حالا دوباره زنگ های هشدار به صدا در آمده است. همه تیم ها و سرمربی ها ناراضی و عصبی از داوری ها کنفرانس های مطبوعاتی خود را به پایان می رسانند. شاهکار آخر داوران در ایران به بازی استقلال و پدیده جدال حساس بالانشینان جدول لیگ برتر بود. محمد حسین زاهدی فر و کمک او […]
حالا دوباره زنگ های هشدار به صدا در آمده است. همه تیم ها و سرمربی ها ناراضی و عصبی از داوری ها کنفرانس های مطبوعاتی خود را به پایان می رسانند. شاهکار آخر داوران در ایران به بازی استقلال و پدیده جدال حساس بالانشینان جدول لیگ برتر بود. محمد حسین زاهدی فر و کمک او گل سالم استقلال را به اشتباه آفساید گرفتند تا شاید آبی ها برای رسیدن به قهرمانی در این فصل ناامید شوند.در پایان بازی و در میان شعارهای اعتراضی هواداران استقلال زاهدی فر و تیم همراه او با کمک ماموران امنیتی از چمن سبز آزادی خارج شدند.از مردم می خواهیم در ورزشگاه ها و فضاهای ورزشی خویشتن دار باشند ولی برای آنها یک قدم نیز بر نمی داریم.
سالها طول کشید تا فدراسیون فوتبال و کمیته داوران توانستند اذهان عمومی را برای قضاوت یک داور ایرانی در شهرآورد پایتخت آماده کنند.سال هایی که باعث شد بسیاری از داوران برجسته آن سال ها حسرت داوری در این بازی بزرگ را بخورند. با اولین قضاوت داوران هموطن همه منتظر بودند که صدای اعتراض هواداران سرخابی را بشنوند ولی خوشبختانه در این سال ها با وجود برخی اشتباهات باز هم مردم واکنش خاصی به آنها نشان ندادند و به طور کلی بدون هیچ اتفاقی داوران ایرانی توانسته اند قاضی دربی تهران باشند.
حالا شاید قضیه فرق کند،مسئولان فوتبال کشور مثل بسیاری از مدیران اجرایی کشور ید طولایی در بازگشت به عقب دارند. آنها شاید با روندی که در پیش گرفته اند باز هم مجبور شوند که به سال های گذشته برگردند و برای قضاوت دیدارهای مهم از جمله شهرآورد تهران دست به دامن داورهای خارجی شوند.عدم استفاده از سیستم کمک داور الکترونیکی و مقاومت فدراسیون در برابر این فناوری باعث شده که روز به روز فشار بر داوران از سوی باشگاه ها افزایش یابد. به طور قطع اشتباه داوری جزئی از فوتبال است ولی حالا که فناوری به کمک فوتبال آمده است چرا ما از آن بهره ای نبریم. باشگاه های فوتبال هزینه های بسیاری برای شرکت در رقابتهای لیگ برتر می پردازند و شاید یک سوت اشتباه سرنوشت سرمربی و یا حتی باشگاهی را عوض کند.بهتر است آقایان قبل از آنکه دیر شود و خدای نکرده هزینه های بیشتری روی دست جامعه بگذارند از سیستم های کمک داور ویدئویی بهره گیرند شاید این بار برخلاف همیشه قدمی رو به جلو برداشته شود.شاید داوران ایرانی به نوعی قربانی این کج اندیشی مدیران فوتبال کشور باشند. البته که این حجم از خطای انسانی آن هم توسط داور حرفه ای فوتبال قابل قبول نیست ولی آیا بهتر نیست برای از بین نرفتن سرمایه های انسانی تدبیری اندیشیده شود.علیرضا فغانی به طور قطع جزو پنج داور برتر دنیاست ولی حالا حتی قضاوت در کم اهمیت ترین بازی های لیگ برتر ایران برای او بسیار سخت و طاقت فرسا شده است.به نظر می رسد فدراسیون فوتبال و کمیته داوران برای نیم فصل دوم و جدال های حساس روزهای پایانی لیگ برتر و حتی لیگ دسته اول بایستی دست به جیب شده و هزینه استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی را پرداخت کند. مگر آنکه آنها بخواهند باز هم شاهد ناهنجاری های بیشتر محیط های ورزشی و مسموم شدن بیشتر فضای فوتبال کشور باشند.