گردشگری می‌تواند منافع فراوانی را به همراه داشته باشد اما مشکلات اجتماعی را نیز موجب خواهد شد. جهان امروز تجربه کافی برای افزایش منافع گردشگری و یا دست کم کاهش تأثیرات منفی آن را دارد. آنچه باید انجام شود، توازن بین هزینه ‎‌ها و منافع برای رسیدن به بهترین هزینه و منفعت است. نماینده صنف […]

گردشگری می‌تواند منافع فراوانی را به همراه داشته باشد اما مشکلات اجتماعی را نیز موجب خواهد شد. جهان امروز تجربه کافی برای افزایش منافع گردشگری و یا دست کم کاهش تأثیرات منفی آن را دارد. آنچه باید انجام شود، توازن بین هزینه ‎‌ها و منافع برای رسیدن به بهترین هزینه و منفعت است.
نماینده صنف دفاتر خدمات گردشگری در این باره گفت: یکی از زیرساخت‌های موردنیاز برای توسعه گردشگری فرودگاه بوده که علیرغم قدمت چندین ساله بدون استفاده باقی مانده است.
حبیب الیاسی، با بیان اینکه استانداران زیادی آمدند اما نتوانستند کار خاصی در این رابطه انجام دهند، افزود: پرواز نجف-خرم‌آباد قطع شد و پرواز داخلی مشهد-خرم‌آباد نیز چند ماه بوده که تعطیل است. الیاسی تصریح کرد: تنها یک پرواز خرم‌آباد-تهران مانده که اگر مسئولین بخواهند سفر کنند، برقرار است. این مدیر دفتر خدمات گردشگری اظهار کرد: لرستان استانی محروم است و نیاز به توجه بیشتری دارد. وی به کاروان‌های زیارتی-سیاحتی عراق نیز اشاره کرد و افزود: تقریباً یک هفته است که دیگر ویزا صادر نمی‌کنند و این در حالی است که حدود دو هزار نفر ثبت نامی داشته‌ایم. الیاسی از دیگر مشکلات دفاتر خدمات گردشگری وجود تورهای بدون مجوز را عنوان کرد و ادامه داد: این افراد در فضای مجازی فعال هستند و بدون هیچ فیلتری کار می‌کنند اما دفاتر مجاز با حساسیت تمام مورد نظارت قرار می‌گیرند. این نماینده صنف دفاتر خدمات گردشگری وجود تورهای بدون مجوز را عنوان کرد و ادامه داد: این افراد در فضای مجازی فعال هستند و بدون هیچ فیلتری کار می‌کنند اما دفاتر مجاز با حساسیت تمام مورد نظارت قرار می‌گیرند. این نماینده صنف دفاتر خدمات گردشگری بیان کرد: بیشتر مسافرین خارجی به استان‌های دیگر می‌روند چراکه زیرساخت‌های لازم در استن فراهم نیستو حتی یک هتل پنج ستاره هم نداریم. ۱۷ سال پیش ساخت هتل صخره‌ای آغاز شد و هنوز به سرانجام نرسیده و این در حالیست که عمر مفید این بنا از بین رفته است. وی ادامه داد: عدم ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک نیز از دیگر مشکلات است چراکه نگین لرستان محسوب می‌شود.

امسال جامعه هتل‌داران استان تشکیل شد
ساسان فخر، مدیر یکی از مراکز اقامتی خرم‌آباد نیز اظهار کرد: هم اکنون ۴۹ درصد بازدید از قلعه فلک‌الافلاک افزایش داشته و امسال ۳ میلیون نفر از استان بازدید کرده‌اند که ۴۶ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: این نشان از برنامه‌ریزی درست در راستای گردشگری دارند و می‌توان شرایطی فراهم کرد که با امکانات محدود اشتغالزایی بالایی داشت.
فخر با بیان اینکه از هر ۱۰ شغل در دنیا یک مورد مرتبط با حوزه گردشگری است، افزود: سرعت این بخش ۲٫۵ برابر دیگر مشاغل است. این فعال حوزه گردشگری در لرستان توزیع عادلانه ثروت با فعالیت در این عرصه را از امتیازات آن عنوان کرد و گفت: امسال برای اولین بار در استان جامعه هتل‌داران تشکیل شد که امیدواریم روز به روز در حل مشکلات مؤثر باشد و منجر به مقصد شدن استان برای گردشگران شود. وی بیان کرد: اگر همکاری و هماهنگی فعلی در طول سال ادامه داشته باشد تا پایان سال ۹۷ به آماری که حقمان است، خواهیم رسید.
در صنعت گردشگری بخش ‎ های دولتی و خصوصی مکمل یکدیگر هستند و عدم وجود یکی از آنها باعث بروز ناکارآمدی دیگری می ‎ شود، بنابراین باید بخش دولتی و بخش خصوصی هر یک در جایگاه خود قرار بگیرند تا شاهد رشد و شکوفائی این صنعت باشیم. در این میان برنامه ریزی بلندمدت و کوتاه ‎ مدت به همراه برنامه‌ریزی استراتژیک می‌تواند زمینه‌های لازم جهت توسعه و گسترش این صنعت و نیز توسعه زیرساخت‌های گردشگری را فراهم بیاورد.

 

از سال گذشته بسته اقتصاد مقاومتی در ۱۲ بند به استن ابلاغ شده و در حال اجرای ۴ برنامه در این رابطه هستیم. این برنامه‌ها شامل کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی، مشاغل خانگی، اشتغال فراگیر و تسهیلات اشتغال پایدار روستایی هستند. به دنبال تبدیل لرستان از معبر به مقصد رسیدیم و باید هر کاری که منجر به نتیجه مثبت می‌شود را پیگیری کنیم.

 

برنامه طرح کارورزی منجر به انتقال دانش‌های نوین از دانشگاه به بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای خدماتی می‌شود. همچنین این افراد تجارب لازم را کسب کرد و باعث ایجاد انگیزه‌های کارآفرینی می‌شود. سال گذشته استقبال زیادی از این طرح نشد و امسال نیز ۲۵۰ نفر سهمیه گرفته‌ایم که فعالین حوزه گردشگری می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

نزخ سود تسهیلات اشتغال پایدار روستایی نیز ۶ درصد است که حوزه بوم‌گردی استفاده خوبی از آن داشته‌اند. مانند تمام تغییرات دیگر گردشگری نیز هزینه دارد، اما برنامه ریزی و سازمان دهی آن ضرورت دارد. چالش اصلی رسیدن به توازنی است که به موجب آن بایستی وزن منافع بیش تر از هزینه ها باشد و در نهایت تأثیرات نامطلوب کاهش یابد.