با نگاهی گذرا به تجمعات و تحرکات یک سال گذشته گروههای فشار یا همان گروههای مخالف دولت میتوان دریافت که دیگر آنها عملکرد موفق قبل را ندارند و معمولا نه تنها تجمعات و تحرکات آنها با موفقیت همراه نمیشود و بلکه تبعاتی برای انها به همراه دارد و بیش از آنکه رقیب متضرر شود، ضرر […]
با نگاهی گذرا به تجمعات و تحرکات یک سال گذشته گروههای فشار یا همان گروههای مخالف دولت میتوان دریافت که دیگر آنها عملکرد موفق قبل را ندارند و معمولا نه تنها تجمعات و تحرکات آنها با موفقیت همراه نمیشود و بلکه تبعاتی برای انها به همراه دارد و بیش از آنکه رقیب متضرر شود، ضرر و زیان اقداماتشان به خودشان بر میگردد.
در همین خصوص حسین کنعانیمقدم فعال سیاسی اصولگرا و عضو حزب سبز ایران اظهار کرد: «در خصوص تجمعات سه سوال مطرح است. اول اینکه اصلا این تجمعات که انجام میشود با مجوز وزارت کشور است یا خیر؟ اگر مجوزهای لازم اخذ نشده است، کسانی که خودشان قانون را رعایت نمیکنند چطور میخواهند درباره قانونی که توسط مجلس تصویب میشود و بعد هم به تائید شورای نگهبان میرسد اظهار نظر کنند؟ دوم اینکه باید دید افراد و گروههایی که چنین تجمعات سیاسی را به راه میاندازند از چه عقبه سیاسی برخوردارند؟ باید مشخص شود که اینها حزب هستند، گروه هستند یا تشکیلات وابسته به نهاد خاصی هستند؟ یعنی باید ماهیت اینها مشخص شود. اینکه گروههایی بدون داشتن تابلو و شناسنامه دست به برگزاری چنین تجمعاتی میزنند و هر چند وقت یکبار در موافقت و مخالفت با موضوعی تجمع تشکیل میدهند، قابل پیگرد قانونی است.»
کنعانی مقدم ادامه داد: «سوال سوم در خصوص تجمع در مقابل مجلس برای اعلام مخالفت با FATF است. زیرا حداقل برای شخص من این سوال مطرح است که چرا زمانی که در دوره آقای احمدی نژاد مجلس شورای اسلامی این قوانین را بررسی میکرد، هیچکدام از گروهها مخالفتی نداشتند و در برابر مجلس تجمع نکردند؟ الان چه چیزی تغییر کرده که این افراد نگران شدهاند و مداوم تجمع راه میاندازند؟ اینها نشان میدهد که چنین افراد گروههایی دغدغه منافع ملی ندارند و آنچه برایشان در اولویت قرار دارد صرفا منافع گروهی خودشان است.»
او افزود: «نکته بعدی این است که به هرحال دنیا به رفتارهای ما در بحث مردمسالاری دینی نگاه میکند. اگر ما به نمایندگان مجلس رای دادیم و به آنها مجوز حضور در مجلس و تصویب قانون دادیم و خودمان را نیز ملزم به اجرا و تبعیت این قانون میدانیم و جدا از بحث اصلاحطلبی و اصولگرایی برای قانون احترام قائلیم و معتقدیم که اصولگرایی بدون قانونگرایی معنا و مفهوم خود را از دست میدهد پس دیگر نیازی به برگزاری چنین تجمعاتی نیست. زیرا این چندصدایی در ایران نهایتا دشمنان را به طمع میاندازد. چرا که به این نتیجه میرسند اختلافاتی در ایران وجود دارد که میتوان از آنها به نفع خودشان استفاده کنند.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص اینکه چرا تجمعات اخیر این گروهها معمولا تبعاتی دارد که مانند ماجرای مدرسه فیضه قم و آن پلاکارد معروف و تجمعات مشهد به این گروها برمیگردد و دیگر مثل گذشته موفق عمل نمیکنند، گفت: «اگر تجمعی مطالبات عموم مردم را پیگیری کند، همیشه تاثیرگذار خواهد بود و با حمایت مردمی هم همراه میشود، اما اگر قرار باشد تجمعی برای پیگیری مطالبات گروهی خاص برگزار شود و اهداف سیاسی در پس آن قرار داشته باشد، قطعا با شکست مواجه میشود و نه تنها مردم از ان حمایت نمیکنند و به آن باور نخواهند داشت بلکه به دنبال نقاط ضعف و باگهای آن میروند تا آن را برای عموم عیان کنند.»
وی تصریح کرد: « به عقیده من این گروهها بیشتر به دنبال این هستند که اگر بعدها مشکلی پیش بیاید، اعلام کنند که ما قبلا گفته بودیم و پیگیری کرده بودیم، اما هیچکس توجه نکرد تا اینگونه در رقابتهای سیاسی دست بالا را داشته باشند. به عبارت سادهتر سعی دارند تقصیرات را از گردن خودشان باز کنند و به نفع خودشان از شرایط استفاده کنند.»/فرارو