با وجود تنش پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار مخالف سعودی و درخواست برای توقف صادرات سلاح به این کشور، نیروهای مسلح آلمان به برنامه خود برای آموزش ارتش عربستان ادامه میدهند. به نقل از شبکه خبری دویچه وله، مقامهای نظامی آلمان تایید کردند که نیروهای مسلح آلمان همچنان به آموزش نیروهای سعودی و […]
با وجود تنش پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار مخالف سعودی و درخواست برای توقف صادرات سلاح به این کشور، نیروهای مسلح آلمان به برنامه خود برای آموزش ارتش عربستان ادامه میدهند.
به نقل از شبکه خبری دویچه وله، مقامهای نظامی آلمان تایید کردند که نیروهای مسلح آلمان همچنان به آموزش نیروهای سعودی و با وجود تنش دیپلماتیک ناشی از قتل جمال خاشقجی ادامه میدهند. در قالب همین برنامه، هفت افسر سعودی اکنون در حال آموزش در آکادمی رهبری نیروهای مسلح آلمان در هامبورگ هستند.
این افسران ارتش عربستان برای کسب پیش شرطهای لازم جهت آموزشهای طولانیتر در آلمان برای سال ۲۰۱۹ آموزش میبینند. سخنگوی وزارت دفاع آلمان گفت: این آموزش همانطور که برنامه ریزی شده، ادامه مییابد. این افسران تحت برنامه توافقی بین آلمان و عربستان در سال ۲۰۱۶ مربوط به پرداخت سالانه هزینههای آموزش نیروهای سعودی در دانشکدههای نظامی آلمان آموزش میبینند. روابط بین عربستان و آلمان پس از قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول به سردی گراییده است. آلمان برنامه صادرات سلاح خود به عربستان را تا زمانی که این مساله مشخص نشده، متوقف کرده است.
تهدید نفوذ ۲۰ هزار «پناهجوی مسلح» به اتحادیه اروپا
وزارت امور خارجه اتریش اعلام کرد بیش از ۲۰ هزار پناهجو از خاورمیانه و آفریقای شمالی که به سلاح سرد مجهز هستند، منتظر فرصتی برای تعرض به مرز بوسنی- کرواسی و نفوذ به اتحادیه اروپا هستند. روزنامه کرون اتریش در گزارشی به نقل از وزارت خارجه این کشور نوشت: ۹۵ درصد از این پناهجویان، مردان جوان پاکستانی، ایرانی، الجزایری و مراکشی هستند.
پناهجویان که برای رسیدن غیرقانونی به کشورهای اروپایی از جمله آلمان، انگلیس و نروژ خودشان را به اروپا رساندهاند، در نزدیکی مرزهای شمال غرب بوسنی گیر افتادهاند چرا که پلیس ضد شورش کرواسی ورود آنها به اتحادیه اروپا را مسدود کرده است. مسیر رسمی بالکان غربی برای مهاجران به طرف اروپا در سال ۲۰۱۶ میلادی بسته شد. از آن زمان به بعد مهاجران تلاش کردهاند تا از راههای جایگزین برای عبور از مرز اتحادیه اروپا استفاده کنند. در آوریل سال جاری میلادی کمیته پارلمانی بوسنی و هرزگوین در امور دفاعی و امنیتی گزارش داده بود که انتظار سیلی از ۵۰ هزار مهاجر را که در تلاشند از طریق این کشور خود را به کشورهای اتحادیه اروپا برسانند، دارد.
ضرر کشور های دیگربخاطر کاهش صادرات نفت ایران
استاد بخش مطالعات بین الملل دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی نو در خصوص اثرات تحریم های آمریکا علیه ایران گفت:کاهش صادرات نفت ایران ،باعث افزایش قیمت نفت و ضرر کشورهای دیگر خواهد شد. دکتر گیتا کوچار خاطرنشان کرد از نقطه نظر راهبردی،در صورت ادامه واردات نفت توسط هند و چین ،ایران ضرر زیادی را متحمل نخواهد شد.
وی افزود: اعمال مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران به اقتصاد برخی کشورهای دیگر بیش از ایران ضربه می زند.
استاد دانشگاه جواهر لعل نهرو با بیان اینکه هیچ گزینه ای برای رفع نیاز روزافزون جهان به نفت با کاهش صادرات ایران وجود ندارد افزود:به رغم ادعای ریاض برای جبران نیاز بازار در عمل مشاهده شد که این کشور توان لازم برای این اقدام را ندارد.
وی با اشاره به انزوای بین المللی آمریکا در خصوص تحریم دوباره ایران افزود:آمریکا فکر می کند که می تواند ایران را به قبول امضای قرارداد هسته ای جدیدی از طریق اعمال تحریمهای سیاسی و اقتصادی مجبور کند. ولی هیچیک از امضاکنندگان قرارداد هسته ای ایران، به استثنای آمریکا، از این برنامه حمایت نمی کند.
وی تصریح کرد حتی اتحادیه اروپا و ژاپن نیز با آمریکا در خصوص بازگرداندن تحریم ها مخالفت می کنند که این یک تحول خوب برای ایران است.
دکتر گیتا کوچار، امکان قطع کامل صادرات نفت ایران بعد از مهلت شش ماهه به کشورهایی که معاف شده اند را بعید دانست و خاطرنشان کرد
صادرات نفت ایران هرگز به صفر نمی رسد ولی براساس برخی گزارشات، هند از قبل موافقت کرده است که میزان واردات نفت خود را از ایران در طول سال مالی جاری به میزان ۳۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش دهد.
وی افزود:آمریکا تنها کشورهایی که واردات نفت از ایران را به میزان چشمگیری کاهش دهند از تحریم ها معاف می شوند و به همین دلیل هند را از تحریمهای اعمالی بر روی ایران معاف کرد.