معاون فرهنگی دانشگاه تهران برنامه‌های این دانشگاه برای روز دانشجو را تشریح کرد. مجید سرسنگی گفت: ۱۶ آذر برای ما یک روز مهم است، زیرا به نوعی هویت انقلاب، استعمارستیزی و ایستادگی در مقابل دشمنان بوده است. این روز یادآور استقلال طلبی، آزادی‌خواهی و دینداری دانشجویان در مقابله با استکبار جهانی برای جامعه ماست. وی […]

معاون فرهنگی دانشگاه تهران برنامه‌های این دانشگاه برای روز دانشجو را تشریح کرد.
مجید سرسنگی گفت: ۱۶ آذر برای ما یک روز مهم است، زیرا به نوعی هویت انقلاب، استعمارستیزی و ایستادگی در مقابل دشمنان بوده است. این روز یادآور استقلال طلبی، آزادی‌خواهی و دینداری دانشجویان در مقابله با استکبار جهانی برای جامعه ماست.
وی ادامه داد: این دانشگاه به عنوان یک سمبل در میان دانشگاه‌های دیگر قرار دارد و این نشان دهنده این است که روز دانشجو تبدیل به نماد ملی شده است. دانشگاه تهران همچنان پای انقلاب، نظام و از همه مهمتر اطاعت از رهبری ایستاده است.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران اضافه کرد: با توجه به قرار گرفتن روز دانشجو در روز تعطیلی طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده گرامیداشت این روز در دانشگاه تهران در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذر برگزار می‌شود.همچنین از طریق تشکل‌های سیاسی این دانشگاه میزبان برجسته‌ترین چهره‌های علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور هستند و این نکته باعث می‌شود بسیاری از دانشجویان حتی از دانشگاه‌های دیگر برای حضور در برنامه‌های ما علاقه نشان دهند. معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه تهران در طول سال میزبان برنامه‌های مختلف سیاسی بوده که از طریق تشکل‌های سیاسی ساماندهی شده است گفت: این تعداد برنامه‌ها به نسبت جاهای دیگر واقعا کم سابقه است. امسال نیز برنامه ۱۶ آذر با مشارکت گسترده دانشجویان این دانشگاه در قالب تشکل‌های اسلامی شکل گرفته و خوشبختانه تمام تشکل‌های اسلامی دانشگاه امسال برنامه‌هایی را با رویکرد ۱۶ آذر برگزار خواهند کرد.
وی ادامه داد: برنامه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با عنوان بزرگداشت روز دانشجو از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در دانشکده فردوسی با حضور احتمالی حاج قاسم سلیمانی، حجت‌الاسلام محمدی قمی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، علی‌ عسگری، بذرپاش، محمد دهقان، علی فروغی، سعید جلیلی و وحید یاسینی پور برگزار خواهد شد.همچنین برنامه انجمن علوم انسانی دانشگاه تهران روز ۱۸ آذر در تالار شهید چمران پردیس فنی دانشگاه تهران با حضور احتمالی مهمانانی همچون عارف، مطهری، محسنی اژه‌ای، جعفری دولت‌آبادی، ابتکار، شهیندخت مولاوردی، واعظی، علی نوبخت، لعیا جنیدی، جلالی پور و حجاریان برگزار خواهد شد.
او در خصوص انجمن اسلامی دانشجویان مستقل نیز گفت: برنامه‌ آنها نیز در روز ۱۸ آذر از ساعت ۱۴ تا ۱۷:۳۰ با حضور احتمالی مهمانانی همچون حسین اشتری و محسن رضایی برگزار می شود و همچنین برنامه مجمع دانشجویان عدالتخواه نیز از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۷ با حضور احتمالی مهمانان بادامچی، مجتبی احمدی، حسام سلامت، مهدی محمدی، ذاکری و امیرحسین ثابتی برگزار می‌شود.
نهادهای حاکمیتی به‌دنبال تضعیف شوراها هستند
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران بر لزوم بازنگری به‌روز سازی قوانین و حذف قوانین موازی و زائد تاکید کرد.
سالاری در جمع مدیران کل حقوقی کلانشهرها با بیان اینکه بخش عمده ناکارآمدی سیستم کنونی کشور ما در تمام حوزه‌ها، تعدد قوانین و تفسیرهای متعددی است که از آن ها می‌شود، گفت: بازنگری و به‌روز سازی قوانین و حذف قوانین موازی و زائد باید در اولویت مجلس و شوراها باشد، همچنین تنقیح قوانین یکی دیگر از مشکلات ما است که متاسفانه در فرایند تصمیم گیری ها، ادارات کل حقوقی هم در این حوزه کمک چندانی نمی‌کنند.
سالاری با اشاره به اینکه در حوزه مدیریت شهری وضعیت بدتر از پارلمان ملی و قوانین کشور است بیان کرد: ما قانون شهرداری ها را داریم که قانون خوبی است و بعد از پیروزی انقلاب در راستای تحقق شوراها، قانون شوراها به عنوان موضوعی جدا از قانون شهرداری ها نوشته شد، در حالیکه در همان زمان می بایست کل قانون به‌روزرسانی ، ارزیابی و تنقیح می شد. چراکه قانون شهرداری ها مجموعه ای از اختیارات فراتر از شوراها را به شهرداران داده و سپس در قانون شوراها گفته که شوراها، شهردار را انتخاب کنند و به شهرداران گفته که تابع نظرات شورا باشند و البته شورا نقش تقنینی هم دارد که این موارد منافات جدی باهم دارند.
وی تصریح کرد: این منافات یکی از دلایل جدی است که نهاد شورا بعد از نزدیک به پنج دوره فعالیت، هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است و همین موضوع موجب سوء استفاده نهادهای حاکمیتی شده و امروز می‌خواهند بگویند که نهاد شورا ناکارآمد است و در فرایند تدوین لایحه مدیریت شهری به جای اینکه مجموعه تصدی گری‌ها و تولی گری‌ها را به شوراها و مدیریت شهری به عنوان حکومت های محلی واگذار کنند، ناکارآمدی شوراها را مطرح می‌کنند تا مجموعه‌ای دیگر از اختیارات شوراها و شهرداری‌ها را بگیرند.
این عضو شورای شهر تهران بر نقش ادارات کل حقوقی و استفاده از ظرفیت حقوقدانان و متخصصین در تصمیم گیری‌ها تاکید کرد و گفت: اصلاح قوانین، موضوعی است که باید به دغدغه عموم تبدیل شود، چراکه تا موضوعی تبدیل به دغدغه عمومی نشود مورد اصلاح قرار نمی گیرد و دغدغه کردن موضوعات، وظیفه نخبگان و کارشناسان است.