مهرداد امامقلی پور روزنامه ‏نگار انگلیس در آستانه شکست خانگی مقابل کرواسی قرار داشت که ناگهان جیدن سانچو وینگر ۱۸ ساله دورتموند که از سوی سرمربی تیم وارد زمین شده بود جهان را دگرگون ساخت. « هرگز چیزی را دور نریزید. « این درس را می توان از برد سرگرم کننده و البته دیرهنگام دیشب […]

مهرداد امامقلی پور
روزنامه ‏نگار

انگلیس در آستانه شکست خانگی مقابل کرواسی قرار داشت که ناگهان جیدن سانچو وینگر ۱۸ ساله دورتموند که از سوی سرمربی تیم وارد زمین شده بود جهان را دگرگون ساخت.
« هرگز چیزی را دور نریزید. « این درس را می توان از برد سرگرم کننده و البته دیرهنگام دیشب انگلستان آموخت. در بعد از ظهر حماسی و غیر مترقبه ومبلی کروات ها در حالی مغلوب سه شیرها شدند که انگلیسی ها در ده دقیقه پایانی به گونه ای فوتبال بازی می کردند که گویی دیگر پای به مستطیل سبز نخواهند گذاشت. حال شاگردان ساوت گیت هستند که بالاتر از نایب قهرمان جام جهانی و اسپانیا درآوردگاه نیمه نهایی لیگ ملت های اروپا که ماه آینده قرعه کشی آن در خانه فوتبال اروپا که در دوبلین واقع است،برگزار خوهد شد به مبارزه خواهند پرداخت. رقابت هایی که شاید در ابتدا بی معنی و سرد دنبال می شد لیکن در چند روز اخیر تب آن قاره سبز فوتبال را در خود می سوزاند.
به هر ترتیب، در بعد از ظهر تابناک و ستیزه خوی ومبلی پیروزی دو بر یک انگلستان مقابل کرواسی سه نکته قابل توجه را بر همگان نمایان ساخت. نخست غریو رضایت مندی و شادی حاضرین در ورزشگاه بود که بدون شک بهترین لحظات ده سال اخیر خود در ومبلی جدید پشت سر می گذاشتند. فوتبال ملی به چنین لحظاتی احتیاج دارد تا طعم زیبا و پراهمیت بودن خود را به مذاق طرفداران بچشاند و در غیر این صورت راه خود را گم خواهد کرد.
نکته پنهان دوم تطهیر سه شیرها از طاعون جام جهانی بود، جایی که آن ها در یک قدمی فینال قافیه را به کروات ها باخته بودند. لیکن یکشنبه شب پس از سوت پایان مسابقه این بار گرت ساوت بود که مشت های خود را گره کرده و پرچم های خیابان سنت جوررج بودند که در آسمان می رقصیدیند.
در نهایت مهم ترین مسئله اما آشکار شدن شواهد دال بر تلاش زیاد ساوت گیت برای پیراستن انگلستان و تشکیل یک تیم هماهنگ بود. در آخرین رویارویی دو تیم بود که خط هافبک انگلستان مورد تاراج کروات ها قرا گرفت و تقلای جوردن هندرسون در میان لوکا مودریچ و ایوان راکیتیچ بسان چهارنعل رفتن اسبی پیر در جولانگاه یک کورس بهاره می نمود.
هرچند مشکلات قدیمی تیم کماکان در طول بازی هویدا بودند. بعد از گذشت ۲۵ دقیقه از زمان بازی و با مالکیت هفتاد درصدی انگلستان و رد و دل شدن پاس های فراوان ، این کروات ها بودند که زهردارتر و موثرتر کار می کردند . بسیاری از حرکت های یاران سفیدپوش بی جهت و ناکارآمد بودند ، بازی روس بارکلی تنها ده دقیقه به چشم امد و بعد از آن محو شد اما همین ده دقیقع کافی بود تا متوجه شویم که خط هافیک تیم چقدر فاقد خلاقیت و ابتکار است. البته که همین امر هم در نهایت انگلیسی ها را برای جبران رو به بازی مستقیم آورد.
سه شیرها حالا یکی از چهارتیم راه یافته به پرتغال برای دور نیمه نهایی لیگ ملت های اروپا هستند و تابستان سال آینده در یکی از شهرهای گیمارش یا پورتو باید برای رسیدن به فینال مبارزه کنند.