این روزها مهم ترین شایعه ای که فوتبال ایران را تهدید می کند، شایعه مربوط به تعلیق است. موضوعی که در آستانه جام ملت ها فوتبال کشورمان را دچار بحران کرده است و می تواند تمام نقشه های تیم ملی برای این رقابت ها را نقش بر آب کند. این برای نخستین بار نیست که […]
این روزها مهم ترین شایعه ای که فوتبال ایران را تهدید می کند، شایعه مربوط به تعلیق است. موضوعی که در آستانه جام ملت ها فوتبال کشورمان را دچار بحران کرده است و می تواند تمام نقشه های تیم ملی برای این رقابت ها را نقش بر آب کند. این برای نخستین بار نیست که در آستانه یک تورنمنت مهم، فوتبال ما در آستانه تعلیق قرار می گیرد. به یاد داریم که در سال ۱۳۸۵ و در آستانه بازی های آسیایی هم فوتبال ما دچار چنین مشکلی بود که سرانجام ختم به خیر شد. در آن روزها مشاوران علی آبادی، رییس سازمان تربیت بدنی وقت، معتقد بودند دخالت های او در امور مربوط به فدراسیون فوتبال مشکلی ایجاد نمی کند؛ ادعایی که خلاف آن ثابت شد و فوتبال ما تا مرز تعلیق هم رفت. فیفا، فدراسیونهای ملی فوتبال را در ردیف سازمانهای غیردولتی میداند و سال ۱۳۸۵ کمیته انتقالیِ فدراسیون فوتبال ایران را موظف کرد اساسنامه جدید را مطابق با الگوی فیفا تدوین و تصویب کند. اساسنامهای تصویب نشد تا راه برای دخالت دولتیها در فوتبال همچنان باز بماند.
اکنون و پس از گذشت ۱۲ سال، بحث قانون منع به کار گیری بازنشستگان بار دیگر فوتبال ما را دچار بحران تعلیق کرده است. اگر در سال ۱۳۸۵ رییس سازمان تربیت بدنی تنها عامل تعلیق فوتبال بود ولی اکنون یک قانون که ظاهرا اجرای آن هم جدی دنبال می شود، فوتبال ایران را در مسیر تعلیق قرار داده است. در مقابل وزارت ورزش تلاش کرد با وساطت سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک مشکل فدراسیون فوتبال را به گونهای حل کند که شائبه دخالت دولت در امور فوتبال برای مسئولان فیفا و کنفدراسیون آسیا ایجاد نشود اما تلاشها تا امروز به نتیجه مثبتی نرسیده است. در روزهای اخیر محمدرضا ساکت از سمتش استعفا داده است و ابراهیم شکوری به عنوان جانشین او انتخاب شده است. در مقابل مهدی تاج در نامه ای به وزارت ورزش درباره عدم تطابق این قانون با مقررات فیفا توضیحاتی داده بود که این نامه از سوی وزیر ورزش پاسخی داده نشده است و تاج نیز از روز ۱۵ آذر در دفتر کارش در فدراسیون فوتبال حاضر نشده است. با این حال از گوشه و کنار شنیده می شود مهدی تاج با مدارکی که در اختیار دارد در سمتش باقی خواهد ماند ولی ۵ عضو هیات رییسه راهی برای ماندن ندارند. آنها طبق قانون باید از سمت خود استعفا بدهند اما حالا که از آخرین مهلت کنار رفتن بازنشسته ها یعنی ۱۵ آذرهم گذشته ایم، هیچ اقدامی در این باره نکرده اند. فریدون اصفهانیان، محمود اسلامیان، حیدر بهاروند، کاظم طالقانی و علی کفاشیان ۵ عضو بازنشسته هیات رییسه فدراسیون فوتبال هستند که باید تکلیف خود را هرچه سریع تر مشخص کنند؛ اتفاقی که اگر رخ ندهد می تواند فوتبال ایران را در آستانه جام ملت ها با شوک تعلیق مواجه کند.
درحالی که سوژه اصلی این روزها فدراسیون فوتبال است، اما باشگاه پرسپولیس نیز به خاطر همین مشکل در خطر حذف از لیگ قهرمانان آسیا قرار دارد و به احتمال زیاد در نامه ای که برای مسئولان ایران ارسال خواهد شد تاکید می شود فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس به خاطر دخالت دولت در امورشان تعلیق خواهند شد.
در این میان برخی از رسانه ها از آماده بودن حکم تعلیق فوتبال ایران و ارسال آن طی دو روز آینده خبر داده اند که به نظر کمی بعید است؛ با وجود اینکه فیفا، موضوع دخالت دولت در فدراسیون ها را با دقت رصد می کند و نسبت به آن حساس است، ولی هنوز حکمی مبنی بر برکناری مدیران بازنشسته ابلاغ نشده است ولی با ادامه این روند قطعا فیفا به این ماجرا ورود خواهد کرد و احتمال تعلیق فوتبال ایران در استانه جام ملت ها بسیار بالاست. موضوعی که تمامی هزینه ها و زحماتی که برای موفقیت در این تورنمنت صرف شده است را تحت الشعاع قرار خواهد داد.