مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از حضور ۳۵ گشت شبانه روزی فوریت های اجتماعی در پایتخت خبر داد. نجم الدین محمدی در نشست خبری که در گرمخانه خاوران برگزار شد، با بیان اینکه اداره کل آسیب های اجتماعی در سال ۱۳۸۵، پس از فوت چند کارتن خواب بر اثر سرمازدگی […]

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از حضور ۳۵ گشت شبانه روزی فوریت های اجتماعی در پایتخت خبر داد.
نجم الدین محمدی در نشست خبری که در گرمخانه خاوران برگزار شد، با بیان اینکه اداره کل آسیب های اجتماعی در سال ۱۳۸۵، پس از فوت چند کارتن خواب بر اثر سرمازدگی راه اندازی شد، گفت: در سال های اخیر چندین گرمخانه دائمی مانند گرمخانه های صباشهر، بهمن و خاوران تاسیس و دو سامانسرای اسلامشهر و لویزان راه اندازی شد.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال ۱۳۸۸ با ادغام چندین ستاد و اداره کل، سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی آغاز به کار کرد، یادآور شد: به نظر می آید، در این ۹ سال آنچه که مدنظر بود، تامین نشد و باید خدمات بهتری به آسیب دیدگان ارایه شود.
وی با بیان اینکه وظایف شهرداری تهران در حوزه آسیب های اجتماعی به طور مشخص در قانون قید شده است، عنوان کرد: براساس قانون مدیریت شهری موظف به ساماندهی ناهنجاری هایی است که در سطح شهر مشهود است؛ ضمن اینکه شهرداری وظیفه دارد تا فضا، امکانات و زیرساخت های لازم و متناسب با سرانه آسیب ها در شهر را در اختیار سازمان های متولی قرار دهد.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر زیرساخت های موجود تناسبی با سرانه آسیب دیدگان اجتماعی ندارد، گفت: اولین پیشنهاد ما در تدوین برنامه سوم توسعه شهرتهران ایجاد زیرساخت های مناسب و واگذاری آنها به سازمان های دولتی ذی ربط است. محمدی با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در راستای ساماندهی ناهنجاری های مشهود در سطح شهر عنوان کرد: در حال حاضر در شبانه روز ۳۵ گشت افراد کارتن خواب و بی سرپناه را شناسایی و جذب می کنند. آنچه در مدیریت جدید قرار است انجام شود، این است که مراکز خدمات رسانی پیش از گذشته در دسترس افراد آسیب دیده باشند.
وی با تاکید بر اینکه در آینده در تمامی مناطق تهران گرمخانه راه اندازی خواهد شد، تصریح کرد: تلاش ما این است تا با افزایش میزان گرمخانه ها، تعداد افراد مستقر در آن را به ۱۵۰ نفر کاهش دهیم.
به گفته مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در حال حاضر ۲ هزارنفر از خدمات گرمخانه ها استفاده می کنند که این تعداد در روزهای سرد سال به ۴ هزارنفر نیز می رسند.
وی در ادامه به راه اندازی مجتمع فوریت های اجتماعی به ریاست فرمانداری تهران پرداخت و گفت: طبق روال معمول افرادی که توسط شهرداری تهران جذب می شوند، به این مجتمع منتقل و در فرایند غربال مسئولیت نگهداری آنها به سازمان های متولی همچون کمیته امداد واگذار می شود.
وی یکی از مهمترین مشکلات شهرداری تهران در حوزه نگهداری از آسیب دیدگان اجتماعی را مربوط به سامانسراها دانست و بیان کرد: برخی از افراد که به این اماکن منتقل می شوند، متاسفانه برای چند سال از خدمات استفاده می کنند و هیچ نهادی مسئولیت رسیدگی به آنها را برعهده نمی گیرد.