بازرسان سازمان ملی استاندارد ایران ابا پایان مهلت خودروسازان برای اعمال استانداردهای ۸۵گانه، فعالیت خود را برای بررسی خطوط تولید آغاز کردند. مطابق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران مقرر بود برای خروج خودروهای غیراستاندارد و بی کیفیت از خطوط تولید، از امروز بازرسی استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی آغاز شود. جلوگیری […]
بازرسان سازمان ملی استاندارد ایران ابا پایان مهلت خودروسازان برای اعمال استانداردهای ۸۵گانه، فعالیت خود را برای بررسی خطوط تولید آغاز کردند.
مطابق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران مقرر بود برای خروج خودروهای غیراستاندارد و بی کیفیت از خطوط تولید، از امروز بازرسی استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی آغاز شود. جلوگیری از تولید خودروهای بی کیفیت و غیراستاندارد از حدود ۱۵ سال پیش مطرح و در آغاز ۱۱ استاندارد به طور اجباری اعلام شد که پس از مدتی به ۶۳ مورد رسید و از امروز به ۸۵ مورد افزایش می یابد.
فرصت زمانی خودروسازان برای اجرای این استانداردها در حالی امروز به پایان رسید که در ماه های گذشته برخی دست اندرکاران صنعت خودرو با توجه به تحریم های یکجانبه آمریکا، درباره اجرای این استانداردها ابهام داشتند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در بررسی استانداردها شرایط روز جامعه را لحاظ می کنیم؛ شاید نتوان با سرعتی که لازم است کارخانه های تولیدکننده خودرو را به سمت استانداردهای یاد شده سوق داد.
«نیره پیروزبخت» اضافه کرد: همه خودروسازان برنامههای خود را در این زمینه اعلام کردهاند اما اگر نتوانند در مهلت تعیین شده مطابق برنامه اقدام کنند از تولید خودروهای غیراستاندارد آنها جلوگیری می شود. از سوی دیگر سایپا و ایران خودرو خودروهای پیش فروش شده خود را تا اواخر تابستان آینده تحویل می دهند.
پیروزبخت در این باره گفت: برنامه پیش فروش خودروها تا زمانی که مورد تایید سازمان ملی استاندارد باشد، مشکلی ندارد و خودروهای تحویلی به مردم برای شماره گذاری مشکلی نخواهد داشت.
تحریم مانع تحقق استاندارد نیست
در این پیوند، معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران امروز به ایرنا گفت: تا امروز همه خودروسازان موفق به پاس کردن استانداردهای ۶۳ گانه خودرویی شده اند و از امروز (اول دی ماه) بازرسی واحدهای تولیدی برای بررسی استانداردهای ۸۵گانه آغاز می شود.
«وحید مرندی مقدم» افزود: از امروز بازرسان این سازمان نمونه گیری و آزمون خودروها را در دستور دارند. به گفته وی، برخی از خودروها نیز نیازمند آزمون های خارجی است و باید به خارج از کشور فرستاده شود.
وی اضافه کرد: اطلاع داریم برخی خودروسازان موفق به ارسال خودروهای خود به مراکز تست اروپایی شده اند و اینکه عنوان می شود تحریم ها مانعی برای این موضوع بوده است، صحت ندارد.