در راستای توسعه فرهنگ سلامت در جامعه و بهره گیری از مشارکت همگانی در این حوزه ۲۸۸ کانون سلامت محله در مازندران فعال شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هدف اصلی از تشکیل کانون سلامت را حساس کردن جامعه در این حوزه بیان کرده است. دکتر سید عباس موسوی گفت: در شرایط فعلی درمان مهم […]
در راستای توسعه فرهنگ سلامت در جامعه و بهره گیری از مشارکت همگانی در این حوزه ۲۸۸ کانون سلامت محله در مازندران فعال شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هدف اصلی از تشکیل کانون سلامت را حساس کردن جامعه در این حوزه بیان کرده است. دکتر سید عباس موسوی گفت: در شرایط فعلی درمان مهم ترین دغدغه شهروندان و حتی فرهیختگان ماست که برای کاهش هزینه درمانی باید به سلامت توجه بیشتری شود. وی راه اندازی کانون های سلامت را در راستای کاهش هزینه های درمانی و به نوعی گام نهادن در حوزه پیشگیری با مشارکت مردمی بیان کرد. رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام این که هم اکنون ۱۲ درصد از محلات شهری استان دارای کانون سلامت هستند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان تلاش می کند تا این کانون ها را در سایر محلات شهری نیز با مشارکت مردم فعال کند.
نابینایان حداقل به عنوان تلفنچی استخدام شوند
مسئول آموزش انجمن نابینایان ایران با انتقاد از نبود فرصت های شغلی مناسب برای بیشتر نابینایان گفت: نابینایان نیز مانند سایر اقشار جامعه دارای توانمندی های خاص خود هستند و حداقل می توانند به عنوان تلفنچی در ادارات استخدام شوند.
عباس حسینی که خود نابینا است، اشتغال را مهمترین مشکل نابینایان عنوان کرد و افزود: جامعه توانمندی های نابینایان را نمی بیند و آنان را باور ندارد.
وی اضافه کرد: همه دستگاه ها به طور اتوماتیک از استخدام نابینایان سر باز می زنند و به طور مثال برای پست هایی مانند پاسخگویی تلفن از افرادی استفاده می کنند که برخی از آنها تعهد کاری لازم را ندارند و بیشتر سر پست خود نیستند.
حسینی ادامه داد: اگر برای این پست ها از افراد نابینا استفاده شود، آنان دارای مسئولیت پذیری کافی هستند و برای اینکه به نابینایان انگ نچسبانند که تنبل هستند، کار خود را به درستی انجام می دهند. مسئول آموزش انجمن نابینایان ایران گفت: بی مهری به نابینایان تنها در مواردی مانند استخدام آنان مشاهده نمی شود بلکه آنان در ارتباطات اجتماعی نیز مورد بی مهری قرار می گیرند؛ به طور مثال گاهی برخی افراد در اماکن عمومی از جمله بانک تا متوجه می شوند که فرد کنار آنان، نابینا است یک صندلی از او فاصله می گیرند که البته این موارد معدود است و اغلب افراد جامعه رفتار خوبی با نابینایان دارند اما مواردی از این بی مهری ها نیز کم نیست. حسینی افزود: در فرهنگ عمومی چنین القا شده است که افراد دارای نابینایی توانمندی لازم را ندارند و در فیلم ها نابینایان در قالب شخصیت هایی مانند گدا، فضول محله و بیکار نمایش داده می شوند؛ در حالی که افراد نابینا مانند دیگر اقشار جامعه دارای توانمندی هستند.
انجام ۶۶ مورد پیوند قلب در ۶ ماهه نخست سال جاری
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت، گفت: انتظاری که از دانشگاه های علوم پزشکی در زمینه پیوند قلب وجود دارد، ایجاد آمادگی ۲۴ ساعته در ۳۶۵ روز سال مراکز پیوند با تقسیم بندی مناسب بین افراد تیم (در ایام تعطیل رسمی طولانی) است.
مهدی شادنوش، ضمن ارائه آمار میزان پیوند قلب در کشور به اهمیت جلوگیری از اتلاف قلب های مناسب با قابلیت پیوند پرداخت و گفت: در سال ۱۳۹۵، در ۵ مرکز فعال تهران و ۴ مرکز در سایر شهرهای کشور ، تعداد ١١٩ مورد پیوند قلب انجام شده است. همچنین در سال ۱۳۹۶ این تعداد به ۱۴۴ پیوند در ۶ مرکز فعال تهران و ۴ مرکز در سایر شهرها رسیده است.
وی افزود: همچنین در ۶ ماهه اول سال جاری ۶۶ مورد پیوند قلب در ۶ مرکز فعال در تهران و ۴ مرکز در دیگر شهرها انجام شده است.
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت تصریح کرد: تعداد قلب های مناسب پیوند شده در شش ماهه اول سال ۹۷ در حدود ۹۰٫۵ درصد بوده و تنها ۹٫۵ درصد این قلب ها اتلاف شده است. در حالی که این میزان برای سال های ۹۵ و ۹۶، حدود ۸۰ درصد بوده و حدود ۲۰ درصد قلب های مناسب پیوند، بدون اهدا از بین رفته اند. شادنوش گفت: در مجموع ۶۷٫۸ درصد بیماران نیازمند پیوند قلب در انتظار پیوند بوده، ۱۲٫۷ درصد قبل از پیوند فوت شده اند و برای ۱۹٫۵ درصد نیز، پیوند صورت گرفته است. وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۵۶۱ نفر در کشور در انتظار پیوند قلب هستند که از این میزان ۱۱۶ نفر در سن زیر ۱۸ سال و ۴۴۵ نفر بالاتر از این سن قرار دارند، خاطرنشان کرد: انتظاری که از دانشگاه های علوم پزشکی در زمینه پیوند قلب وجود دارد، ایجاد آمادگی ۲۴ ساعته در ۳۶۵ روز سال مراکز پیوند با تقسیم بندی مناسب بین افراد تیم ( در ایام تعطیل رسمی طولانی) است.