مدرس فیفا و شاگردان زیر ۳۵ داوود رفعتی رئیس دپارتمان داوری درباره این کلاس دانش افزایی گفت:« در کلاس امسال یک مدرس تراز اول از فیفا آمده که عضو کمیته داوران فیفا و ای اف سی است و به روزترین دانش افزایی برای تمامی داوران زیر ۳۵ سال لیگ برتر و لیگ دسته اول انجام […]
مدرس فیفا و شاگردان زیر ۳۵
داوود رفعتی رئیس دپارتمان داوری درباره این کلاس دانش افزایی گفت:« در کلاس امسال یک مدرس تراز اول از فیفا آمده که عضو کمیته داوران فیفا و ای اف سی است و به روزترین دانش افزایی برای تمامی داوران زیر ۳۵ سال لیگ برتر و لیگ دسته اول انجام می شود.» رفعتی اما در ادامه خبری را داد که شاید فوتبال ایران را وارد مرحله تازه ای کند:« سیستم var تست می شود.»
غریبه جدید در فوتبال ایران
مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال درباره کلاس دانش افزایی به خبرنگاران گفت:« ما در ماه آذر سه کلاس داوری داشتیم و این آخرین کلاس قبل از نیم فصل بود که کل داوران زیر ۳۵ سال لیگ برتر و لیگ دسته اول زیرنظر مدرس فیفا با آخرین دانش داوری آشنا می شوند.» او در این باره که چرا فقط داوران زیر ۳۵ سال در این کلاس ها حضور دارند گفت:« ما فکر کردیم سرمایه گذاری روی داوران زیر ۳۵ سال یک سرمایه گذاری مفیدتر برای فدراسیون است چون می توانند سال ها مفید باشند.»
او در رابطه با مشکلات داوری نیم فصل اول لیگ برتر گفت:« مفصل با دوستان (داوران) صحبت کردم. برای این کلاس بهترین مدرسین فیفا آمده اند و امیدواریم این جلسات روی داوری لیگ برتر تاثیر بگذارد. خیلی از تیم ها امسال به داوری اعتراض داشتند هرچند من نحوه این اعتراض ها را قبول ندارم و به نظرم نحوه اعتراض ها به هیچوجه مقبول و درست نبوده است.»
رئیس فدراسیون اما در ادامه گفت:« ما براساس جدولی که کمیته داوران تهیه کرده متوجه شدیم اتفاقا آن تیم هایی که به داوری اعتراض کردند بیشترین سود را از داوری برده اند. این جدول شبیه همان جدولی است که در برنامه نود نشان داده شد اما تفاوت هایی هم داشت. ما در کمیته داوران هیات سه نفره ای متشکل از رضاغیاثی، حسین عسگری و فریدون اصفهانیان داریم که هر هفته بازی ها را می بینند و آن ها را بررسی می کنند. آن ها تمام پانزده هفته را دیدند و نتیجه را به من نشان داده اند. بعضی از تیم ها سود و بعضی ضرر کرده اند اما در مجموع چند باشگاه متضرر شده و برخی سود کردهاند.»
تاج همچنین گفت:« به داوران گفتم نباید اینگونه نگاه کنیم که ۲ اشتباه به سود و ۲ اشتباه به ضرر یک تیم گرفته شده است بلکه این برای کمیته داوران و فدراسیون ۴ اشتباه محسوب می شود هرچند همانطور که رئیس کمیته آموزش فیفا و عضو کمیته داوران ای اف سی گفته در هیچ کجای دنیا اشتباهات داوری به صفر نخواهد رسید. با این حال ما تصمیم گرفتیم برحسب تجربه تلاش کنیم تا اشتباه های تاثیرگذار داوران کمتر شود.»
جشن تولد
مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال اما در برابر خبرنگاران به یکی از مهمترین موضوعات روز اشاره کرده و گفت:« سیستم VAR یک بار دیده و آزمایش می شود . من خودم و کارشناسان این امر حضور دارند و می آیند این سیستم را امتحان می کنند. اگر انشالله جواب بدهد و این سیستم پاسخگوی ما باشد آن را در فوتبال کشور انجام خواهیم داد. این تکنولوژی وارد شده و ما باید از آن استفاده کنیم.»
او در ادامه به موضوع مهمتری اشاره کرد و آن فرهنگ و بستر لازم برای استفاده از این سیستم است. تاج در این رابطه گفت:« چیزی که مهم است مولفه هایی است که تکنولوژی نیاز دارد و کمتر راجع به آن صحبت شده است. سیستم VAR به گونه ای است که باید تمام مراحل انجام آن زیر یک و نیم دقیقه برای تماشاگران مشخص شود. ما نمی توانیم با آوردن این سیستم هر بار و در هر صحنه دو سه دقیقه وقت بازی و تماشاگران را بگیریم. اگر این سیستم بخواهد به کرات بازی را به تاخیر بیاندازد آن وقت تمام جذابیت فوتبال از بین خواهد رفت. ما باید شرایط و مولفه هایی که نیاز است را کاملا بسنجیم و فراهم کنیم. الان یازده درصد دنیا از سیستم VAR استفاده می کنند و قطعا به تدریج براین تعداد اضافه خواهد شد.»
رئیس فدراسیون فوتبال با تایید اینکه این سیستم اولین بار در ورزشگاه دستگردی تهران آزمایش می شود گفت:« بله احتمالا در دستگردی این سیستم آزمایش می شود، بعد هم در آکادمی و یا ورزشگاه آزادی این را یک بار دیگر امتحان خواهیم کرد و در نهایت تصمیم خواهیم گرفت که چگونه می توانیم از این سیستم استفاده کنیم.»
تاج درباره سیستم VAR گفت:« یکی از شرکت ها بومی و یکی دیگر خارجی است.» او در جواب این سوال که آیا VAR از نیم فصل دوم در لیگ برتر استفاده می شود گفت:« اگر بگویم از نیم فصل دوم همه ورزشگاه ها مجهز می شود درست نگفتم اما اگر بگویم نه هم باز درست نگفته ام. یکسری مولفه های اصلی وجود دارد، یکی از آن ها بودجه است. به هرجهت انجام این پروژه بودجه قابل ملاحظه ای نیاز دارد ضمن اینکه هماهنگی و همکاری صدا و سیما را کاملا می طلبد. ما با برنامه ریزی خاصی باید برویم با صدا و سیما مذاکراتی داشته باشیم. بعضی از دوربین ها را صدا و سیما دارد و بعضی ها را هم ما باید نصب کنیم. برنامه های اجرای سیستم VAR به سرعت انجام می شود و به جرات می گویم ساعتی نیست که دستورکاری دراین رابطه روی میز من نباشد. هر روز هر ساعت به این مساله فکر می کنیم و انشالله بتوانیم به موفقیت برسیم.»