هومن حکیمی دبیر گروه فرهنگی خوشبختانه هنوز هم هستند افرادی که با گلکاری تپه‌ها (آن هم در بالاترین سطوح) موجب انبساط خاطر و شادی ما را در این وانفسای مشکلات اقتصادی، فراهم می‌کنند. مثلا یک نمونه‌اش همین بچه‌های شهرداری شیراز که هر بار رویکرد نوینی را در طراحی و چاپ و نصب بنرهای مناسبتی، به […]

هومن حکیمی
دبیر گروه فرهنگی

خوشبختانه هنوز هم هستند افرادی که با گلکاری تپه‌ها (آن هم در بالاترین سطوح) موجب انبساط خاطر و شادی ما را در این وانفسای مشکلات اقتصادی، فراهم می‌کنند. مثلا یک نمونه‌اش همین بچه‌های شهرداری شیراز که هر بار رویکرد نوینی را در طراحی و چاپ و نصب بنرهای مناسبتی، به منصّه ظهور می‌رسانند! (دقت کردین آدم وقتی میگه «منصّه ظهور»، لوزالمعده‌ش میآد توو حلقش؟! خب چه کاریه خب؟ اشکالی داره ساده‌تر باشیم؟!). اوضاع در شیراز طوری شده که اگر موقع انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس، هر کاندیدایی برود در شیراز سخنرانی کند، به جای وعده دادن برطرف کردن مشکل بیکاری و حل معضل آلودگی هوا و خواب‌آلودگی بعضی‌ها و ریشه‌کن کردن فساد سیستماتیک و غیره، فقط کافی‌ست وعده بدهد که مشکل نصب بنرهای مناسبتی در این شهر را حل خواهد کرد! شک نداشته باشید که کل آرای مردم شیراز و حتی شهرهای اطراف را به دست خواهد آورد!
به همین بهانه ما فرض کردیم که اگر یک سری آدم اشتباهی در مسئولیت‌های اشتباهی قرار بگیرند چه اتفاقاتی ممکن است روی بدهد. (روی بدهد؟؟؟ ناموسا یعنی چی؟ یعنی روی را می‌دهند و تمام؟!)

«امیر تتلو» به‌عنوان مدیر مسئول یک موسسه فرهنگی و هنری
(البته جایگاه ایشان خیلی فراتر از این مثال فرضی‌ست که ذکر کردیم اما به هرحال!)
استفاده از یک ادبیات پست مدرن در حوزه تلفیق سبک پارینه‌سنگی و انقلاب فمینیستی با رباعیات «عطار نیشابوری» همراه با نگاهی ژرف به برخی اشعار «ایرج میرزا» در باب منزلت و مقام زن!
«اسفندیار رحیم‌مشایی» به‌عنوان مدیرکل محیط زیست و امور مراتع و جنگلداری
(البته خدا مرا ببخشد اگر کسی فکر کند من خواسته باشم به مقام ایشان جسارتی کرده باشم ولی و اینها!)
نصب بنرها و تابلونوشت‌ها و اعلامیه‌هایی با عنوان «{من زمینم تو درخت} غلط است. از این به بعد فقط بنویسیم؛ {من درختم تو باهار}. با تشکر!»، در سرتاسر طبقات اداره‌کل و سازمان‌های تابعه!

«جواد خیابانی» به‌عنوان مدرس زبان انگلیسی در کلاس‌های خصوصی
(البته وی بسیار جذاب و دوست‌داشتنی‌ست اما تقصیر خودش است!)
شروع هر کلاس با کلی تعریف خاطره از بازی ایران-استرالیا، سپس معرفی بچه‌ها به ترتیب حروف الفبا با جمله ابتدایی؛
«hi babi. my baby iz martoub. Male shoma chetor?»
سپس ادامه بحث کارشناسی و آموزشی و در انتها، پخش تصاویری از مصاحبه زنده جواد خیابانی با سرمربی تیم ملی بولیوی به‌عنوان یک مدل کاربردی درباره نقش مهم دانستن زبان انگلیسی جهت پیشبرد بهتر امور!

«مسعود ده‌نمکی» به‌عنوان رئیس مادام‌العمر جشنواره کَن فرانسه
(البته ایشان ترجیح می‌دهد که همین‌جا به ساخت فیلم و توسعه فرهنگی ادامه بدهد و من خودم شاهدم که مسئولان جشنواره کن چقدر اصرار کردند تا وی پذیرفت، واقعا!)
استفاده از استاد «شریفی‌نیا» به‌عنوان رئیس هیأت انتخاب و هیأت داوری و هیأت اهدای جایزه و هیأت سانسور و ممیزی و هیأت کشتی و وزنه‌برداری! استفاده از امکانات موجود در جشنواره جهت نیل به اهداف متعالی فرهنگی و هنری و توسعه صادرات و واردات از قبیل ساخت دنباله‌هایی برای سری فیلم‌های «اخراجی‌ها» و علی‌الخصوص مستند «فقر و فحشا»!

«مهدی تاج» به‌عنوان رئیس فیفا و یوفا و فیبا و فیلا و غیره
(البته وی نیز مانند مورد قبلی، اصرار شدیدی داشت که در همین ایران بماند و به ارتقای فوتبال کمک کند و بالاخره یک نان و پنیری هست و همین کفایت می‌کند اما خب خدمت‌رسانی جهانی در فوتبال، یک طعم دیگری دارد، لامصّب!)
شروع آماده‌سازی استادیوم برگزار کننده باری فینال جام‌جهانی، یک روز قبل از شروع بازی و اتمام آن در حین انجام بازی؛ البته با این شرط که کسی انتظار نداشته باشد که آماده شدن استادیوم، حتما بعد از انجام بازی فینال، به پایان برسد!
آموزش پیوسته به روسای فدراسیون‌های همه کشورها درباره نحوه ارتقای مدارکی که ثابت می‌کند هر رئیس فدراسیونی با داشتن یک‌سری شرایط خاص، می‌تواند تا لحظه‌ای که او را بعد از ۱۲۰ سال در قبرش می‌خوابانند، رئیس باقی بماند!
خب، اینها که اشاره شد، اولا یک موقعیت فرضی بود چون خداراشکر، در کشور ما معمولا آدم‌ها سر جایشان هستند، و دوما شما می‌توانید در اوقات فراغت‌تان نمونه‌های دیگری را ذکر کنید و به همین شکلی که برایتان نوشتیم، بنویسید و برای ما ارسال بنمایید تا در قرعه‌کشی هفتگی ما و کسب جایزه ۱۸ هزار میلیارد تومانی، شرکت و شانس‌تان را امتحان کنید!