پس از اعتراف مقامات سعودی به قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار این کشور در کنسولگری عربستان در استانبول، شاه سعودی در اقدامی ناگهانی پنج مقام دستگاه اطلاعاتی کشورش را برکنار کرد. «سلمان بن عبدالعزیز» در حکمی، شماری از اعضای دستگاه اطلاعاتی سعودی از جمله «احمد عسیری» معاون سرویس امنیتی و اطلاعات عربستان، «سعود القحطانی» مشاور […]

پس از اعتراف مقامات سعودی به قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار این کشور در کنسولگری عربستان در استانبول، شاه سعودی در اقدامی ناگهانی پنج مقام دستگاه اطلاعاتی کشورش را برکنار کرد. «سلمان بن عبدالعزیز» در حکمی، شماری از اعضای دستگاه اطلاعاتی سعودی از جمله «احمد عسیری» معاون سرویس امنیتی و اطلاعات عربستان، «سعود القحطانی» مشاور ارشد کاخ سلطنت، سرتیپ «محمد بن صالح الرمیح» معاون اطلاعاتی، سرتیپ «عبدالله بن خلیف الشایع» معاون امور انسانی و سرتیپ «رشاد بن حامد المحمادی» مدیر اداره اطلاعات عمومی و حمایت دستگاه امنیتی و اطلاعاتی را از کار برکنار کرد. دستور ملک سلمان در حالی است که دادستانی عربستان شنبه شب با تایید خبر کشته شدن خاشقجی مدعی شد این روزنامه نگار منتقد سعودی ها در اثر درگیری در داخل ساختمان کنسولگری کشته شده است. دادستانی پادشاهی سعودی همچنین از دستگیری ۱۸ نفر در رابطه با این پرونده خبر داد. شاه سعودی، همچنین پسرش محمد ولیعهد این کشور را به عنوان رئیس کمیته عزل و نصب های جدید و بازبینی در دستگاه امنیتی این کشور انتخاب کرده است که بهنوشته واس قرار است در نظام و لوایح و صلاحیت های این دستگاه تغییراتی ایجاد کرده و اقدامات و عملکرد آن را مورد ارزیابی قرار دهد.
به گزارش واس این کمیته شامل وزیر کشور، وزیر خارجه و رئیس دیوان پادشاهی و رئیس دستگاه اطلاعات عمومی و امنیت داخلی و شخصیت های دیگر است. مقام های ترکیه ای از همان دقایق نخستین ناپدید شدن این روزنامه نگار اعلام کردند، خاشقچی از زمان ورود به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول از آن خارج نشده است، در حالی که مقام های ریاض منکر این ماجرا شدند و ادعا کردند، وی کنسولگری را ترک کرده است.

انفجار کارگاه تولید مواد شیمیایی در ادلب
منابعی در سوریه از کشته شدن ۱۱ تن از کارشناسان انگلیسی، چچنی و ترک در نتیجه انفجار کارگاه حاوی مواد منفجره، بشکه‌های حاوی کلر مایع در شهرک “ترمانین” واقع در حومه شمالی ادلب خبر دادند. به نقل از اسپوتنیک، منابعی در ادلب سوریه اعلام کردند که ۱۱ تن از کارشناسانان انگلیسی، چچنی و ترک در نتیجه انفجار کارگاه حاوی مقادیر زیادی کود، مواد منفجره و بشکه‌های حاوی کلر مایع در شهرک “ترمانین” واقع در حومه شمالی ادلب در ۱۵ کیلومتری مرز با ترکیه کشته شده‌اند.طبق گزارش این منابع، در جریان این انفجار ۹ کارشناس خارجی و دو تن از عناصر موسوم به “کلاه‌سفیدها” کشته شدند و به طور دقیق شمار کشته‌ها به خاطر سوختن کامل اجساد در نتیجه انفجار و تاثیر مواد شیمیایی مشتعل مشخص نشده است. منابع مذکور همچنین اعلام کردند: یکی از بخش‌های کارگاه به عنوان آزمایشگاه تولید مواد منفجره و مواد شیمیایی زیر نظر کارشناسان خارجی با تابعیت‌های انگلیسی، چچنی و ترکیه‌ای استفاده می‌شد و برخی از این کارشناسان هنگام انفجار داخل این کارگاه بودند.منابع سوری همچنین اعلام کردند: علت انفجار هنوز مشخص نشده است و احتمال دارد دلیل این انفجار ناشی ازاشتباه فنی انسانی در جریان برخی از آزمایش‌ها بوده باشد. طبق گفته این منابع، عناصر “هیئت تحریرالشام” (النصره سابق) با مشارکت سازمان کلاه سفید طی دوره گذشته محموله‌هایی را از این کارگاه به مکان‌های نامعلومی منتقل می‌کردند.عناصر “هیئت تحریرالشام” هنگام انفجار، یک حصار امنیتی در اطراف مکان حادثه ایجاد کردند و مانع نزدیک شدن غیرنظامیان به این منطقه شدند. “هیئت تحریرالشام” در ۱۴ اکتبر سال جاری میلادی در بیانیه‌ای از مخالفت خود با توافقنامه سوچی درباره ادلب خبر داد و اعلام کرد تنها گزینه آن‌ها برای تحقق اهدافشان جنگ است.

تظاهرات دلواپسان بریتانیایی
بریتانیایی‌های ساکن خارج اروپا امروز شنبه از گوشه و کنار به سمت لندن حرکت خواهند کرد تا در تجمعی اعتراضی تلاش کنند جلوی جدایی کشورشان از اتحادیه اروپا را بگیرند. به نظر می‌رسد تجمع امروز تحت عنوان “راهپیمایی رای‌ مردم” به سمت پارلمان بریتانیا با حضور ده‌ها هزار تن و با هدف متقاعد کردن ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا به برگزاری یک رفراندوم دوم درباره بریگزیت باشد. پیام این راهپیمایی حائز اهمیت است؛ “وعده‌ای که به حامیان بریگزیت پیش از رفراندوم ژوئن ۲۰۱۶ داده شد و موجبات جدایی را فراهم آورد، هیچ شباهتی به مذاکرات امروز لندن با بروکسل ندارد”. سازمان‌دهندگان این تجمع اعتراضی تاکید دارند که چنانچه هزینه واقعی این اتفاق را می‌دانستند طور دیگری رای می‌دادند. جینا میلر، فعال ضد بریگزیت در مطلبی برای ایندیپندنت نوشت: زمان آن فرا رسیده است که مردم احساساتشان را درباره بریگزیت بروز دهند. ما باید یک صدا فریاد بزنیم، آن چیزی که ما می‌خواهیم این نیست. در طومار آنلاین این روزنامه حامی اتحادیه اروپا بر برگزاری یک رای‌گیری الزام‌آور پیش از پایان ضرب‌الاجل ماه مارس تاکید شده است و حدود یک میلیون تن آن را امضا کردند. با این حال نخست‌وزیر بریتانیا به وضوح اعلام کرده است که دیگر چنین فرصتی فراهم نمی‌شود.