محور و گذرهای گردشگری زیادی وجود دارد که اهالی پایتخت می‌توانند در روزهای آخر هفته و تعطیلات، اوقات خود را در این مسیرهای گردشگری سپری کنند؛ گذرهایی که موزه، طبیعت و پاتوق غذا را با هم دارند. تعطیلات این هفته و هفته دیگر فرصت مناسبی است برای کسانی که به سفر نرفته‌اند و حاضر نیستند […]

محور و گذرهای گردشگری زیادی وجود دارد که اهالی پایتخت می‌توانند در روزهای آخر هفته و تعطیلات، اوقات خود را در این مسیرهای گردشگری سپری کنند؛ گذرهایی که موزه، طبیعت و پاتوق غذا را با هم دارند. تعطیلات این هفته و هفته دیگر فرصت مناسبی است برای کسانی که به سفر نرفته‌اند و حاضر نیستند در ترافیک راه تهران شمال این روزها بمانند و می‌خواهند از فرصت استفاده کرده و تهران را بار دیگر خوب ببینند، بنابراین پیشنهادهای زیادی پیش رو خواهند داشت.

گذر سی تیر
دیگر کمتر کسی است که خبر نداشته باشد گذر سی تیر، شب‌های روشن و پرهیاهویی دارد و روزهایش پر است از همهمه گردشگران داخلی و خارجی و افرادی که می‌خواهند ساعتی را در زیباترین خیابان تهران سپری کنند. خیابانی که به نام خیابان ادیان هم مشهور است و می‌توان در یک راستا هم کلیسا و کنیسه و معبد دید و هم مسجد.
موزه‌های این خیابان هم که دیگر معرف خیلی از تهرانی‌ها و گردشگران خارجی است مانند موزه مادر یا همان موزه ملی ایران. موزه علوم و فناوری که در ساختمان کتابخانه ملی ایران واقع شده است و موزه شیشه و آبگینه که بنایی تاریخی دارد. این موزه‌ها در اول خیابان سی تیر واقع شده‌اند و هرچه بالاتر بروید بناهای دیدنی بیشتری خواهید یافت مانند مدرسه‌های قدیمی و یا کافه نادری که پاتوق نویسندگان مشهوری بوده است. این خیابان غیر از فضای سبز دلنشینی که دارد مدتی است حضور غذاخوری‌های موقت در آن نیز به ماندگاری گردشگران در خیابان کمک کرده است. انواع و اقسام غذاهای آماده و نوشیدنی‌ها را می‌توان در این مکان پیدا کرد و برخی از غرفه‌های آن هم به فروش صنایع دستی اختصاص دارد.

تهران قدیم در باب همایون و تجریش
گذر باب همایون نیز چیزی شبیه به اجرای طرح گذر خیابان سی تیر است با این تفاوت که تعداد غرفه‌های آن بزرگ‌تر است و غیر از فست فود و صنایع دستی می‌توان به تماشای فوتبال و یا فیلم سینمایی در یکی از غرفه‌های آن نشست و یا دمی در زورخانه شبیه‌سازی شده آن نشست و یک عکس یادگاری گرفت و یا سلامی به امامزاده روح‌الله کرد که مدت‌ها در ساختمان مخابرات بود و حالا همه می‌توانند او را زیارت کنند یا می‌شود پیاده تا کوچه معروف مروی رفت و از سوغاتی‌های هر شهر خرید کرد پس از آن هم راهی خیابان ۱۵ خرداد و یا ناصر خسرو شد و یا از کاخ گلستان و میدان ارگ سر در آورد و یا به بازار بزرگ تهران رفت.
فاصله بین گذر باب همایون و خیابان سی تیر زیاد نیست و به راحتی می‌توان یک روز کامل را در این مسیر طی کرد و در فاصله بین این دو گذر به موزه مخابرات و پست و سکه و یا موزه ملی ایران رفت و دمی در باغ ملی ایران به تماشای سردرباغ ملی نشست وپس از آن از موزه ملی ملک بازدید کرد. یکی دیگر از گذرهای گردشگری تهران برای آنهایی که قصد ماندن در تهران را در روزهای تعطیلات آخر این هفته و یا هفته بعد را دارند می‌تواند دیدن گذر گردشگری میدان تجریش باشد. از میدان تجریش و زیارت امامزاده صالح می‌توان به بازار محلی میدان تجریش زد همانجا که در دهه اول محرم جمع‌آوری و تکیه تجریش برپا می‌شود و گردشگران زیادی در همه روزهای هفته از آنجا بازدید می‌کنند . پس از میدان تجریش باید راه را به سمت خیابان دربند کج کرد و سری به میدان و کوه دربند زد و یا اگر اهل موزه دیدن باشید به کاخ سعدآباد رفت و مطمئن شد که یک روزه نمی‌توان همه کاخ و موزه‌هایش را دید. در پایان هم به سمت خیابان زعفرانیه باید سری به موزه زمان زد که در نوع خود بی‌نظیر و زیباست و در روزهای پاییز با درختان خیابان رنگارنگ زعفرانیه و ولیعصر جلوه‌ای دیگر دارد.

شب‌گردی تهرانی‌ها
شب‌گردی در تهران هم که طرفداران زیادی دارد چند محله و مکان هستند که شب‌ها افراد زیادی به آنجا می‌روند. از بام تهران گرفته تا دریاچه چیتگر و پارک آب و آتش و یا پل طبیعت در شب که جلوه‌ای نورانی به تهران می‌دهد تا میدان حسن‌آباد که فارغ از هیاهوی روز، در شب زیبایی‌هایش را به رخ می‌کشد با آن گنبدهای نقره‌ای رنگی که در شب نورانی می‌شوند. اما پاتوق گردشگران برای دور شدن از هیاهوی روز تهران در نیمه شب نیز غیر از خیابان سی تیر، در اطراف میدان ارگ است و خیابان پیروزی. خیابان‌های تهران در محدوده پارک‌های جوانمردان، بوستان نوروز، بوستان آب و آتش و شطرنج بسیار شلوغ می‌شود.
بزرگ‌ترین خیابان تهران، خیابان ولیعصر است که از میدان تجریش تا میدان راه‌آهن به طول ۱۷ کیلومتر دارای جاذبه‌های فرعی زیادی است. کسانی که علاقه دارند تا فضای شهری تهران را خوب ببیند در یک روز آخر هفته تصمیم می‌گیرند از میدان تجریش تا راه‌آهن را پیاده طی کنند. پیاده‌روی ۵ ساعته‌ای که لایه‌های مختلف زندگی مردم را در طول یک خیابان به نمایش می‌گذارد از بالای شهر تا پایین شهر! در این ۱۷ کیلومتر خیابان‌های فرعی زیادی وجود دارد که اگر کسی بخواهد سری هم به این خیابان‌ها بزند قطعا در ۵ ساعت این مسیر را طی نخواهد کرد. به‌عنوان مثال در مسیر، ساختمان تئاتر شهر و پارک ملت، سینماهای قدیمی و کافه‌های مشهور و بازار صفویه قرار دارد و بیشتر رهگذران را وسوسه می‌کند سری به آنها بزنند.