افزایش آمار طلاق و انواع آسیب‌های اجتماعی مرتبط با آن، رفته رفته در تمام استان‌های کشور از ««نُرم» عبور کرد و به حد هشدار رسید به شکلی که در غالب استان‌ها مدیران و کارشناسان به صرافت افتادند تا سراغ ریشه این آسیب‌ها رفته آنها را بخشکانند. یکی از مدیران استان قم اختلاف سنی را به‌عنوان […]

افزایش آمار طلاق و انواع آسیب‌های اجتماعی مرتبط با آن، رفته رفته در تمام استان‌های کشور از ««نُرم» عبور کرد و به حد هشدار رسید به شکلی که در غالب استان‌ها مدیران و کارشناسان به صرافت افتادند تا سراغ ریشه این آسیب‌ها رفته آنها را بخشکانند. یکی از مدیران استان قم اختلاف سنی را به‌عنوان دلیل یکی از دلایل افزایش آمار طلاق معرفی کرد
مدیرکل ثبت‌ احوال استان قم با اشاره به برخی از عوامل مهم در افزایش آمار طلاق گفت: ۲۰ درصد طلاق‌های رخ‌داده در قم دارای اختلاف سنی‌های غیرمتعارف بوده است.
خلیل مرادی ، با اشاره به روند ثبت‌نام و تحویل کارت هوشمند ملی در قم  اظهار داشت: از ۸۷۰ هزار واجد شرایط  دریافت کارت هوشمند ملی در قم تاکنون بیش از ۶۷۴ هزار نفر ثبت‌نام و ۶۰۲ هزار کارت صادر و تحویل‌شده است، ۱۶ هزار کارت نیز آماده تحویل است، ۳۹ هزار و ۵۱۰ متقاضی جدید دریافت کارت هوشمند ملی ثبت‌نام کرده‌اند.
وی افزود: در حال حاضر بالغ‌بر ۲۰۰هزار نفر از شهروندان واجدالشرایط اقدامی برای دریافت کارت هوشمند ملی نکرده که می‌تواند در انجام فعالیت‌های اداری به چالشی برای آن‌ها تبدیل شود، تلاش ثبت‌احوال قم برای رسیدن به ضریب ۹۰ درصدی در دارا بودن کارت هوشمند ملی است.
مدیرکل ثبت‌احوال استان قم گفت: در سال ۹۶، ۲۶ هزار ولادت ثبت‌شده که با کاهش ۴ درصدی همراه شده است که درصد آن ۲۱٫۱بوده که میانگین کشوری آن ۱۸٫۸ است، در هشت ماه نخست امسال ۱۵ هزار و ۹۸۱ ولادت ثبت‌شده که نزدیک به هزار و ۷۰۰ نفر کاهش داشته است، نسبت ولادت پسر به دختر در قم ۱۰۶ به ۱۰۰ است، ۹۹ درصد ولادت‌های استان در داخل شهر قم اتفاق افتاده است.
مرادی اضافه کرد: میانگین سنی مادران قمی برای زایمان نخست ۲۵ تا ۲۹ سال است، ۲۹۴ مورد چند مورد زایی در هشت ماه نخست امسال اتفاق افتاده است، ۹۸ درصد از ولادت‌ها بر مبنای گزارش‌های بیمارستانی صادر می‌شود، در سال ۹۶، ۵ هزار و ۸۰۰ واقعه فوت ثبت‌شده که نسبت به سال قبل‌تر ۲٫۸۶ افزایش پیداکرده است.
مدیرکل ثبت‌احوال استان قم گفت: ۳ هزار و ۸۹۹ واقع فوت در هشت ماه ابتدای امسال ثبت‌شده است، به‌صورت متوسط روزانه ۱۶ مورد واقعه فوت در استان قم ثبت می‌شود.
