فیلم‌های ایرانی جشنواره جهانی فجر در جشن منتقدان برای نخستین بار مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشن منتقدان، در دوره‌های گذشته جشن و پس از استقلال جشنواره جهانی فیلم فجر از جشنواره ملی، صرفا آثار دیده شده در جشنواره ملی مورد ارزیابی منتقدان و نویسندگان سینمایی قرار می‌گرفت […]

فیلم‌های ایرانی جشنواره جهانی فجر در جشن منتقدان برای نخستین بار مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشن منتقدان، در دوره‌های گذشته جشن و پس از استقلال جشنواره جهانی فیلم فجر از جشنواره ملی، صرفا آثار دیده شده در جشنواره ملی مورد ارزیابی منتقدان و نویسندگان سینمایی قرار می‌گرفت اما در این دوره، به صلاحدید شورای مرکزی انجمن منتقدان هشت فیلم ایرانی جشنواره جهانی نیز مورد قضاوت اعضای آکادمی قرار گرفته است.
بنا بر این گزارش، این هشت فیلم عبارتند از:
چهل و هفت(احمد اطراقچی و علی رضا عطاالله تبریزی)، هت تریک(رامتین لوافی)، اردک لی (بهروز غریب پور)، آستیگمات (مجیدرضا مصطفوی)، پاسیو(مریم بحرالعلومی)، درساژ(پویا بادکوبه)، راه رفتن روی سیم(احمدرضا معتمدی)، هندی و هرمز(عباس امینی)
آرای اعضای آکادمی دوازدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران تا ۲۰ آبان ماه جمع‌بندی خواهد شد و این جشن، آذرماه سال جاری به دبیری جعفر گودرزی برگزار خواهد شد.

 

سریال «هزاردستان» جهانی شد

چهار اثر شامل «برنامه رادیویی مرزهای دانش»، «سریال هزار دستان»، «مستند معماری ایرانی» و «مستند خلیج فارس» در روز جهانی میراث دیداری و شنیداری در فهرست ملی برنامه حافظه جهانی یونسکو ثبت شد.
سال گذشته «جامع‌التواریخ» به‌عنوان دهمین اثر ایرانی در این فهرست به‌ ثبت رسید. پیش از این نیز کتاب‌هایی مانند مسالک‌الممالک، خمسه نظامی، شاهنامه بایسنقری، فیلم‌های مستندی مانند «جان مرجان»، «پل آزادی»، «یاد و یادگار” و «کودکان سرزمین ایران» و مجموعه عکس‌های تاریخی و مجموعه سروده‌ها و آثار موسیقیایی انقلاب اسلامی در فهرست ملی برنامه حافظه جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.
برنامه حافظه جهانی یونسکو که با نام میراث مستند جهانی یونسکو نیز شناخته می‌شود، برنامه‌ای است که یونسکو از سال ۱۹۹۲ به دنبال افزایش آگاهی نسبت به خطراتی که میراث مستند جهانی را تهدید می‌کند، برای حفظ و سهولت دسترسی به این آثار به اجرا گذاشته‌است. یونسکو قصد دارد با اجرای این برنامه از تاراج، پراکندگی، دادوستد غیرقانونی و نابودی میراث مستند جهانی جلوگیری کند.