های حمایتی از بخش خصوصی واقعی غیر رانتی است که خصوصی سازی پایدار را ایجاد می نماید .
جناب آقای سلطانی فر
میزبانی جام ملت های آسیا و جام جهانی فوتسال پیش زمینه هایی از نقطه نظر اعتقادی، زیر ساخت ها، قانونی برای حضور با شرایط میهمانان، صدور ویزا، مقررات گمرکی، هنجار های اجتماعی و عرف جامعه دارد، بدیهی است در حال حاضر ما شرایطی نداریم که بتوانیم به میزبانی های فوق الذکر دست یابیم پس بهتر است در این زمینه ها قولی به مردم ندهید، زیرا غیر عملی است، فراموش نفرمایید از سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ که آخرین میزبانی فوتسال آسیا به ایران با تلاشهای بسیار زیاد فدراسیون های وقت ( مهندس صفایی فراهانی و دکتر محمد دادکان ) اختصاص یافت، ما حتی میزبانی رقابت های آسیایی فوتسال را نیز نتوانسته ایم بگیریم چه رسد به جام جهانی. جناب سلطانی فر، شما به حرف های دهان پر کن برخی در این خصوص زیاد توجه نفرمایید، اینها برای فرافکنی است، برای این است که افکار عمومی از برخی موضوعات مهم در فوتبال به موضوعات بلا اثر سوق داده شوند، خواهید دید که این دو میزبانی محقق نخواهد شد.
خدایا چنان کن سرانجام کار / تو خشنود باشی و ما رستگار
محمدصادق درودگر