گروهی از محققان انگلیسی اظهار داشتند: پایین و بالا بودن شاخص توده بدنی (BMI) با خطر فزاینده مرگ و میر ناشی از عوامل مختلف مرتبط است. در این بررسی گروهی از محققان انگلیسی به ارزیابی چگونگی ارتباط شاخص توده بدنی با افزایش خطر مرگ به طور کلی و تحت تاثیر عوامل مختلف پرداختند. در این […]
گروهی از محققان انگلیسی اظهار داشتند: پایین و بالا بودن شاخص توده بدنی (BMI) با خطر فزاینده مرگ و میر ناشی از عوامل مختلف مرتبط است.
در این بررسی گروهی از محققان انگلیسی به ارزیابی چگونگی ارتباط شاخص توده بدنی با افزایش خطر مرگ به طور کلی و تحت تاثیر عوامل مختلف پرداختند. در این مطالعه مجموعا ۳٫۶ میلیون نفر و ۳۶۷ هزار و ۵۱۲ مورد فوتی مورد بررسی قرار گرفت.
شاخص توده بدنی بر اساس میزان وزن و قد هر فرد بدست میآید. مقدار BMI بین ۲۱ تا ۲۵ کیلوگرم بر متر مربع با پایینترین خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و سرطان همراه است. به طور کلی، پایین و بالا بودن این شاخص موجب افزایش خطر مرگ میشود.
در افراد مبتلا به چاقی که شاخص توده بدنی آنان ۳۰ یا بالاتر است، طول عمر در مردان و زنان به ترتیب ۴٫۲ و ۳٫۵ سال کاهش پیدا کرده و خطر مرگ و میر ناشی از سرطان و بیماریهای قلبی بیشتر است.
مصرف روزانه ۳ واحد شیر ضروری است
افراد برای حفظ سلامت و تامین نیازهای بدن باید روزانه ۲ تا ۳ واحد شیر یا لبنیات مصرف کنند که هر واحد معادل یک لیوان شیر، یک لیوان ماست یا ۵۰ گرم پنیر است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب گفت: سرانه مصرف لبنیات در ایران از میزان توصیه شده جهانی بسیار کمتر و حدود ۱۹۰ گرم در روز است. ایرانیان تقریبا سالی ۷۰ کیلوگرم لبنیات مصرف می کنند، در حالی که میزان متوسط توصیه شده جهانی ۱۶۰ تا ۱۶۵ کیلوگرم در سال است.
زهرا عبداللهی درباره علت مصرف پایین لبنیات در کشور بیان کرد: مهمترین دلیل بروز این مشکل مباحث فرهنگی، عادت ها و رفتارهای غلط غذایی است. بسیاری از مردم به مصرف شیر و لبنیات علاقه چندانی ندارند؛ در حالی که شیر و لبنیات یکی از گروه های اصلی غذایی و منبع اصلی فسفر و کلسیم برای تامین رشد کودکان و نوجوانان و حفظ سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان و کنترل فشار خون است.
۸۵ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکی دست ساز جان باختند
سرپرست سازمان اورژانس کشور گفت: از ۱۵ شهریورماه تا ۹ آبان ماه، ۹۷۴ نفر در کشور به دلیل مصرف مشروبات الکلی دست ساز غیر استاندارد در ۹ استان کشور، دچار مسمومیت شدند و از این تعداد، ۸۵ نفر(معادل ۹ درصد از مسمومین) جان خود را از دست دادند.
پیرحسین کولیوند افزود: در این بازه زمانی ۹۷۴ نفر به مراکز درمانی استان های البرز، تهران، مرکزی، فارس، کردستان، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، خراسان شمالی و قزوین مراجعه کرده اند و بیشتر تعداد مسمومیت ها به ترتیب مربوط به استان های البرز، هرمزگان و خراسان شمالی بوده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه، ۲۹ نفر در استان البرز، ۲۶ نفر در استان هرمزگان، ۱۱ نفر در استان تهران، ۷ نفر در استان خراسان شمالی، ۶ نفر در استان فارس، ۳ نفر در استان مرکزی، ۲ نفر در استان کهگیلویه و بویر احمد و یک نفر در قزوین بر اثر مسمومیت با الکل جان خود را از دست دادند.
سرپرست سازمان اورژانس کشور خاطرنشان کرد: از ۹۷۴ نفر که دچار مسمومیت شده اند، ۱۱ نفر هنوز در مراکز درمانی بستری هستند اما ۸۷۸ نفر پس از دریافت خدمات درمانی، ترخیص شده اند.
کولیوند با بیان اینکه ۹۱ درصد از مسمومین، مرد بوده اند، گفت: در ۵۵ روز گذشته و از مجموع ۹۷۴ نفر مسموم، ۹۲ درصد معادل ۸۸۳ نفر مرد و ۸ درصد معادل ۹۱ نفر زن بوده اند. همچنین ۹۲ درصد از افراد فوت شده مرد و ۸ درصد زن هستند.
وی بیشترین تعداد مسمومیت با الکل در ۵۵ روز گذشته را مربوط به محدوده سنی ۲۱ تا ۳۰ سال عنوان کرد و افزود: بیشترین مسمومین به ترتیب در محدوده سنی ۲۱ تا ۳۰ سال با ۴۹ درصد، محدوده سنی ۳۱ تا ۴۰ سال با ۲۳ درصد، محدوده سنی ۱۱ تا ۲۰ سال با ۱۶ درصد، محدوده سنی ۴۱ تا ۵۰ سال با ۹ درصد و محدوده سنی بالای ۶۱ سال با ۳ درصد بوده اند.
سرپرست سازمان اورژانس کشور در پایان تاکید کرد: ۳۳ درصد از مسمومین با الکل در بازه زمانی یادشده، دیالیز شده اند که بیشترین تعداد دیالیز مسمومین مربوط به استان هرمزگان، البرز و تهران بوده است.