محمد جوادی فر حالا برخلاف چهار سال گذشته شرایط برای مرد چهل و هفت ساله مشهدی خوب نیست. رسول خادم که از مهرماه سال نود و دو رییس فدراسیون کشتی شد و تا قبل از سال ۲۰۱۸ کارنامه ی بسیار موفق و قابل قبولی داشت. حضور ناموفق در مسابقات قهرمانی جهان در بوداپست و عدم […]

محمد جوادی فر
حالا برخلاف چهار سال گذشته شرایط برای مرد چهل و هفت ساله مشهدی خوب نیست. رسول خادم که از مهرماه سال نود و دو رییس فدراسیون کشتی شد و تا قبل از سال ۲۰۱۸ کارنامه ی بسیار موفق و قابل قبولی داشت.
حضور ناموفق در مسابقات قهرمانی جهان در بوداپست و عدم راهیابی به جام جهانی کشتی در آمریکا بدلیل نتایج ناموفق در پاریس ۲۰۱۷ امسال را برای رسول خادم و اهالی ورزش اول ایران تلخ کرد. مهرماه سال ۹۲ که رسید او به نفر اول فدراسیون کشتی ایران تبدیل شد. هر چند حتی در چند سال قبل از آن نیز این رسول خادم بود که همه کاره کشتی ایران بود.

 

سال اول، سال موفقیت
سال ۲۰۱۴ مسابقات آسیایی در اینچئون کره جنوبی در حال برگزاری بود و مطابق معمول مسئولان ورزش کشور چشم به افتخار آفرینی کشتی داشتند.و گوش شکسته ها چه خوب پاسخ آنها را دادند. پسران غیور ایران ۶ طلا،۱ نقره و ۵ برنز کسب کردند تا اولین سال حضور خادم بر مسند ریاست فدراسیون کشتی سالی شیرین و پر از موفقیت باشد.
اولین جام جهانی تحت مدیریت خادم با قهرمانی ایران همراه بود. آنها توانستند بالاتر از روسیه و آمریکا در سال ۲۰۱۴ و در لوس آنجلس قهرمان جهان شوند.
رقابتهای قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۴ در تاشکند ازبکستان نیز تا حدودی انتظار اهالی کشتی را برآورده کرد. کسب یک مدال طلا توسط حمید سوریان در کشتی فرنگی و چهار نقره و چهار مدال برنز از دیگر عناوین ایران در رقابت های این دوره بود.

۲۰۱۵ قهرمانی جام جهانی با طعم موفقیت بدون طلا در قهرمانی جهان
سال ۲۰۱۵ نیز با تکرار قهرمانی در رقابتهای جام جهانی در لوس آنجلس آمریکا همراه بود. این بار ایران بالاتر از آمریکا میزبان و آذربایجان به مقام قهرمانی رسید.هر چند در رقابت های قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۵ ایران نتوانست مدال طلا کسب کند ولی کسب ۳ مدال نقره و ۴ برنز در کشتی فرنگی و آزاد تا حدودی انتظارات را برآورده کرد.

۲۰۱۶ سال المپیک ،موفق در آزاد ناکام در فرنگی
سال ۲۰۱۶ سال المپیک بود و همه ی تمرکز فدراسیون روی موفقیت در ریودژانیرو بود. ولی در رقابتهای جام جهانی در لوس آنجلس بازهم ایران توانست قهرمانی خود را تکرار کند و در رقابت هایی که در بوداپست و در اوزان غیرالمپیکی برگزار شد نیز تنها به یک مدال برنز مصطفی حسین خانی بسنده کرد. فدراسیون خادم در المپیک سهم زیادی از مدالهای کسب شده توسط کاروان ایران داشت. کشتی آزاد صاحب یک مدال طلا توسط حسن یزدانی،یک نقره ی کمیل قاسمی و یک مدال برنز توسط حسن رحیمی کسب کرد.اما در کشتی فرنگی تنها دو مدال برنز توسط سعید عبدولی و قاسم رضایی کسب شد تا کشتی ایران در المپیک ۲۰۱۶ بتواند در مجموع ۵ مدال رنگارنگ کسب کند.

۲۰۱۷ سال نه چندان شیرین
سال ۲۰۱۷ نیز با قهرمانی تکراری و همیشگی آن سالها در جام جهانی همراه بود و این بار کرمانشاه شاهد هنرنمایی کشتی گیران ایران بود ولی رقابت های قهرمانی جهان در پاریس شاید ابتدای ناکامی کشتی ایران بود. ایران در مجموع تنها صاحب یک گردن آویز طلا و سه مدال برنز در این رقابت ها شد و این عملکرد ضعیف سبب شد سال بعد ایران جایی در جام جهانی کشتی در آیووا آمریکا نداشته باشد.

۲۰۱۸ سال موفقیت در آسیا و ناکامی در جهان
رقابتهای آسیایی جاکارتا در سال ۲۰۱۸نشان داد که هنوز کشتی ورزش اول ایران است. کسب ۵ مدال طلا و ۳ برنز در کشتی فرنگی و آزاد عملکرد قابل قبولی را برای کشتی در بازی های آسیایی به جا گذاشت.
بوداپست آخرین محل برای رقابتهای کشتی در سال ۲۰۱۸ در سطح جهان بود. فدراسیون کشتی با مشکلات مالی بسیاری روبرو بود و مصاحبه های رسول خادم نشانگر امین موضوع بود.کشتی ایران در مجارستان عملکرد بسیار ضعیفی داشت و بدون کسب حتی یک مدال طلا یا نقره در اوزان فرنگی و آزاد تنها به ۴ مدال برنز بسنده کرد.

رسول و راه های نرفته اش
حالا رسول خادم که نام او در کنار بخش زیادی از افتخارات کشتی ایران حک شده است شرایط سختی را در پیش دارد. مشکلات ارزی برای ورزشی که طی سال چندین بار ورزشکاران را برای شرکت در مسابقات مختلف به نقاط مختلف دنیا اعزام می کند مهمترین چالش روبروی اوست‌.
به هر حال باید منتظر ماند و تماشا کرد آیا مرد گوش شکسته این بار نیز می تواند این آزمون بسیار مشکل را با موفقیت پشت سر بگذراند یا دوران پرافتخار رسول خادم در فدراسیون کشتی به انتهای خود خواهد رسید.