محمد جوادی فر روزنامه‏ نگار حدود بیست سال پیش و پس از درخشش بازیکنان تیم ملی در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۹۸ و عملکرد مناسب در بازیهای دور نهایی در فرانسه واژه لژیونر بیشتر از گذشته به گوش اهالی فوتبال رسید. حضور بازیکنان ایرانی در لیگ های اروپایی به ویژه آلمان سبب شد تلویزیون […]

محمد جوادی فر
روزنامه‏ نگار

حدود بیست سال پیش و پس از درخشش بازیکنان تیم ملی در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۹۸ و عملکرد مناسب در بازیهای دور نهایی در فرانسه واژه لژیونر بیشتر از گذشته به گوش اهالی فوتبال رسید. حضور بازیکنان ایرانی در لیگ های اروپایی به ویژه آلمان سبب شد تلویزیون دست به کار شود و رقابت های باشگاهی را به طور مستقیم برای بینندگان پخش کند. آنها در ادامه حتی توانستند این نمایش دیدنی را برابر غول های فوتبال اروپا و در جریان رقابت های لیگ قهرمانان تکرار کنند و هر هفته همه ما منتظر بودیم که از دیدن گل ها و پاس گل های آنها در این مسابقات لذت ببریم. علی دایی با هرتابرلین به چلسی و میلان قدرتمند آن زمان گل زد و مهدوی کیا در هامبورگ به یک اسطوره و نماد تبدیل شد. هرچند درخشش علی دایی و علی کریمی در بایرن مونیخ زیاد به چشم نیامد ولی همان حضور کوتاه مدت نیز افتخاری بزرگی برای فوتبال ایران بود. وحید هاشمیان نیز دیگر بازیکنی بود که بایرن مونیخ توپ زد ولی اوج کار هلیکوپتر حضور در بوخوم و هانوفر بود. بعدها حضور رحمان رضایی در سطح اول فوتبال ایتالیا باعث شد که نام ایران در بین تیم های متمول و پرافتخار آن سال های ایتالیا شنیده شود. حضور موفق جواد نکونام و مسعود شجاعی در لالیگا سبب شد که اسپانیا نیز شاهد هنرنمایی جوانان ایرانی باشد ولی در این میان شاید انگلیس و لیگ برتر تا به امروز نتوانسته است محل خوبی برای درخشش بازیکنان ایرانی باشد. حضور نه چندان موفق کریم باقری در چارلتون یا آندارنیک تیموریان که نتوانست در بولتون و فولام نمایش بی نظیر خود در جام جهانی ۲۰۰۶ را نشان دهد نمونه هایی بوده اند که بیانگر عدم کامیابی بازیکنان ایرانی در لیگ جزیره است.
پس از جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و نمایش موفق شاگردان کیروش انتظار ای بود که ستاره های ایرانی به باشگاه معتبر اروپا راه پیدا کنند. شاید وقتی علیرضا جهانبخش پس از فصل فوق العاده در لیگ هلند و به دست آوردن عنوان آقای گلی این رقابت ها به تیم برایتون در لیگ برتر انگلیس منتقل شد همه منتظر بودند تا نمایش های درخشان او در فوتبال اروپا ادامه یابد ولی هرچه جلوتر رفتیم مصدومیت و البته نیمکت نشینی سبب شد تا همگان باور کنند لیگ برتر برای ایرانی ها خوش یمن نمی باشد. علیرضا البته هنوز فرصت دارد با همان سخت کوشی و استعداد بی نظیر خود بار دیگر به سطح اول فوتبال دنیا بازگردد. انتقال کریم انصاری فرد که او هم همانند علیرضا قبل از جام جهانی حضوری موفق در لیگ یونان داشت به تیم ناتینگهام فارست در دسته اول فوتبال انگلیس نیز تاکنون جابجایی موفقی محسوب نمی شود. کریم حالا تنها به عنوان یک بازیکن ذخیره در ترکیب تیم قدیمی و ریشه دار انگلیسی به میدان می رود و متاسفانه این روزها انتقادات زیادی به عملکرد او در این تیم از سوی کارشناسان انگلیس وارد می شود.شاید انتخاب های علیرضا جهانبخش و کریم انصاری فرد در ظاهر گزینه ای بدی نبوده و آنها خواسته باشند از تیم های سطح پایین تر کار خود را شروع کنند ولی این نمایش های ضعیف می تواند باعث شود آنها از سطح اول فوتبال اروپا دور شوند. بازیهای تیم ملی در جام ملت های اسیا می تواند نقطه عطفی برای این ملی پوشان و دیگر بازیکنان باشد به شرطی که آنها بتوانند در حضور غول های فوتبال اسیا پس از سالها به ناکامی ایران در این رقابت ها پایان بخشند.