سرپرست هیات مشترک بین‌المللی کاوش‌های باستانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشگاه «کپنهاگ» دانمارک در تپه «خیبر» روانسر از کشف بخشی از یک گل نوشته به خط میخی و مُهر استوانه‌ای کتیبه دار به خط میخی در تپه «خیبر» روانسر کرمانشاه خبر داد. سجاد علی‌بیگی – سرپرست هیات مشترک بین‌المللی کاوش – گفت: تپه تاریخی خیبر […]

سرپرست هیات مشترک بین‌المللی کاوش‌های باستانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشگاه «کپنهاگ» دانمارک در تپه «خیبر» روانسر از کشف بخشی از یک گل نوشته به خط میخی و مُهر استوانه‌ای کتیبه دار به خط میخی در تپه «خیبر» روانسر کرمانشاه خبر داد.
سجاد علی‌بیگی – سرپرست هیات مشترک بین‌المللی کاوش – گفت: تپه تاریخی خیبر در باستان‌شناسی منطقه‌ بسیار بااهمیتی است و با تداوم پژوهش‌ها و کشفیات آینده می‌توان به اطلاعات مهمی در خصوص هزاره­‌های دوم و اول پیش از میلاد غرب ایران دست پیدا کرد.
این باستان‌شناس در توضیح مهمترین یافته‌ های باستانشناسی در این تپه گفت: بخشی از یک گل‌نوشته به خط میخی و مُهر استوانه‌ای کتیبه‌داری به خط میخی، در حال حاضر مهمترین یافته های باستانشناسی منقول این محوطه تاریخی است و نشان می‌دهد حداقل بخشی از مردمانی که در اینجا زندگی میکردند در بیش از سه هزار سال پیش دارای سواد خواندن و نوشتن بوده و در این راستا برای انتقال پیام های خود از خط میخی استفاده کرده اند.
این عضو هیات علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: قدیمی‌ترین یافته‌های سطحی تپه متعلق به هزاره‌ پنجم پیش از میلاد است، اما در حال حاضر یافته‌های کاوش رأس تپه مربوط به دوره اشکانی (کمی بیش از دو هزار سال پیش) است و با ادامه کاوش ها در لایه‌های پائین تر، یافته‌های قدیمی‌تری به دست خواهد آمد.
او با بیان این‌که بر اساس کاوش ها جدیدترین لایه‌ی سکونتی در تپه خیبر به دوره‌ اشکانی برمی‌گردد و حدود دو هزار سال قدمت دارد، ادامه داد: در استقرار این دوره بقایای دو لایه‌ ساختمانی که با خشت ساخته شده، آشکار شده است که بخشی از یک بنای ستوندار با جرزهای آجری، حیاط سنگ فرش شده، چاه، ساختمان های خشتی بخشی از دستاوردهای کاوش این فصل است.

 

شهر مجسمه‌ها

مسوولین شهر سنندج در استان کردستان به احترام ادیبان، شاعران، ورزشکاران و افراد برجسته این شهر مجسمه‌هایی از آنها ساخته و در میادین یا جایگاه‏های خاص در شهر قرار داده‌اند.به همین دلیل امروزه به واسطه وجود این مجسمه‌ها در شهر، سنندج به «شهر هزار پیکر» و یا «شهر مجسه‌ها» مشهور شده که آن را مدیون هنرمندان مجسمه‌ساز این شهر است. از مجسمه‌های مهم شهر سنندج می‌توان مجسمه “چوپان”، “آزادی”، “مولوی کُرد”، “سهروردی”، “کودک”، “کوزه بشان”، “اوراز”، “کوهنورد”، “حق شناس”، “شهدای گمنام”، “پیشمرگان مسلمان کُرد”، “مستوره اردلان” و سردیس‌های “شهیدان نمکی” و “عثمان هورامای” نام برد.