آماریکه از داخل و خارج از کشور در مورد حوادث بچهها بخصوص در سطوح کودکستان و دبستان گزارش میشود موضوع را بیاندازه مهم و قابل توجه میسازد. عدهای خیال میکنند که با وارد شدن بچهها به محدوده مدرسه، آنها در ایمنی کامل خواهند بود و هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند، در صورتیکه استعداد ایجاد […]
آماریکه از داخل و خارج از کشور در مورد حوادث بچهها بخصوص در سطوح کودکستان و دبستان گزارش میشود موضوع را بیاندازه مهم و قابل توجه میسازد. عدهای خیال میکنند که با وارد شدن بچهها به محدوده مدرسه، آنها در ایمنی کامل خواهند بود و هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند، در صورتیکه استعداد ایجاد حوادث و سانحه در محدوده مدارس بعلت محدودیت جا، تراکم بچهها و بازیگوشی آنها بمراتب بیشتر از خانه بوده و کمتر مدرسهایست که هر روز یا هر هفته حادثهای کوچک یا بزرگ را تجربه نکند.
در روزهای گذشته خبر خونگیری از ۴۰دانشآموز دختر یک مدرسه در تاکستان قزوین با سرنگ مشترک در رسانهها منتشر شد. خون گیری مشکوک فردی از دانش آموزان یک مدرسه دخترانه سما در تاکستان قزوین نگرانی والدین آنان و همچنین افکار عمومی را در پی داشت.در این ماجرا فردی با حضور در یکی از مدارس دخترانه تاکستان خود را از نیروهای جمعیت هلال احمر معرفی کرده و خواستار انجام آزمایش قند خون از دانش آموزان می شود.
مدیر مدرسه نیز بدون انجام تحقیقات لازم و هماهنگی با نهادهای ذیربط به این فرد اجازه انجام خونگیری را می دهد. گفته می شود این فرد از هر لانست (سوزن) برای انجام تست قند خون چند دانش آموز استفاده کرده که این موضوع توسط دانش آموزان به والدین اطلاع داده شده و موجب نگرانی آنها در خصوص وضعیت سلامت فرزندانشان شده است.
در پی این اتفاق والدین این دانش آموزان مقابل شبکه بهداشت و درمان تاکستان تجمع و خواستار رسیدگی مسئولان به این قضیه شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: این فرد به بهانه کنترل قند خون وارد مدرسه شده و اقدام به خونگیری از حدود ۴۰نفر از دانش آموزان کرده است.
منوچهر مهرام بیان کرد: هلال احمر عضویت یا همکاری با این فرد را تکذیب کرده است. همچنین جلال رحمانی رئیس مرکز بهداشت تاکستان در گفتگو با یکی از رسانه ها اظهار کرد: بعد از انجام آزمایشات مختلف توسط مسئولین شبکه بهداشت شهرستان تاکستان از «س. جلیلوند» جواب آزمایش منفی بوده ونامبرده مبتلا به هیچ نوع بیماری نیست.
وی افزود: نامبرده ازکیت قندخون برای گرفتن آزمایش از دانش آموزان استفاده کرده که احتمال انتقال هرنوع بیماری بسیار ضعیف است.
رحمانی بیان کرد: در حال حاضر آزمایش HIV، هپاتیت B و C از دانش آموزان گرفته شده و والدین دانش آموزان هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.
بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز در مجلس در واکنش به این موضوع اظهار کرد: اگر وزارت آموزش و پرورش با یک اتفاق به صورت جدی برخورد میکرد شاید شاهد وقوع اتفاقات ناگوار در آموزش و پرورش نبودیم. مثلا در مورد مدرسه غرب تهران علی رغم وعدهها برای تعطیلی این مدرسه فقط صورت مسئله پاک شد و این مدرسه با تغییر تابلو به کار خود ادامه داد. آقای وزیر هم صرفا به یک توئیت اکتفا کرد.
به دنبال انتشار این خبر، روابط عمومی آموزش و پرورش استان قزوین اعلام کرد: در پی حادثهای که برای یکی از دبیرستانهای دخترانه شهر تاکستان رخ داد و بر اساس آن فردی با ورود به مدرسه اقدام به تست خون دانشآموزان با استفاده از سرنگ مشترک کرد، سه نفر از عوامل این مدرسه برای انجام بازجوییهای بیشتر بازداشت شدند.
مدیر، معاون آموزشی و مربی بهداشت مدرسه بازداشت شدهاند تا بازجوییهای بیشتری انجام شود. عوامل مدرسه نباید به این سادگی فردی را که هیچ نامهای از آموزش و پرورش نداشت به مدرسه راه میدادند.
این پسر، جوان ۱۷سالهای بود که بهنظر میرسد با یکی از دانشآموزان آشنا بود. این فرد مجوزهای مربوطه از جمله کارت هلال احمر را جعل کرده با پوشیدن کاور جمعیت هلال احمر وارد مدرسه شد. البته طبق اعلام مرکز بهداشت تاکستان، دانشآموزان مورد بررسیهای دقیق قرار گرفته و خوشبختانه هیچ کدام بر اثر این حادثه دچار مشکل و بیماری نشدند. هلال احمر هرنوع وابستگی این پسر با این جمعیت را تکذیب کرد.
شاید لازم باشد کلیه مدارس گزارشی ماهیانه از وضع ایمنی خود و حوادث و سوانحی که در آنها اتفاق میافتد با ذکر نوع حادثه و محل آن و نواقص موجود، به یک مرکز واحد (ترجیحا اداره آموزش و پرورش استان) دهند تا با تجزیه و تحلیل کلیه حوادث، نقاط ضعف و کانونهای حادثهزا در مدارس کشف و در جهت جلوگیری از حوادث مشابه در جهت جلوگیری از حوادث مشابه اقدام مطلوب بعمل آید.
بررسی های دقیق بر این موضوع که این فرد چطور توانسته به این راحتی در قالب یک عضو جمعیت حلال احمر وارد این مدرسه شود و دست به چنین کاری که می تواند جان دانش آموزان را به خطر بندازد، ادامه دارد.