مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از وجود بیش از ۷ هزار اثر تاریخی در استان کرمان خبر داد. غلامرضا فرخی با بیان اینکه شهرستان زرند یکی از بهترین شهرستانهای ما در حوزه صنایع دستی است که بیش از ۵۰۰ صنعتگر در این رابطه بیمه شدهاند و فعالیت میکنند، اظهار کرد: در […]
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از وجود بیش از ۷ هزار اثر تاریخی در استان کرمان خبر داد. غلامرضا فرخی با بیان اینکه شهرستان زرند یکی از بهترین شهرستانهای ما در حوزه صنایع دستی است که بیش از ۵۰۰ صنعتگر در این رابطه بیمه شدهاند و فعالیت میکنند، اظهار کرد: در بخش گردشگری شهرستان زرند ۲۰ اقامتگاه بومگردی فعالیت میکنند. وی افزود: با توجه به استقبال خوبی که در حوزه گردشگری این شهرستان شده میطلبد تا اقامتگاههای بومگردی این شهرستان توسعه پیدا کنند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه گاها به دلیل وجود یکسری جاذبههای گردشگری در سطح استان شاید ایجاد هتلها خیلی به صرفه نباشد و اقامتگاههای بوم گردی میتوانند خدمات بهتری به گردشگرانی که به صورت فصلی یا مقطعی برای بازدید به این مناطق میآیند ارائه دهند.
گلایه حق شناس از مرمت نامناسب عمارت “کلاه فرنگی”
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با انتقاد روند مرمت عمارت کلاه فرنگی تاکید کرد که هرچه سریعتر این عمارت به موزه پلیس تبدیل شود. محمدجواد حق شناس با اشاره به عمارت کلاه فرنگی که در داخل حیاط آگاهی شاپور قرار دارد، گفت: پیش از آنکه پلیس آگاهی در محدوده شاپور مستقر شود، آنجا در اوایل دوره پهلوی پادگان شاپور بود. وی با بیان اینکه ساختمان شاپور جز اولین ساختمان هایی است که رضاشاه در دوران سردارسپه ای خود آنجا را ساخت و شاید تاریخ شکل گیری ارتش نوین با این مجموعه گره خورده، باشد ادامه داد: این مجموعه در ابتدا در اختیار ژاندامری بوده و بعد از تشکیل پلیس، به مرکز آگاهی تهران بزرک تبدیل شد و در دل این پادگان یک عمارت ارزشمند کلاه فرنگی وجود دارد که قدمتش از پادگان شاپور نیز بیشتر است و به نظر می رسد برای اواخر قاجار باشد.
کارگاه بین المللی مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی برگزار می شود
نخستین کارگاه آموزشی بین المللی مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی با همکاری کمیته علمی بررسی و تحقیق و مرمت سازه های تاریخی (ایسکارسا) از ۲۸ تا ۳۰ مهرماه در تهران برگزار می شود. مدیر کل حفظ و احیاء بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی با اعلام این خبر گفت: در این کارگاه ۱۳ سخنرانی از سوی کارشناسان خارجی و متخصص مرمت از کشورهای آمریکا، ایتالیا، ترکیه، چک، رومانی، ژاپن، لهستان، مکزیک و یونان که در ایسکارسا «کمیته ی علمی بررسی و تحقیق و مرمت سازه های تاریخی» عضویت دارند ارایه خواهد شد. سید هادی احمدی با اشاره به اینکه برگزاری کارگاه ها و ورک شاپ های بین المللی در حوزه حفاظت از بناهای تاریخی و سازه های سنتی، به انتقال تجربیات جهانی در این حوزه کمک می کند و منجر به بالا رفتن سطح دانش کارشناسان داخلی و تصمیم گیری های اصولی در موضوع نظارت و مرمت بناهای تاریخی کشور می شود.