سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست مشکلات جدی حقوق بشر در کشور خود را بازنگری کند و نگران حقوق بشر خودش باشد و از این موضوع برای مداخله در امور دیگر کشورها استفاده ابزاری نکند. ‘لوکانگ’ در پاسخ به اظهارات اخیر یکی از مقامات آمریکا مبنی بر «وضعیت منفی آزادی و حقوق بشر در […]
سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست مشکلات جدی حقوق بشر در کشور خود را بازنگری کند و نگران حقوق بشر خودش باشد و از این موضوع برای مداخله در امور دیگر کشورها استفاده ابزاری نکند. ‘لوکانگ’ در پاسخ به اظهارات اخیر یکی از مقامات آمریکا مبنی بر «وضعیت منفی آزادی و حقوق بشر در چین» تاکید کرد آمریکا که خود دچار مشکلات جدی حقوق بشری است و از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده است حق ندارد وضعیت حقوق بشر دیگر کشورها را مورد نقد و ارزیابی قرار دهد. او در پاسخ به انتقاد مذکور آمریکا به دستاوردهای چین در زمینه حقوق بشر از جمله کاهش ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت فقیر کشور، ایجاد فرصت شغلی برای ۷۷۰ میلیون نفر، نظارت ۸۰۰ میلیون مشترک اینترنت بر کار دولت، زندگی ۲۰۰ میلیون نفر از پیروان مذاهب مختلف و وجود ۱۴۰ مکان مذهبی در چین اشاره کرد.
او همچنین تاکید کرد: نمیتوان گفت یک کشور دارای بهترین وضعیت حقوق بشر در جهان است تنها میتوان گفت که وضعیت یک کشور نسبت کشور دیگر بهتر یا بدتر است آزادی قطعی در هیچ جای دنیا وجود ندارد همه در کنار برخورداری از آزادی و حقوق بشر، باید به قانون اساسی و دیگر قوانین کشور خود احترام بگذارند حقوق بشر و آزادی نباید بهانهای برای ارتکاب به جرم باشد. سخنگوی وزارت خارجه چین در بخش دیگری از سخنانش از آمریکا خواست از لکه دار کردن چهره چین به بهانه «جاسوسی در فضای مجازی» و دیگر رفتارها و گفتارهای مضر برای منافع چین و روابط دوجانبه دست بکشد.یکی از شرکتهای آمریکایی در ارتباط با امنیت شبکه در گزارش اخیر خود گفته است که فعالیتهای جاسوسی تجاری چین در فضای مجازی علیه آمریکا افزایش یافته و چین بزرگترین کشوری است که از حملات سایبری به غرب پشتیبانی میکند.
لوکانگ در واکنش به این موضوع نیز گفت چین خود یکی از قربانیان فعالیتهای جاسوسی در فضای مجازی و حملات سایبری است و با آن مخالفت میکند. او با اشاره به اینکه برخی از شرکتها و اشخاص آمریکایی به منظور تحقق اهداف خاص خود، به بهانه جاسوسی در فضای مجازی از چین انتقاد میکنند تاکید کرد پیش از این ‘ادوارد اسنودن’ افشا کرد که چه کشوری دولتها، شرکتها و شهروندان کشورهای دیگر را مدتها است شنود میکند و شدیدترین حملات سایبری را انجام داده است.
ارتش ترکیه آماده حمله به فرات
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفت که ارتش کشورش به زودی به شرق فرات در خاک سوریه حمله و لانه تروریست ها را در آنجا نابود خواهد کرد. اردوغان افزود: لانه های تروریستی در شرق فرات با حمایت تکاوران ترکیه منهدم خواهند شد. اردوغان در حالی این اظهارات را عنوان کرد که ارتش ترکیه در دو سال گذشته با انجام دو عملیات سپر فرات و شاخه زیتون، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه و شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را اشغال کرده است. سخنان رئیس جمهوری ترکیه نشان می دهد که آنکارا از اجرای نقشه راه تدوین شده با آمریکا برای بیرون راندن نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک)، عوامل حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و عناصر یگان های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) از شرف فرات و به خصوص منبج ناامید شده است.
اردوغان همچنین از تعلل آمریکا در عمل به نقشه راه توافق شده با ترکیه درباره منبج انتقاد کرد و ادامه داد: آنها قول دادند که در مدت سه ماه، تروریست ها منبج را ترک خواهند کرد اما به وعده خود عمل نکرده و به همین علت ما نیز اقدام های لازم را انجام می دهیم. رئیس جمهوری ترکیه از تداوم مبارزه قاطعانه نیروهای امنیتی کشورش با گروه های تروریستی خبر داد و گفت که نیروهای امنیتی ترکیه با حاکمیت میدانی و برتری روانی منبج را پاکسازی خواهند کرد.
اردوغان به حمایت آمریکا از گروه های تروریستی در شمال سوریه و اعمال تحریم علیه ترکیه به عنوان متحد واشنگتن اشاره کرد و افزود: کسانی که به تعهدات خود در قبال آنکارا عمل نکرده و اقدام به اعمال تحریم علیه ما کرده اند، دیر یا زود خواهند دید که بازنده اصلی کیست. رئیس جمهوری ترکیه بر مبارزه قاطعانه نیروهای امنیتی کشورش با گروههای تروریستی اشاره کرد و توضیح داد: تروریست ها اکنون در منبج تونل می سازند و این کار آنها معنایی جز گورکنی برای خود ندارد.
اردوغان ادامه داد: نیروهای امنیتی ترکیه گروه های تروریستی را از جرابلس تا الباب، از عفرین تا شمال عراق و از کوهستان جودی تا ارتفاعات گبر و تندروک در داخل خاک ترکیه تعقیب می کنند و ضربات مهلک و بی سابقه ای به عناصر تروریستی داخل کشور وارد خواهند کرد. رئیس جمهوری ترکیه همچنین گفت: با وجود این که در معرض برخی حملات اقتصادی قرار گرفتیم، اما تغییری در جایگاه آنکارا به عنوان سیزدهمین کشور دنیا از حیث قدرت خرید و هفدهمین کشور دارای درآمد ملی بالا رخ نداده است.