معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، گفت: لایحه دوفوریتی حمایت از روستاییان و عشایر از سوی دولت باهدف نگاه جامع به توسعه روستایی به مجلس رفت. ابوالفضل رضوی ظهر دوشنبه در نشست مشترک کارگروه اشتغال و توسعه روستایی و عشایری استان سمنان ، ضمن بیان اینکه لایحه دوفوریتی حمایت از روستاییان و […]

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، گفت: لایحه دوفوریتی حمایت از روستاییان و عشایر از سوی دولت باهدف نگاه جامع به توسعه روستایی به مجلس رفت. ابوالفضل رضوی ظهر دوشنبه در نشست مشترک کارگروه اشتغال و توسعه روستایی و عشایری استان سمنان ، ضمن بیان اینکه لایحه دوفوریتی حمایت از روستاییان و عشایر را به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است، بیان کرد: نگاه جامع به روستاها هدف اصلی این لایحه است که امیدواریم مورد تصویب مجلس نیز قرار گیرد. رضوی بابیان اینکه تسهیلات روستایی و عشایری در طرح‌های احداثی از سه سال تنفس برخوردار می‌شوند، ابراز کرد: سقف پرداخت تسهیلات به کارآفرینان روستایی و عشایری نیز در این طرح، ۱۵ میلیارد تومان است از سوی دیگر دولت باهدف تسهیل ارائه تسهیلات برای روستائیان تفاهم‌نامه‌هایی را با بانک‌های عامل منعقد کرده که طبق آن تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان با سند روستایی وام به متقاضیان پرداخت می‌شود. معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری درباره سهم استان سمنان از تسهیلات روستایی، توضیح داد: در شش‌ماهه نخست سال جاری ۱۳۲ میلیارد تومان وام به عشایر و روستائیان این استان پرداخت‌شد.

 

وقوع ۵۶ سیل طی پنج سال اخیر در مازندران

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها گفت: طی سال ۹۰ تا ۹۵ حدود ۵۶ مورد سیل با بارش بیش از ۱۰۰ میلی متر در مازندران رخ داد و سیل اخیر شدیدترین نوع آن بوده است.
حسین پور با اشاره به وقوع ۵۶ مورد سیل در استان مازندران اظهار داشت: همچنین ۱۰۶ مورد سیل شش ماه سال جاری در کشور رخ داد و اجرای طرح های آبخیزداری داری و آبخوانداری سبب شد تا۱۹۰ میلیون متر مکعب از حجم سیلاب‌ها کنترل و از شدت سیل کاسته شود
وی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار هکتار از حوزه‌های آبخیز غرب مازندران در دست مطالعه قرار دارد گفت: اکیپی از سازمان جنگل‌ها و مراتع بعد از وقوع سیل به منطقه اعزام شدند و از مناطق مختلف با هدف بررسی سیل اخیر، علل و عوامل ایجاد سیل و ظرفیت‌های حوزه های آبخیز در راستای پیشگیری از سیل و ایمن سازی مورد پایش قرار گرفتند.
ابوالقاسم حسین پوربا اشاره به اثربخشی کارهای آبخیزداری در پیشگیری از سیل گفت: اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری و سازه های مشبک سرشاخه گیر نقش موثری در کاهش خسارت سیل داشته است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها یادآور شد: طرح‌های آبخوانداری در پیشگیری از خسارت‌های سیل تاثیر بسزایی دارد زیرا کارهای بالادستی ریسک سیل را کاهش می دهد و باید به دنبال کاهش ریسک مخاطرات سیل در کشور باشیم.
حسین پور با اظهار اینکه به دنبال انسجام دستگاه ها در مدیریت جامع آبخیز هستیم و باید از بخشی‌نگری پرهیز کنیم گفت: در بیش از دو میلیون هکتار در ۳۳ حوزه آبخیز کشور الگوی مدیریت جامع آبخیز در حال تمرین و جامع نگری است.