سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده که از امروز سود سال مالی ۱۳۹۶ به حساب روستائیان و عشایر واریز می‌شود. همچنین مشمولانی که تاکنون شماره شِبای بانکی خود را در سامانه سهام عدالت ثبت نکرده‌اند فرصت دارند که بار دیگر در این زمینه اقدام کنند. معاون برنامه‌ریزی و توسعه و منابع انسانی سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به واریز […]

سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده که از امروز سود سال مالی ۱۳۹۶ به حساب روستائیان و عشایر واریز می‌شود. همچنین مشمولانی که تاکنون شماره شِبای بانکی خود را در سامانه سهام عدالت ثبت نکرده‌اند فرصت دارند که بار دیگر در این زمینه اقدام کنند. معاون برنامه‌ریزی و توسعه و منابع انسانی سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به واریز سود عملکرد مالی سال مالی ۱۳۹۶  شرکت‌های سرمایه‌پذیر به حساب روستائیان و عشایر از روز سه‌شنبه به صورت تدریجی، اعلام کرده که در این مرحله حدود ۱۳ میلیون نفر از مشمولان، سود سهام عدالت خود را دریافت خواهند کرد که این مقدار سود در مجموع به مبلغ بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان می‌شود. وی اعلام کرد: پرداخت این سود با اولویت بانک‌هایی مانند ملی، صادرات، کشاورزی و پست بانک است که در روستاها شعبه گسترده‌تری دارند.

 

۴۰درصد بیکاران کشور فارغ التحصیل دانشگاه هستند

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به آمار شاغلان گفت: طبق آمار، میزان بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ما افزایش یافته است. امیدعلی پارسا افزود: سهم فارغ التحصیلان از کل بیکاران کشور به حدود ۴۰٫۵ درصد افزایش یافته است. وی نرخ بیکاری جوانان را حدود ۲۷ درصد اعلام کرد و افزود: در مجموع در ۹ ماهه امسال حدود ۵۵۰ هزار شغل ایجاد شده که عدد خوبی است اما نسبت به برنامه و نیاز کشور که حدود ۹۰۰ هزار شغل است، کم است. او با اشاره به علاقه مردم و جوانان برای اشتغال در بخش دولتی گفت: متاسفانه مسیر ایجاد اشتغال و راه اندازی کسب و کار مسیری دشوار و طولانی است و نسبت به میزان طبیعی و جهانی آن چند برابر بیشتر زمان می برد که ناشی از بروکراسی تو در توی اداری است.

 

خودروسازان ۷۵۰۰ میلیارد تومان ضرر دادند

رییس کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران معتقد است در شرایط اقتصادی خاصی که در طول ماه‌های گذشته به وجود آمده، اعلام قیمت‌ جدید خودروها و رساندن آنها به نرخ منطقی تنها چاره‌ای است که می‌تواند بازار خودروی کشور را لااقل برای کوتاه‌مدت مدیریت کند.محمدرضا نجفی‌منش اظهار کرد: در طول ماه‌های گذشته با توجه به وجود آمدن تحریم‌های جدید و افزایش نرخ ارز در بازار داخلی، قطعه‌سازان و به دنبال آن خودروسازان با مشکلات جدی در عرصه اقتصادی مواجه شدند. قطعه‌سازان در حوزه پرداخت با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می‌کنند و خودروسازان نیز به دلیل ثابت ماندن قیمت‌ها تاکنون زیان ۷۵۰۰ میلیارد تومانی داده‌اند. وی گفت: یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های ما این است که قطعه‌سازان مجبورند برای تامین مواد اولیه خود یا به شکل نقدی پرداختهای لازم را انجام دهند.

 

ایجاد ۶۱۰ هزار شغل در یکسال اخیر

مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار با اشاره به ایجاد حدود ۶۱۰ هزار شغل در یک سال گذشته گفت: اشتغال ناقص و دستمزد پایین و ناکافی از عللی است که موجب می‌شود آمار اشتغال، محسوس و واقعی به نظر نرسد. علاء الدین ازوجی افزود: بخشی از آمار اشتغال مربوط به اشتغال ناقص است، یعنی کسانی که کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند و حدود ۱۰ درصد شاغلین ما را تشکیل می‌دهند. مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار با بیان این که ایجاد اشتغال و تحقق اهداف برنامه ها به شرایط با ثبات اقتصادی وابسته است گفت: سهم شاغلین ما در بخش عمومی یا همان دولتی از ۱۹ درصد در سال گذشته به ۱۷ درصد کاهش یافته است که این پیام را به جامعه می‌دهد که اشتغال در بخش عمومی و دولتی بسیار محدود شده است.

 

یک سوم بودجه سال آینده مختص به شرکت‌های دولتی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: معضل اصلی نمایندگان، بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی است که یک سوم بودجه کشور به آن‌ها اختصاص داده شده است. محمدرضا پور ابراهیمی ادامه داد: در بودجه شرکت‌های دولتی یکی از اشکالات اساسی این است که عملکرد آن‌ها بررسی نمی‌شود. عددی که در بودجه عمومی می‌آید، یک سوم بودجه کل کشور، یعنی عددی بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است. حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز گفت: کل هزینه شرکت‌های دولتی ۴.۵ درصد از کل بودجه آن‌هاست، رقم بالای این شرکت‌ها بر اساس تهیه مواد اولیه است. بیشتر شرکت های دولتی را مورد رسیدگی قرار دادیم، ولی این موضوع در حیطه وظایف سازمان برنامه و بودجه نیست. عملکرد تمام شرکت‌ها توسط دیوان محاسبات بررسی می‌شود.