وی تأکید کرد: در سال۹۶، ۸ هزار ۸۹۹ واقعه ازدواج ثبت‌شده است که ۷٫۷ درصد به ازای هر ۱۰۰۰ نفر بوده که از میانگین کشوری مقداری پایین‌تر است، ۳ هزار و ۶۶ واقع طلاق در سال ۹۶ ثبت‌شده که نسبت به سال ۹۵ یک درصد کاهش داشته است، آمار ثبت ازدواج از سال ۹۰ به بعد کاهش پیداکرده که پایین آمدن هرم سنی از عوامل مهم آن بوده است.
مدیرکل ثبت‌احوال استان قم گفت: در هشت ماه نخست امسال ۵ هزار و ۶۰۰ مورد ازدواج و بیش از ۲ هزار طلاق ثبت‌شده است، میانگین ازدواج در مردان ۲۹ و در زنان ۲۴ سال است، اختلاف سنی مهم‌ترین عامل و فراوانی در ایجاد طلاق در قم بوده است، ۲۰ درصد طلاق‌های رخ‌داده در قم دارای اختلاف سنی‌های غیرمتعارف بوده است.
رتبه برتر قرآنی توسط دانشگاه پیام زنجان‌
مسئول امور فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز زنجان با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور کشور هر ساله متولی برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشجویی است، گفت: مرکز زنجان چند سال است که رتبه برتر را به همت دانشجوی فعال قرآنی، رحمان نجفی کسب کرده است.
محمدکاظم صفیاری با اشاره به اینکه در دانشگاه پیام نور ۱۰ انجمن علمی، چهار کانون فرهنگی و یک تشکل بسیج دانشجویی فعالیت دارد، اظهار داشت: کانون‌های فرهنگی شامل قرآن و عترت، کانون مهر، کانون هلال احمر و کانون ادبی سحر است.
وی با اشاره به فعالیت کانون قرآن و عترت گفت: این کانون در راستای ترویج معارف دینی و قرآنی فعالیت می‌کند و با شناسایی ظرفیت‌های قرآنی دانشجویان را، به جشنواره قرآن و عترت معرفی می‌کند.
مسئول امور فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز زنجان با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور کشور هر ساله متولی برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشجویی است، تصریح کرد: مرکز زنجان چند سال است که رتبه برتر را به همت دانشجوی فعال قرآنی، رحمان نجفی کسب کرده است.
وی با بیان اینکه جشنواره قرآنی در شش بخش آوایی، معارفی، هنری، ادبی و فرهنگی و فناوری است، بیان کرد: فعالیت کانون قرآن و عترت به همت این دانشجوی فعال قرآنی در راستای فناوری بسیار بالا بوده است که ایجاد وبلاگ قرآنی و فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی از این نوع فعالیت‌ها است.
صفیاری افزود: فعالیت کانون‌ها در راستای کارهای فرهنگی است و برنامه‌های علمی و پژوهشی توسط انجمن‌های علمی تحت نظر استاد راهنما پیگیری می‌شود و برگزاری سمینارهای علمی و مسابقات و جشنواره‌های علمی را این مقام مسئول به عنوان نمونه شاهد فعالیت‌های انجمن‌های علمی متذکر شد.
وی افزود مدیریت کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی توسط دبیران صورت می‌گیرد که نوع انتساب این دبیران با برگزاری انتخابات شورای مرکزی و دبیران کانون‌ها و انجمن‌ها بر اساس تقویم فرهنگی وزارت علوم برگزار می‌شود که زمان انتخابات دبیران و شورای مرکزی کانون‌ها اردیبهشت هرسال و انجمن‌های علمی اواخر هر سال صورت می‌گیرد.
مسئول امور فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز زنجان با اشاره به برگزاری انتخابات کانون‌ها در اردیبهشت سال گذشته افزود: ترم آینده انتخابات انجمن علمی برگزار می‌شود که کاندیدای دبیری  انجمن‌های علمی خود را به امور فرهنگی معرفی خواهند کرد تا فعالان فرهنگی در انتخابات شرکت کرده و انتخابات دبیران به صورت صحیح صورت گیرد.