طرح های اولیه ساخت پل ۷۰۰ متری شلمچه به عراق تهیه شده است. وزیر راه و شهر سازی با بیان این مطلب گفت: برای ساخت این پل روی اروند رود رایزنی های مورد نیاز با دولت عراق انجام شده است.محمد اسلامی با بیان اینکه در نخستین سفر برای بررسی وضعیت ساخت این پل عازم خرمشهر […]

طرح های اولیه ساخت پل ۷۰۰ متری شلمچه به عراق تهیه شده است.
وزیر راه و شهر سازی با بیان این مطلب گفت: برای ساخت این پل روی اروند رود رایزنی های مورد نیاز با دولت عراق انجام شده است.محمد اسلامی با بیان اینکه در نخستین سفر برای بررسی وضعیت ساخت این پل عازم خرمشهر خواهم بود، گفت: در این سفر، شرایط میدانی و محلی آغاز عملیات ساخت این پل مورد ارزیابی دقیق قرار خواهد گرفت. وزیر راه و شهرسازی درباره هزینه ساخت این پل نیز اظهارداشت: این پل با هزینه مشترک ایران و عراق روی این رودخانه ساخته خواهد شد تا تردد مردم در این نقطه مرزی تسهیل شود. طرح اولیه ساخت پل ۷۰۰ متری شلمچه به عراق روی رودخانه اروند برای نخستین بار در سال ۱۳۹۳ مطرح شد تا با اجرای آن، تردد وسایل نقلیه و قطار بین دو کشور در منطقه بیش از پیش تقویت شود. از آنجا که خواست عراقی ها در ساخت این پل، فراهم شدن زمینه کشتیرانی در آبراهه اروندرود است لذا در ساخت این پل باید مسایل فنی و مهندسی دقیقی انجام شود.
ایران به کاهش مخاطرات بلایای طبیعی کمک می‌کند
مرکز اپدیم دارای این پتانسیل است که درباره کاهش بلایای طبیعی مدیریت اطلاعات انجام دهد. ایران با همکاری اپدیم آمادگی برای انجام فعالیت‌ها و ابتکار عمل دارد. رئیس شورای حکام اپدیم با بیان این مطلب گفت: براساس گزارشی که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد بلایای طبیعی باعث مرگ و میر بسیار به خصوص در مناطق آسیب‌پذیر جهان شده است و تحقق اهداف توسعه پایدار هم تحت تاثیر بلایای طبیعی قرار گرفته است. حمید پورمحمدی با اعلام اینکه آسیا و اقیانوسیه بلاخیزترین منطقه جهان است افزود: کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکَپ) اعلام کرده مرکز آسیا و اقیانوسیه توسعه مدیریت اطلاعات بلایای طبیعی (اپدیم) باید به عنوان یک سازمان منطقه‌ای ایجاد شود و کمک به کاهش مخاطرات از طریق افزایش توسعه و همکاری با سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از اهداف کلیدی اپدیم است. وی تأکید کرد: ایران با همکاری اسکاپ به کاهش مخاطرات طبیعی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای این هدف کمک می کند. تاسیس اپدیم در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته و وزارت امور خارجه ایران در این زمینه لایحه‌ای برای مجلس شورای اسلامی فرستاده که منتظر تصویب آن هستیم.
اهمیت مدیریت اطلاعات مربوط به بلایای طبیعی برای کاهش خطرات
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به عملکرد مناسب ایران در موضوع زلزله کرمانشاه و سایر بلایای طبیعی گفت: مدیریت اطلاعات مربوط به بلایا به منظور کاهش خطرات ناشی از آن و افزایش تاب‌آوری اهمیت بسیاری دارد و APDIM فرصت ارزشمندی را به منظور بررسی راهکارها و همکاری‌های منطقه‌ای در این زمینه فراهم می‌کند.
یوگوچی دانیلز نماینده مقیم سازمان ملل متحد اظهار کرد: بازگشایی مرکزAPDIM (مرکز توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه) بر اساس قطعنامه ۷۱۱۱ کمیسیون اجتماعی اقتصادی آسیا اقیانوسیه سازمان ملل متحد در ایران یک قدم بزرگ به سمت کاهش خطرات و افزایش تاب‌آوری در منطقه‌ای است که بلایای طبیعی همچنان صدمات و خسارات بسیاری به مردم وارد می‌کند و توسعه اقتصادی – اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی ادامه داد: کاهش خطرات بلایا و افزایش تاب‌آوری یکی از مهمترین راه‌های دستیابی به اهداف توسعه پایدار است. دقت داشته باشیم که آسیا و اقیانوسیه یکی از بلاخیزترین مناطق جهان به حساب می‌آید که بلایایی مثل سیل، زلزله، طوفان و طوفان‌های گرد و غبار باعث مرگ و فقر در بین نسل‌های پی در پی در این مناطق می‌شود. نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: ایران نیز یکی از بلاخیزترین کشورها در جهان است و بسیاری از بلایای طبیعی مثل زلزله، خشکسالی، سیل و طوفان‌های گرد و غبار در این کشور اتفاق می‌افتد. به گفته دانیلز، ایران تجربیات ارزشمندی را در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی کسب کرده است و دانش بسیاری در حوزه مدیریت خطرات ناشی از بلایا در اختیار دارد. واکنش مناسب ایران به زلزله کرمانشاه در سال ۹۶ و سایر بلایا مثل سیل، خشکسالی و طوفان‌های گرد و غبار نشان می‌دهد که ایران برای مقابله با بلایای طبیعی توان مناسبی دارد.