سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب کلیات «بسته حمایت غذایی اقشار کم‌درآمد» در جلسه یکشنبه گذشته هیات دولت خبر داد و گفت: این بسته حمایتی در اختیار افرادی که درآمد کمتر از سه میلیون تومان دارد، قرار خواهد گرفت. به گفته انوشیروان محسنی بندپی براساس تاکید رییس جمهور و در ۱۰ روز […]

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب کلیات «بسته حمایت غذایی اقشار کم‌درآمد» در جلسه یکشنبه گذشته هیات دولت خبر داد و گفت: این بسته حمایتی در اختیار افرادی که درآمد کمتر از سه میلیون تومان دارد، قرار خواهد گرفت.
به گفته انوشیروان محسنی بندپی براساس تاکید رییس جمهور و در ۱۰ روز اول آبان‌ماه فروشگاه‌های ویژه توزیع این بسته‌های حمایتی، مشخص خواهند شد.
محسنی بندپی در ادامه اظهار کرد: این بسته‌ها تا پایان سال ۱۳۹۷ و به شکل غیرمستمر در سه مرحله و در مجموع با مبلغ ۶۰۰ هزار تومان توزیع می‌شود و کلیه دستگاه‌های تامین‌کننده منابع آن موظف هستند تا هرچه سریع‌تر منابع مورد نیاز را تامین کنند. این بسته حمایتی متناسب با تعداد اعضای خانوار تعلق خواهد گرفت و در راستای سیاست‌های دولت برای تامین اقلام ضروری خانوارهاست.
ساخت ۲۵۰ زمین چمن مصنوعی برای مدارس
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: ما سعی کردیم نظام غربالگری جدی برای شناسایی استعدادها و حتی تقویت توانمندی‌های مهارتی و حرکتی ایجاد کنیم.
مهرزاد حمیدی با اشاره به ضرورت توجه به ورزش دانش آموزی و تاثیر آن در قوام ورزش حوزه ملی و قهرمانی اظهار کرد: ما سعی کردیم نظام غربالگری جدی برای شناسایی استعدادها و حتی تقویت توانمندی‌های مهارتی و حرکتی ایجاد کنیم و پشتیبانی لازم را از دانش‌آموزان فعال، با نشاط و جمع گرا به عمل بیاوریم و برای تیم‌های باشگاهی کادرسازی کنیم.
وی از بهره برداری از ۲۵۰ زمین چمن مصنوعی در مدارس سطح کشور تا پایان امسال خبر داد و گفت که از این تعداد ۱۵۰ زمین چمن مصنوعی با اعتبارات وزارتخانه و مابقی توسط خیرین و یا بخش خصوصی ساخته می‌شود. علاوه بر این در ابتدای سال تحصیلی ۳۳ میلیارد تومان تجهیزات ورزشی میان استان ها توزیع کردیم و در صدد توسعه ورزش دانش آموزی هستیم و تلاش می‌کنیم سرانه ورزش دانش آموزی از ۳۳ صدم متر مربع در اماکن سرپوشیده و بدون احتساب حیاط مدارس ارتقاء یابد و در این بین دستگاه‌های دیگر هم به کمک ما بیایند.
زنگ خطر مصرف قلیان در زنان
رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با بیان اینکه میزان مصرف سیگار در زنان یک دهم مصرف در مردان است، گفت: این در حالی است که میزان مصرف قلیان در هر دو جنس تقریبا برابر است و این موضوع یک زنگ خطر است.
دکتر غلامرضا حیدری درباره میزان مصرف دخانیات در زنان گفت: بنا بر تحقیقاتی که در زمینه مصرف دخانیات در چند سال اخیر انجام شده است، مصرف سیگار یک تا چهار درصد زنان در سطح کل کشور را در برمی‌گیرد.
وی ادامه داد: همچنین مطالعاتی درباره مصرف قلیان در زنان انجام شده است. طبق این مطالعات، حدود ۲۰درصد از زنان تجربه مصرف قلیان را داشته و حدود ۳۰درصد از آن‌ها به صورت تفریحی قلیان می‌کشند.
حیدری درباره تفاوت مصرف سیگار و قلیان در زنان و مردان نیز گفت: مصرف روزانه سیگار در زنان حدود یک دهم در مردان است. این در حالی است که تفاوت مصرف قلیان در زنان و مردان بسیار ناچیز است و تقریبا این میزان مصرف برابر است. روند مصرف قلیان در یکی دو هه گذشته در مردان ثابت شده، اما در زنان روند افزایشی اندکی را داشته‌ایم که یک زنگ خطر است.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با بیان اینکه احتمال بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات در زنان و مردان به یک میزان است، افزود: در عین حال زنان دارای قدرت باروری و تولید مثل هستند. مصرف دخانیات در زنان موجب کاهش تخمک‌گذاری و برهم خوردن سیکل باروری آن‌ها می‌شود و تولیدمثل آن‌ها را به خطر می‌اندازد. همچنین مصرف دخانیات در دوران بارداری هم به مادر و هم جنین آسیب می‌رساند.
وی در پایان درباره اقدامات جدید مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات توضیحاتی داد و گفت: سامانه هوشمندی برای مشاوره‌ تلفن گویای ترک دخانیات (۲۷۱۲۲۰۵۰- ۰۲۱) طراحی شده‌ است که به صورت هوشمند افراد را تحت بررسی قرار می‌دهد و راهنمایی‌های کاملی را برای ترک دخانیات در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. همچنین سامانه‌ای در سایت مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات جهت آموزش کنترل دخانیات برای پزشکان با تخصص‌های گوناگون راه‌اندازی کردیم که هم امتیاز بازآموزی و هم گواهی انجام ترک دخانیات در مراکزشان را از این سایت می‌توانند دریافت کنند.